Létrehozva: 2022.10.15.

Látványos karácsonyi mesét álmodtak a cirkusz porondjára - videó

A Fővárosi Nagycirkusz színes programokkal várja a családokat október 15-én és 16-án. Október 15-én 19 órától tartják a Jókai Mór novellája alapján készült Melyiket a kilenc közül? című összművészeti karácsonyi előadás premierjét. Ezen kívül egész napos, ingyenes cirkuszművészeti rendezvényekkel, virtuális valóság játékkal és az épület előtti téren magasdrót bemutatókkal várják az érdeklődőket.

Szerző Ripost

A Fővárosi Nagycirkusz egy összművészeti produkcióval segít ráhangolódni a legszentebb családi ünnepre és kiszakadni a mindennapok rohanásából, miközben fricskát mutat a fogyasztói társadalomnak. A Jókai Mór: Melyiket a kilenc közül? című novellája alapján készült karácsonyi mesében harmonikus összhangban jelenik meg a cirkuszművészet, a zene, az ének, a színház-és a bábművészet a Városligetben. A Jászai Mari-díjas Fekete Péter rendezésében és Rátkai Erzsébet érdemes művész jelmezeivel egy varázslatos világba csöppenünk, ahol a legfontosabb értékek kelnek életre. 

 

János mester szerepében a Nádasdy Kálmán-díjas Szomor György színművész látható, a Szomszédot Faragó András és Dancs János színművész alakítja. A Melyiket a kilenc közül? előadás bővelkedik látványos díszletekben. Feltűnik például egy élethű bábelefánt, egy zeppelin, egy óriási karácsonyfa, egy hőlégballon, óriási legyezők a szereplőkön, amelyeken mozgóképek elevenednek meg vagy éppen különleges forgó londzsokban alászálló angyalok. A darabhoz Szakál László zenekarvezető és Pál Dániel Levente dramaturg saját dalokat írt, melyek közül több orgonán csendül majd fel. 

Fotó: Ripost/MG

A Melyiket a kilenc közül? karácsonyi mesében többszörös cirkuszfesztivál-díjas művészek varázsolják el a közönséget emberfeletti műsorszámaikkal. Fellépnek a 2016-os Dima karácsonya című műsorunk sztárjai, a Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztivál Ezüst Bohóc-díjas artistái, a Markin Family elképesztő számukkal. Dmitry Chernov zsonglőr bejárta a világ nagy cirkuszait, ahol egyedi előadásmódjával és bravúros trükkjeivel nem csak a közönséget, hanem a cirkuszi szakmát is elvarázsolta; produkcióját több nemzetközi cirkuszfesztiválon díjazták. A Medel Family tagjai Mexikó leghíresebb cirkuszi dinasztiájából származó két fiatal nővér, akik fogódzkodás nélkül lengenek a trapézon, miközben karikákat pörgetnek vagy éppen egymást tartják a magasban. Lenyűgöző szám a generációkon át öröklődő tudásról és a testvérek közötti bizalomról. 

Fotó: Ripost/MG

A Kirichenko Acrobats tagjai a torna világából érkeztek, produkciójukban ötvözik a tornából szerzett tudásukat, a cirkuszművészetet és a táncot. Az ember és állat közötti szereteten, bizalmon és játékon alapuló kapcsolatot Wolfgang Lauenburger mutatja be bájos kutyusaival. Az erős tradíciókkal rendelkező magyar cirkuszművészetből is ízelítőt kap a közönség. Ádám Rudolf lovaszsonglőr számmal lép porondra, Novákovics Noémi pedig kötélszámában egy nő belső harcait jeleníti meg. Ádám Henrik szédületes magasdrót produkciójától garantáltan elakad a lélegzet.

Hoztunk egy kis ízelítőt a főpróbáról:

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Drámaian megváltoztak a Beverly Hills 90210 sztárjai az elmúlt harminc év alatt - képek

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

metropol.hu

Instagram kontra valóság: Salma Hayek fotósorozatán szakadunk

vg.hu

Munka Ausztriában: otthagyják a magyarok – ez áll a háttérben

ripost.hu

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

hirtv.hu

Újabb influenszereket látott vendégül David Pressman

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal