INSIDER

Szerző Ripost

2 hónapja

Másodfokú riasztást adtak ki: brutális vihar jön, mutatjuk, hol

Három megyében is másodfokú riasztást adtak ki. A zivatarokkal együtt megérkezik a lehűlés is.

Szerző Ripost

Pénteken a csapadékrendszer fokozatosan kelet, északkelet felé vonul, majd mögötte átmeneti szünetet követően újabb záporos, zivataros gócok képződhetnek - figyelmeztetnek a meteorológusok. Az egész országban elsőfokú riasztás van érvényben, kivéve Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád megyében másodfokú riasztás van érvényben.

Fotó: OMSZ

Egész nap erősen felhős, vagy borult, párás, foltokban ködös idő lesz. Délnyugat felől sokfelé várható eső, záporeső. 15 és 23 fok közötti értékeket mérhetünk, délkeleten lesz az enyhébb idő. A délnyugati, majd az északkeleti szél megerősödhet.

Szombaton hajnalban délen és keleten még több helyen lesz eső, majd északnyugat felől csökken a felhőzet. Párás, foltokban ködös lesz a levegő. 19-20 fok körül változik a csúcshőmérséklet - írja a Köpönyeg.

Vasárnap északnyugat felől hidegfront éri el hazánk térségét, melynek hatására elszórtan alakulnak ki záporok, illetve nagy területen fokozódik viharossá a szél. 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hétfőn felhőátvonulások lesznek, már csak néhol fordul elő futó zápor. 16 fok körül alakul a maximum. Az északnyugati szél viharos maradhat.


 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!