INSIDER

Szerző Ripost

1 hónapja

Nagy bejelentést tett a majomhimlőről a Nemzeti Népegészségügyi Központ

Megérkezett a majomhimlő elleni védőoltás Magyarországra.

Szerző Ripost

Az NNK azt írta, hogy Magyarországra megérkezett a majomhimlő elleni védőoltás, ami két dózisból áll. Ezeket egy hónapos különbséggel kell majd beadni. Hozzátették: a korlátozott mennyiségben elérhető oltóanyagot a leginkább veszélyeztetett kockázati csoportba tartozók részére ajánlják fel.

Majomhimlő
Fotó: Pixabay

Tudatták azt is, hogy a majomhimlő elleni vakcinák pontos felhasználásának részleteiről az NNK és a szakmai kollégium jelenleg egyeztetést folytat, ennek lezárultát követően meghatározzák az oltás felvételére vonatkozó kritériumokat és jelölik ki az oltóhelyeket.
Az NNK tájékoztatása szerint a 31. és 32. héten, augusztus 1. és 14. között összesen újabb 20 embernél igazolták a majomhimlő-fertőzést, ezzel a Magyarországon diagnosztizált esetek száma 62-re nőtt. A betegek valamennyien 23-50 év közötti férfiak, többségük életvitelszerűen Budapesten él.
A fertőzött személyek általános állapota megfelelő, kórházi kezelés egyikük esetében sem szükséges; otthonukban tartózkodnak elkülönítve. A területileg illetékes járványügyi hatóság valamennyi betegnél járványügyi vizsgálatot, ennek keretében kontaktkutatást végez - írta az NNK.

Cikk létrehozása


 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!