INSIDER

Szerző Ripost

3 hónapja

Dühösek a budapesti kukások, csak becsületből vitték el a szemetet – Januárban újrakezdődhet a kukássztrájk

4 napi szemétkáosz után péntek óta ismét elszállítják a szemetet Budapesten a kukások, miután ideiglenesen elfogadták a főváros által kínált egyezséget. De rengetegen most is dühösek: mint mondják, ez az egyezség csak ideiglenes, „betömték a szájukat” egyszeri kifizetésekkel, de a valódi béremelés nem történt meg.

Budapestet 3 nap alatt ellepte a kirakott szemét, miután a kukások múlt héten sztrájkba léptek. Ez a következménye annak, hogy Karácsony Gergely egy „celebeskedő” milliárdosra, Mártha Imrére bízta a szemétszállítást Budapesten – Mártha pedig két éven át nem törődött a munkások folyamatos panaszaival floridai ingatlanjai meglátogatása és két álomnyaralása között…

Fotó: Nagy Zoltán / Ripost

A fővárosi közműcégek milliárdos vezére ráadásul azzal is provokálta a napi megélhetési gondokkal küzdő melósokat, hogy 2 milliós karórában ment el tárgyalni velük, majd luxusautóval távozott – miután egy hamis PR-akció keretében FKF-kukásautóval érkezett a megbeszélésre.

A kukások és a főváros között most 3 hónapig fegyverszünet van – de látva az indulatokat, jó esély van rá, hogy januárban újrakezdődik az egész...

 

Elképesztő stílusban tárgyalt a kukásokkal Mártha Imre

Megdöbbentő stílusban tárgyalt a munkát beszüntető, elkeseredett szemétszállítókkal a Fővárosi Közterület-fenntartó igazgatója. A provokatív gazdagságáról, a Prisztás-villáról, floridai ingatlanairól ismert Mártha Imrét többször is kinevették a kukások, akik felháborodottan tették szóvá, hogy a cégvezetőn látható ruha ára akár többhavi bérükbe is belekerül. Megdöbbentő módon Mártha azt próbálta bebizonyítani, hogy van elég pénz a szemétszállító cégben. Így még inkább érthetetlen, hogy Karácsonyék miért nem hajlandók emelni az elképesztően alacsony béreket.

Íme, a megdöbbentő videó:

Ezt üzenték a dühös dolgozók: „Ebből baj lesz januárban”

A Metropolnak jó néhány kukás írt levelet, illetve a lap munkatársai beszélgettek is néhány szemétszállítóval. A nevüket érthető módon nem vállalják, hiszen tartanak a megtorlástól. Most őket idézzük.

„Kiszúrták a szemünket ezzel az alkalmi támogatással, de ez nem igazi béremelés. Láttuk, hogy öntötte el a mocsok Budapestet, ezért hagytuk most abba a sztrájkot, becsületből, nem azért, mert marhára egyetértenénk ezzel a megegyezéssel. De ha a cégvezetés ezt csinálja, januárban újrakezdjük.”

„Pofátlanság, amit a cég meg a KariGeri művel velünk. Ideküldik nekünk ezt a kikent-kifent ficsúrt tárgyalni, és a kétmilliós karórájában azt mondja, hogy nincs pénz? Csoda, hogy nem durrant ott el az agya valakinek a tárgyalásokon...”

„Az FKF követte a régi hagyományokat. Eddig is bértömeget emelt, nem radikálisan alapbért, ami a kukásaink követelése. Hogy értsék: bértömeget emel a cég akkor, amikor fixen ad 5% bruttó emelést például és ehhez évente kétszeri jutalmat biztosít, nyáron és karácsony előtt. Mindig ez a gyakorlat. A jutalmat differenciáltan adják mindig, 50.000-200.000 Ft közötti bruttót. Azaz pofára osztják ki, és természetesen a főnökeink a megmaradt pénzt ellopják. A jutalmak kifizetése előtt ellenőrök jönnek utánunk, belekötnek ebbe-abba és már nincs is jutalom. Ez a fenti számos leírás csak egy példa, de a radikális alapbér emelést minden esetben kikerülik, ahogy most is tették. Lesz ebből baj januárban még.”  

„Szeretném tudatni önnel, hogy embertelen munkakörülmények között dolgozunk, nem, hogy nincs meleg víz, de még a zuhanyzókat is leszerelték az FKF Nonprofit zrt dél-pesti telephelyén. A még üzemelő illemhelyek gusztustalanul néznek ki, sokszor az eldugult WC-k, piszoárok gyomorforgatóak. A kollégáink béremelési javaslatát válasz nélkül hagyta a vállalatvezetés. A célgép flotta egy része elöregedett, de az új flotta jó néhány szemétszállító gépjárműve balesetveszélyes műszaki szempontból.”

 

Ezt gondolják az emberek a kukások követeléseiről

A Bors arról kérdezte a fővárosban élőket, mit gondolnak a szemétszállítók által benyújtott követelésekről. Íme, a válaszok:

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meztelen melleit mutogatja Cindy Crawford - fotók

borsonline.hu

"Csótányok voltak a lakásban..." – aljas dologgal vádolták meg Polgár Tündét és családját

ripost.hu

Ez a gyönyörű színésznő volt Kucsera Gábor nagy szerelme – Fotó

mandiner.hu

Csintalan: Nagy-Magyarország nem létezett soha

borsonline.hu

L.L. Junior páros lábbal szállt bele Iszak Eszterbe

astronet.hu

Ez a 4 csillagjegy bármit elérhet az Oroszlán telihold idején

ripost.hu

Tündéri hajasbaba: Hatalmasat nőtt Berki Krisztián kislánya

ripost.hu

„Kék gömbök jöttek be a házba” – a halál torkából tért vissza a professzor

ripost.hu

Flört a levegőben: ennek a 3 csillagjegynek félrelép most a párja

ripost.hu

Az a furcsa, hogy csak most lett vége, mondja a barát Kucseráék házasságáról

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

INSIDER

Senki sem ismeri el, hogy napi 5 órát néz tévét - pedig ez az átlag

INSIDER

Orbán Viktor: Azon dolgozunk, hogy megmentsük a Dunaferrt!

INSIDER

Családi pótlék 2023: ezeken a napokon utalják idén

INSIDER

Dollárbaloldal: Dőlt a pénz Svájcból is

INSIDER

Ilyet még nem láttál: egyedülálló fotókiállítás készült a mellrákos nőkről

INSIDER

Megölte a 2 éves kisfiát Katalin, mégis csak a mobiljáért aggódott a bíróságon

INSIDER

Vérfagyasztó részletek derültek ki Szilágyi Piroska haláláról

INSIDER

Figyelem: Ezzel a módszerrel lopják el a magyarok banki adatait