1 hónapja

Megharapta a rendőrt egy részeg magyar sofőr

Egyre jobban elharapózik ez a fajta támadás idehaza.

A hét elején lakossági bejelentés érkezett a rendőrséghez arról, hogy egy férfi minden bizonnyal részegen vezet, mert manővereivel veszélyezteti a közlekedőket. Időközben a sofőr az egyik Hajdú-Bihar megyei bank előtt leparkolt, a kiérkező járőrök pedig lesben állva várták, hogy az autó gazdája visszaszálljon és elinduljon. Ekkor megpróbálták lekapcsolni, ám a vezető megállás helyett inkább nagyobb sebességfokozatba váltott. Több mint egy kilométeren át üldözték villogóval és szirénával, míg végül az autós a saját háza előtt megállt, befutott az épületbe, és bezárkózott a nappaliba. 

rendőrség
Fotó: Pixabay

A rendőrök testi erővel próbálták benyomni az ajtót, amelyet a férfi csak az édesanyja kérésére engedett el, majd hirtelen a konyhában lévő hűtőgéphez futott, amelyből kivett egy dobozos sört, hogy ne lehessen rábizonyítani, hogy már korábban is ittas volt. Meginni azonban már nem maradt ideje, a rendőrök leteperték – mondta el a Ripost-nak a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

 

A kábítószer és alkohol fogyasztásának kimutatására alkalmas gyorsteszt pozitív volt

 

– árulta el Kovács Katalin, aki valószínűsítette, hogy a férfi azért menekülhetett el a helyszínről, mert jelenleg is felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt áll. Az alkoholfogyasztással kapcsolatos bűncselekmények miatt már többszörösen büntetett előéletű elítélt azonban most tovább bővítette bűnlajstromát. A rendőri intézkedésnek ugyanis ellenállt, karjait ökölbe szorítva a mellkasa alá húzta, majd úgy megharapta az egyik rendőr ujját, hogy azzal nyílt sebbel járó, 8 napon belül gyógyuló sérülést okozott.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség ezért hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt is eljárást indított ellene, a Debreceni Járásbíróság pedig elrendelte a letartóztatását. 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!