INSIDER

Szerző Ripost

1 hónapja

Hétmilliót kaszáltak az unokázós csalók – mellbevágó videó

Fegyházra ítélhetik az egyik vádlottat.

Szerző Ripost

Az egyik legaljasabb átverést követik ez unokázós csalók, akik szeretteikért aggódó idős embereket károsítanak meg. A Fővárosi Főügyészség most arról számolt be, hogy a Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy „unokázós” bűnszövetség 3 tagja és egy, az általuk így megszerzett vagyon átutalását végző pénzmosóval szemben.

Fotó: police.hu (Képünk illusztráció)

A vádirat szerint az elkövetői kör, az Egyesült Királyságból szervezve, idősektől csalt ki pénzt úgy, hogy őket telefonon keresztül olyan valótlan történetekkel keresték meg. Azt állították, hogy az adott sértett családtagja közlekedési balesetet okozott, amelyben meg is sérült, és anyagi kár is keletkezett. A szélhámosok közölték, hogy a hivatalos eljárás elkerülése érdekében a családtagnak sürgősen pénzt vagy ékszereket kell küldeni. Az elkövetők a bűncselekmények magyarországi végrehajtásának irányítására beszerveztek egy 20 éves férfit, aki 23 éves sógornőjét és egy másik férfit, futárként vont be, egy harmadik férfit pedig arra vett rá, hogy a csalással megszerzett vagyon egy részét utalja el külföldre.

Az angliai hívószámról jelentkező csalók a hívások során ügyeltek arra, hogy végig vonalban maradjanak a sértettekkel, amíg ők összekészítik javaikat, mert így nem volt lehetőség a hazugság lelepleződésére, és rögtön a helyszínre küldhették a pénzt vagy az ékszereket átvevő futárokat.

 

A csalók Kőbányán, Kistarcsán, Kiskunhalason és Pomázon, 70-es, 80-as éveikben járó sértetteket tévesztettek meg, és összesen, hozzávetőlegesen 7 millió forint kárt okoztak, amelyből a rendőrségnek köszönhetően 3 millió forint megtérült.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség 3 terhelttel szemben bűnszövetségben és üzletszerűen, időskorúak sérelmére elkövetett csalások, negyedik társuk ellen pénzmosás bűntette miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt.

Az ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a férfi futárt, mivel többszörös visszaesőnek minősül, fegyházbüntetésre, míg a társait börtönre ítéljék. Emellett az ügyészség indítványozta közügyektől eltiltás és pénzbüntetés kiszabását, valamint azt is, hogy a bíróság a sértettek kártérítési igényét is bírálja el érdemben.

Íme az egyik vádlott, ahogy a megtévesztett sértetthez tart, hogy átvegye értékeit, majd a rákövetkező napon követi ugyanazt az idős áldozatot a bankhoz:

A rendőrség összeállítást készített arról, miként kerülhető el, hogy unokázós csalók áldozatává váljunk. A hasznos anyagot ITT találod!

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!