INSIDER

Szerző Ripost

2 hónapja

Nemzeti konzultáció: Friss részleteket közölt Dömötör Csaba – Videó

Kiderült, hét kérdésre adhatnak választ a magyarok.

Rövidesen indul a szankciókról szóló nemzeti konzultáció, a kérdőíven hét kérés szerepel majd – árulta el Dömötör Csaba, a Fidesz országgyűlési képviselője, parlamenti államtitkár a Magyarország Kormánya Facebook-oldalon.

Fotó: Polyak Attila

A politikus a nemzeti konzultáció egyik témaköréről fellebbentette a fátylat.

„Biztosan lesz egy gázszankciókra vonatkozó rész. De mi ennek az oka? A háború kirobbanása után még egyetértés volt abban, hogy az energetikai szektorra nem terjednek majd ki a szankciók. Brüsszelben azonban fokozatosan felülírták ezt. A júniusban elfogadott olajszankciók mellett a gázra is ki akarják terjeszteni a korlátozó intézkedéseket”

– közölte a politikus, majd így folytatta: „A júniusi döntés óta Európában meredek emelkedésnek indultak a gázárak, és ez magával húzza az áramárakat is. Sokkal nagyobb ez az áremelkedés, mint amit a háború kirobbanása után tapasztaltunk. Az európai életre gyakorolt következmények súlyosak: vállalkozások korlátozzák vagy állítják le a termelést, tovább emelkedik az infláció, és minden országban drágulnak a rezsiszámlák.”

Dömötör Csaba megjegyzi: „Vannak, akik szerint a szankciók működnek. Egyes brüsszeli vezetők azt is mondják: szenvedni fogunk, de majd csak túléljük valahogy. Szerintünk viszont a szankciók tönkreteszik a gazdaságot, ezért mielőbbi irányváltásra van szükség. Ha sokan kiállunk ezen vélemény mellett, el is tudjuk érni. Ezért is biztatunk mindenkit arra, hogy vegyen részt a nemzeti konzultációban.”

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!