2 hónapja

Az jár jól, aki a hétvégén dolgozik, és a hét közepén süttetheti a hasát

Mutatjuk, milyen időre számíthatsz a jövő héten.

Szerző Ripost

A jövő hét elején még felhőátvonulások várhatók, de szerdától napos időre lehet számítani, erősödik a nappali felmelegedés és a legmagasabb hőmérséklet 18-23 fok között alakul. A hét második felében reggelente viszont már helyenként pára- és ködfoltok képződhetnek az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. 

Fotó: Pixabay

Hétfőn többórás napsütés várható, bár északkeleten időszakosan eltakarhatják előlünk a felhők a napot. A gyorsan robogó gomolyfelhőkből azonban csak helyenként fordulhat elő záporeső. Az északnyugati szél sokfelé lesz erős, elsősorban az Észak-Dunántúlon viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Kedden is felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb egy-egy zápor szaladhat át felettünk. Az északnyugati szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul, de a szélvédett völgyekben ennél még hidegebb lehet, délután 14-19 fok valószínű.

Szerdán a kevés gomoly- és a sok fátyolfelhő mellett általában több órára kisüt a nap. Hajnalban helyenként pára, köd, és rétegfelhőzet is lehet, de csapadék nem valószínű. Többfelé megélénkül a déli, délnyugati szél. A hajnali 1-9 fokról 15 és 21 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Csütörtökön általában fátyolfelhős, napos időre számíthatunk. Hajnalban ugyanúgy párára és ködre van kilátás, de csapadékra kevésbé. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A hajnali 4-11 fokról 18 és 23 fok közé melegszik fel a levegő.

Pénteken a pára és köd feloszlását követően általában fátyolfelhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. Néhol időnként megélénkülhet az északkeleti, majd délkeleti szél. Hajnalban 4-11, a délutáni órákban 18-23 fokot mérhetnek.

Szombaton fátyolfelhőkre számíthatunk, de a felhőzet vastagodhat is. Úgyhogy a napnak búcsút mondhatunk, még ha csapadék nem is várható. Néhol időnként megélénkülhet a déli, délkeleti szél. Hajnalban 5-12, a délutáni órákban pedig 18-23 fok lehet.

Vasárnap változóan felhős időre van kilátás, de számottevő csapadék ekkor sem valószínű. Néhol időnként megélénkülhet a déli szél. A minimum-hőmérséklet 5 és 12, a maximum 18 és 23 fok között várható.

Bár állandóan a klímaváltozással riogatnak minket, a Köpönyeg meteorológusa szerint az előttünk álló időszak az évszaknak megfelelő időjárást produkál.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!