Létrehozva: 2022.11.04.
Módosítva: 2022.11.04.

Szörnyű balesete után Dávid lebénult, a nagynénje árulta el, hogy érzi most magát a fiú

Hihetetlen eredményt ért el: segítséggel ugyan, de már lépeget!

Szerző Ripost

Mint a Ripost megírta, Koncsek Dávid 17 évesen súlyos balesetet szenvedett. Iskola után dolgozni járt egy építkezésre, ahol bontási munkálatokat bíztak rá a kamasz fiúra még 2018-ban. Ott a tetőn megcsúszott, 8 métert zuhant, majd életmentő műtéten esett át. Hat hónapot feküdt az intenzív osztályon, többször újra kellett éleszteni, és mind a négy végtagjára lebénult. Három évig volt kórházban, majd otthoni ápolással hazamehetett a budapesti albérletbe.

Fotó: Facebook

Dávid álma, hogy meggyógyuljon és újra járni tudjon, mint régen, ehhez azonban egy nagy összegre volt szüksége. Hatalmas összefogással az utolsó pillanatban összegyűlt a 40 millió forint a thaiföldi műtétre. A júniusi beavatkozás után nagyon erős izomválaszai voltak, stimuláció hatására pedig hamar eredményt ért el, megmozdította a lábait. Fontos tudni, hogy a műtét során egy stimuláló gépet ültettek Dávid gerincéhez – ez stimulálja az idegvégződéseket, amik nem üzemelnek. 

A Ripost most megkereste Fogarasi Ervinnét, Ircsit, Dávid nagynénjét. Arról kérdeztük, hogy hogy van Dávid a műtét óta, és hogyan fejlődik.

„Jelenleg influenzások vagyunk, így most a héten és jövőhéten nem tudunk menni Csepelre, ott járunk ugyanis rehabra. Ezen kívül nagyon jól vagyunk, megjött a járássegítő is, ennek segítségével elkezdődött a gyógytorna. Ezt úgy kell elképzelni, hogy Dávid rá van rakva a hevederre, és annak segítségével szép lassan lépeget. Egyelőre a stimulátor segítségével, irányításával, de lépeget” – mesélte örömmel Ircsi. „A thaiföldi idegsebészek szerint két éven belül el kell érje azt, hogy önállóan fel tud állni, és járókeret segítségével néhány métert meg tud majd tenni. Szerencsére nagyon jól regenerálódnak az izomsejtjei és az izomvégződések.”

Dávidnak továbbra is hatalmas kitartásra lesz szüksége, ugyanis a rehabilitáción folyamatosan oda kell tennie magát, csakis úgy lehetséges a fejlődés, ha keményen küzd. 

Jelenleg a rehabilitációra, a gyógytornára és a betegszállításra gyűjt a kis család, ugyanis ez nekik 1 millió 300 ezer forintba kerül havonta. Ha segíteni szeretnél Dávidnak a rehabilitációs költségek kifizetésében, ide kattintva tudod megtenni a poszt alján található számlaszámra való utalással.

A thaiföldi Verita Neurón 2016 óta a világ legígéretesebb bénuláskezelési műtétjét végzik. Az Epidurális stimuláció, egy áttörő gerincvelő-sérüléskezelés, amely lehetővé teszi a betegek motoros, szenzoros és autonóm funkcióinak visszanyerését. A bénult betegek számára alkalmas műtét egyedülálló lehetőséget kínál a gerincvelő-sérülés utáni betegek életének megváltoztatására. A kezelés első lépése egy műtét, amely során gerincvelő-stimuláló eszközt ültetnek be a gerinc epidurális terébe. „Hídként” működik, felerősíti a megszakadt agyi jeleket, és a motoros működésért felelős területekre irányítja. A készülék elektromos áramot bocsát ki, amely akaratlagos izomösszehúzódást és mozgásokat vált ki. A stimulátor beültetése után egy speciális fizioterápiás csapat programozza be a stimulátort, az áram intenzitását és frekvenciáját az egyes páciensek testéhez és egyéni igényeihez igazítva. A minimum 35 napos náluk töltött idő alatt a páciensek a csapattal azon dolgoznak, hogy megtanulják, hogyan edzhetik testüket újra mozgásra és önállóbbá válásra. A betegek többsége eddig jó gyógyulási eredményeket ért el.

 

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rendkívüli: ezt lépi a kormány a háborús üzemanyagárak miatt!

origo.hu

Hatalmas öröm érte a súlyos beteg Katalin hercegnét

borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

magyarnemzet.hu

Meghozták a döntést, lezárják Budapest egyik legszebb kirándulóhelyét, a Rám-szakadékot

metropol.hu

Váratlan bejelentés érkezett: ez Azahriah mindhárom Puskás-koncertjét érinti

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

origo.hu

Több idős nő is felébredt a halottasházban - horrorfilmbe illő események játszódtak le

ripost.hu

Dühöngött és sírt Harry herceg, ez volt az utolsó csepp a pohárban

ripost.hu

Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Holtan találtak rá az eltűnt nyíregyházi négygyermekes anyára

INSIDER

Szívszorító: anyák napját szervez a 15 évesen elhunyt Dominik édesanyja

INSIDER

Karácsony Gergelyen erőt vett a kapuzárási pánik

INSIDER

Európa legnagyobb tárlata nyílik a Városligetben: mindenki csodálni fogja Glasgow-tól Barcelonáig