Létrehozva: 2022.11.15.

Újra mozgolódnak a nyugdíjasokat százezrekkel lehúzó bűnbandák

Újra fénykorukat élik az idős emberek megtévesztésére és lehúzására szakosodott cégek, akik kamu egészségvizsgálatokra csábítanak nyugdíjasokat, majd ott hasznavehetetlen készülékeket sóznak rájuk százezrekért.

Szerző Forgács Ági

Egészségprevenciót ajánlanak, valójában idős emberek félretett megtakarításaira utaznak: év végére újra belendültek az ingyenes, de kamu egészségügyi vizsgálatot ajánló vállalkozások. A csalók módszere általában ugyanaz: telefonon, vagy újabban a Facebookon keresik fel leendő áldozataikat, akiknek ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatot ajánlanak. A vizsgálatot majd egy fehér köpenybe öltöztetett „kamu orvos” végzi, aki minden esetben megállapítja, hamis eredményekre hivatkozva, hogy az alany nagyon beteg.

Képünk illusztráció Fotó: Pixabay.com

 A bajára természetesen azonnal ajánlanak megoldást is, minden esetben több százezerbe kerülő, kamu, semmiféle gyógyhatással nem rendelkező egészségügyi terméket. Ezek széles skálán mozognak, a terápiamatractól a légtisztítón át a lágylézer karóráig bármit ajánlhatnak, amire rámondják, hogy az alkalmas a kamu állapotfelmérés során megállapított súlyos, életveszélyes állapot kezelésére, gyógyítására. Több ilyen vállalkozás is lebukott már az elmúlt években, a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség például 52 vádlottal szemben emelt vádat 2018-ban, akik a vád szerint 345 sértettet csaptak be termékbemutatókon gyógyhatás kiváltására alkalmatlan termékek értékesítésével és nekik összesen több mint 94.000.000 forint kárt okoztak.

Fél millióért megmentik az életét!

A magas kockázat ellenére azonban újra beindultak ezek a cégek, főként a fővárosban, de vidéki nagyvárosokban is működnek kamu egészség prevenciót ajánló cégek, amelyek ugyanahhoz a körhöz kapcsolódnak. A módszer ezúttal is ugyanaz: telefonon hívják be az időseket bemutatótermeikbe. Az egyik telefonszámuk, amelyről az úgynevezett hideg hívásokat (ismeretleneket hívnak fel és ajánlanak nekik valamit) indítják, felkerült egy internetes adatbázisba, ahol a felhasználók jellemezhetik a telefonszámot, és leírhatják, miért keresték őket róla. A kommentekből egyértelműen kiderül, hogy nyugdíjasok átveréséről van szó! „Egyik kedves ismerősöm idős anyukájának adtak el ott fél millió forintért valami csodatevő tárgyat, amely egy tabletre hasonlít leginkább és féregteleníti a testet. Sokadik alkalomra tudta visszavinni a megvett kamu kütyüt, mikor már mondta, hogy rendőrséghez megy. Vigyázat átverés!!” - írta valaki. „Engem többször hívtak és ma elmentem a párommal. Mind a ketten megmérettük magunkat. Engem csak egy 490 ezer forintos készülék menthet meg az agyvérzéstől! Komoly nyomást gyakorolt, hogy döntsek azonnal, hiszen a saját egészségemről van szó! Mondtam, hogy más orvos véleményére is kíváncsi vagyok, mert erről a doktorról sosem hallottam. Kérdeztem, hogy hol praktizál, azt mondták, sehol máshol, csak itt. Szóval írhatom a végrendeletem? - kérdeztem. Nem, ők megmentenek engem, 490 ezerért. Hűha, tiszta csoda! Szóval vigyázz, lehúznak, átvernek” – írta le Erzsébet a tapasztalatait. Közelegnek az ünnepek, egyre inkább mozgolódnak a csalók. Vigyázzunk, ne ugorjunk be, ha ingyenes szűrővizsgálat ígéretével hívnak fel minket, és ne vegyünk súlyos százezrekért bizonytalan hatású „gyógyító” eszközöket…

 

Szerző Forgács Ági

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

magyarnemzet.hu

Beteljesült Zelenszkij álma: titokban nagy hatótávolságú rakétákat kapott Amerikától

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

magyarnemzet.hu

Korrupció miatt indult bírósági eljárás a spanyol kormányfő felesége ellen

origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 25.: az Ikreknek kivételes találkozást, a Baknak megoldást hoz a csütörtök

ripost.hu

Elhunyt az évszázad rablásának kiagyalója: A sírba vitte magával a titkot, hogy hova tűntek a milliók

ripost.hu

Házasság első látásra: Nem hiszed el, milyen kínos titok derült ki Csabiról

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Rubint Rella meglepő titkokat árult el: így élnek Lengyelországban

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Megdöbbentő: fiatalok karamboloztak Salgótarjánban, itt állt meg az autójuk – Fotók

INSIDER

Megint nagyot fog esni az üzemanyag ára, eddig érdemes várni a tankolással

INSIDER

Már látni a végét a rossz időnek, de nem örülhetünk önfeledten

INSIDER

"Borzasztóan szédülök és fáj mindenem" – tizenketten verték az utcán félholtra Norbit