2 hónapja

Kiderítettük mi érint minden harmadik magyart!

„Az időjárás miatt az emberi szervezet számára nagyon megterhelő ez az időszak” – mondta el a Ripostnak dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója.

„Minden harmadik magyar ember meteopata vagyis az időjárásra különösen érzékeny személy” – mondta el a Ripostnak a Meteo Klinika igazgatója. Megtudtuk továbbá, hogy a legtöbben nincsenek is tisztában vele, hogy ebbe a csoportba tartoznak, mivel a tünetek, melyektől nemcsak az idősek, de akár a teljesen egészséges emberek is szenvedhetnek, teljesen eltérőek lehetnek.

Dr. Pintér Ferenc
Fotó: Ivády Anett / Dr. Pintér Ferenc

Az elmúlt két hétben olyan időjárási helyzet sorozat zajlik, ami az egészséges emberek számára is nagyon megterhelő. A megszokotthoz képest idén ősszel sokkal több kettős front van jelen, szemben a korábbi években tapasztalt csendesebb őszi időjárással

– hívta fel a figyelmet a dr. Pintér Ferenc. Nem csoda tehát, ha sokkal rosszabb a kedvünk, mentális állapotunk, köszönhetően az egymást követő borongós napoknak és a sok esőnek.

A meteogyógyász kiemelte: megszokottnál is sokkal többen panaszkodnak ebben az időszakban. Jobbára lehangoltság, figyelemzavar, a koncentráció hiánya és legyengült immunrendszer jellemzi őket a szokásos tünetek mellett és több a baleset is az időjárás miatt.

Azok számára, akik gyanakodnak, hogy különösen érzékenyek az időjárás változásaira a meteogyógyászati kivizsgálást javasolja dr. Pintér Ferenc.

 „A Meteo Klinika honlapján lehetőség van ingyenes feliratkozásra a napi frontjelentésre és az ebben megküldött tünetnapló vezetését is felajánlják. Így sokkal biztosabban megállapítható, ha valaki érzékeny” - mondta a meteogyógyász.

Pintér Ferenc hozzátette: ha valaki előre tudja, hogy front lesz, akkor fel tud rá készülni. Abban az időszakban még inkább kerülnie kell a stresszt. Emellett általánosan elmondható, hogy az egészséges, zöldségekben és gyümölcsökben gazdag táplálkozás, a nehéz ételek kerülése és a folyadékpótlás is ajánlott, akárcsak a vitaminok és étrendkiegészítők szedése, melyek azonban nem helyettesítik, csupán kiegészítik az előbbit.
 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!