2 hónapja

Nem hiszed el! – Ekkor robban be igazán a vénasszonyok nyara

Csütörtökre akár 22 fok is lehet, verőfényes napsütéssel. Ennek hatásairól kérdeztük dr. Pintér Ferenc meteogyógyászt.

„Az elmúlt napok hidegfrontjai, a váltakozó kettős frontok, a hideg levegő, a szél és a hirtelen jött napsütés az emberi szervezet számára megterhelő lehet a gyors változások miatt” – tudta meg a Ripost dr. Pintér Ferenc meteogyógyásztól, a Meteo Klinika igazgatójától.

Dr. Pintér Ferenc
Fotó: Dr. Pintér Ferenc

A statisztikai adatok alapján látható, hogy ilyenkor gyakoribb a fejfájás, ám ha megnyugszik az időjárás és elkezdődik egy változásoktól mentes napsütéses periódus, az jót tesz az emberi szervezetnek

– fogalmazott a meteogyógyász.

Dr. Pintér Ferenc elmondta: az utóbbi 1-2 évben a globális felmelegedés következtében jelentős mértékben átalakult a klíma, ami az időjárás szélsőségesebb, nagyobb mértékű és gyakoribb változását okozta.

A meteogyógyász hozzátette: „a magyar emberek szervezete nem a most kialakuló éghajlathoz szokott, nem erre alakítottuk ki mindennapjainkat.”

Az igazgató kiemelte: a Meteo Klinika kutatásai alapján elmondható, hogy növekszik az időjárásra érzékenyek, vagyis a meteopaták száma, egyre többen szorulnak meteogyógyászati kezelésre. Emellett nem csupán az időseket, a krónikus betegeket és a gyermekeket érinti, hanem szinte már mindenkit.

Az elmúlt évek eseményei, a koronavírus, a háborús helyzet, a gazdasági helyzet, az infláció, a mindennapi stressz hozzájárult ahhoz, hogy érzékenyebbé váljunk. Így még fontosabb, hogy átalakítsuk hétköznapi rutinunkat, kerüljük a stresszt és törekedjünk a kiegyensúlyozott, optimista szemléletű életre. Érdemes például vidámabb színekbe öltöznünk, többet találkoznunk a barátainkkal, kimozdulnunk és sportolnunk

– javasolja dr. Pintér Ferenc.

Fotó: koponyeg.hu

A hirtelen jött hétfői napsütést követően kedden tovább melegedett az idő. A koponyeg.hu előrejelzése szerint csütörtökön már 22 fok is lehet napközben, míg az idokep.hu előrejelzése szerint aznap akár 23 fokosra is felmelegedhet a levegő. A jó idő várhatóan egészen a jövő hét első feléig tart majd.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!