2 hónapja

Percekkel korábban is karambolozott már a Rákóczi hídnál történt baleset okozója

Két személykocsinak ütközött a nyergesvontató a Tétényi útnál.

Dél-Buda forgalmát teljesen megbénította két egymás után történt baleset, ráadásul mindkettőnek az okozója ugyanaz a kamionos volt. A Ripost értesülései szerint a Lidl áruszállító nyergesvontatója először a Tétényi és az Andor utca kereszteződésében ütközött neki a piros lámpánál várakozó két személyautónak, majd mint aki jól végezte dolgát, továbbhajtott Pest irányába. Nem sokkal később a Szerémi útról a Rákóczi hídra felkanyarodva trafálta telibe az egyik tartóoszlopot, amivel leszakította az ott közlekedő 1-es villamos felsővezetékét, a tömegközlekedést is teljesen ellehetetlenítve.

Az első baleset (Fotó: BalesetInfó)

Felmerül a gyanú, hogy a sofőr ittas lehetett, de a helyszíni szondázás nem mutatott ki alkoholfogyasztást, a férfit a mentők további vizsgálatokra mindenesetre kórházba vitték. Ugyancsak kórházba került a korábbi balesetben részes egyik autó vezetője, aki súlyos sérüléseket szenvedett, amikor a hatalmas kamion lesodorta az útról. 

Annyi bizonyos, hogy az ütközést nem lehetett nem észrevenni, olyan nagy erejű volt. 

Az önmagában is 6 tonnás jármű dugig volt áruval, így a súlyával csak egy villamos vetekedhet, nem csoda, hogy a személykocsikkal történt karambol nem állította meg, még a rendkívül jól leerősített acéloszlop is 45 fokos szögben megdőlt, amikor nekiment.

A második baleset (Fotó: Wolf Géza)

A két közeli baleset miatt még mindig hatalmas a torlódás Újbudán, illetve az Egér úton és a többi fővárosba bevezető főútvonalon. A műszaki mentés még órákat vehet igénybe, ezért a közlekedőknek azt javasolják, hogy minél nagyobb ívben próbálják elkerülni a környéket. 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!