INSIDER

Szerző Ripost

2 hónapja

Felhőszakadással és jégesővel érkezik a zivatar

Csütörtökön várhatóan országszerte fel kell készülnünk a zivatarokra. A szakértők szerint 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat.

Szerző Ripost

Csütörtökön erősen felhős lesz az ég. Napközben délnyugati irányból fejlődve akár több hullámban is kialakulhatnak zivatarok, kiemelten a Dél-Dunántúlon, Alföldön, északkeleten. A Dél-Alföldön és a Tiszántúlon intenzív zivatarokhoz is kedvezőek a feltételek viharos (60-70 km/h feletti) széllel, illetve rövid idő alatt 20 mm feletti csapadékkal, jégesővel. Délután, este ebben a térségben esetleg heves zivatar is előfordulhat 80 km/h feletti szélrohammal és nagyobb méretű jéggel.

Fotó: OMSZ

Pénteken délnyugat felől több hullámban érkezik csapadék. Eleinte a délkeleti, majd az északnyugati szél erősödik meg. Általában 15-20, de délkeleten 21-23 fok valószínű.

Szombaton reggelig sokfelé várható kiadós esőzés, majd átmenetileg csökken a felhőzet. Foltokban sűrű köd képződik. Délután északnyugat felől érkeznek záporok. 15 fok körül várható a maximum - írja a Köpönyeg.

Vasárnap a felhőátvonulásokból szórványosan fordul elő zápor. Nagy területen lesz erős, olykor viharos az északnyugati szél. 15 és 20 fok között változik a csúcsérték.

 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!