2 hónapja

Orbán Viktor: Gondoskodunk az idősekről!

Orbán Viktor elmondta, idén már másodszor inflációs nyugdíj-kiegészítést fizetnek.

Orbán Viktor a Facebookra kitett videójában emlékeztetett, hogy bár egész Európában nehéz idők járnak, ilyenkor sem szabad szem elől téveszteni a legfontosabb nagy nemzeti céljainkat. Az egyik ilyen a nyugdíjasok megbecsülése Magyarországon. 

Sikerült az elmúlt évek gazdasági teljesítményeinek köszönhetően visszaadni a 13. havi nyugdíjat, amit a baloldali kormányok elvettek a nyugdíjasoktól. Orbán Viktor becsületbeli ügynek tekinti a kérdést és kijelentette, ahogy idén, úgy jövőre is megkapják a nyugdíjasok a 13. havi nyugdíjat.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a brüsszeli szankciók miatt tovább nőtt az infláció egész Európában, így Magyarországon is. Ezért már másodszor inflációs nyugdíj-kiegészítést fizetnek.

"A brüsszeli szankciók miatt tovább nőtt az infláció egész Európában, így Magyarországon is. Ezért, az idei évben már másodszor, ismét inflációs nyugdíj-kiegészítést fizetünk, amelyet idén november 10. és 15. között kapnak kézhez a nyugdíjasok. A gazdasági növekedés mértékét látva úgy látom, hogy lehetőségünk lesz nyugdíjprémiumot fizetni idén is a magyar nyugdíjasoknak, amit a terveink szerint a novemberi nyugdíjjal kapnak majd kézhez" – mondta.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!