Nekimentek az árvízi töltésen Lehel-kürtjével sétálgató Magyar Péternek

POLITIK
Létrehozva: 2022.10.17.
Módosítva: 2022.10.17.

Káosz Budapesten, Karácsony Gergely kínosan magyarázkodik

A budapesti Fidesz-KDNP is értékeli az elmúlt három évet.

„Három évvel ezelőtt azt ígértük, hogy Budapestet igazságosabbá, zöldebbé, élhetőbbé, gondoskodóbbá tesszük” – írja Karácsony Gergely közösségi oldalán, ahol saját főpolgármestersége elmúlt 3 évét elemzi. Sajnos azonban konkrétumokban nem bővelkedik beszámolója, inkább reményekkel és mentegetőzésekkel van tele – mutat rá a Metropol.

Az elmúlt három évben a fővárosi cégek dolgozóival közösen a legnehezebb pillanatokban is biztosítottuk a város működését 

– állítja Karácsony Gergely, ami azonban a leszerelt 3000 szemeteskuka, valamint a két héttel ezelőtti szemétválság tükrében megmosolyogtató.

Fotó: Bánkúti Sándor

Közben folyamatosan fejlesztünk, építünk: hamarosan befejezzük a Lánchíd, a Blaha Lujza tér és a 3-as metró felújítását

 – folytatja sikerpropagandáját a főpolgármester, de ezen már mosolyogni sincs kedvünk. Itt ugyanis valójában Tarlós István idején elindított beruházásokról beszél, amik az ő regnálása alatt éveket csúsztak, és sokkal drágábbak is lettek. Új fejlesztésekbe meg nem kezdett Karácsony azon kívül, hogy pár vödör sárga festékkel fölfestett egy csomó helyre biciklisávokat, mindenféle koncepció és tervezés nélkül – hatalmas dugót okozva.

Abban persze igaza van, hogy mint az egész országot, a fővárost is sújtották először a koronavírus-járvány gazdasági következményei, majd pedig a háborús válság okozta súlyos problémák. De ezzel együtt sem történt semmi érdemi Budapest elmúlt 3 évében: a város nem lett zöldebb, csak a dugók miatti benzinfüst lett sokkal több.

Karácsony Gergely elmúlt 3 éves teljesítménye megmutatta, hogy mire képes a baloldal, amikor felelősséget kell vállalniuk egy város vezetéséért. Budapest 3 éve folyamatosan lejtmenetben van: káosz van a közlekedésben, a főváros egyre szemetesebb és szlömösödik 

– kommentálta a főpolgármester értékelőjét a budapesti Fidesz-KDNP.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek