1 hónapja

Jelentős támogatást kapnak a magyar gazdák

A „Megújuló vidék, megújuló agrárium” programban összesen 4265 milliárd forint összegű forrást tesz elérhetővé a kormány 2022 és 2027 között a gazdálkodók és a vidéki vállalkozások számára. Ez háromszorosa a korábbi időszakban hozzáférhető támogatásoknak.

A járvány és az elhúzódó háború is rávilágított arra, milyen fontos a magyar agrárium és az élelmiszerellátás biztonsága. A nemzeti kormány politikájának köszönhetően a magyar agrárium jelentősen megerősödött és válságálló, a magyar gazdák pedig a továbbiakban is számíthatnak a kormány támogatására.

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója, valamint Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ) elnöke a mai napon egyeztetést folytatott a magyar agrárium jövőjéről.

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója és Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ) elnöke
Jakab István és Nyitrai Zsolt az agráriumról egyeztettek. Fotó: Ripost 

Ma Magyarországon 500 ezren élnek agrárgazdaságból. A miniszterelnöki biztos tájékoztatta a MAGOSZ elnökét arról, hogy a magyar gazdák a jövőben is számíthatnak a kormány segítségére és támogatására. Ezt erősíti az az együttműködési megállapodás is, amelyet Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke írt alá március 5-én a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a MAGOSZ vezetőivel. Nyitrai Zsolt hangsúlyozta: a nemzeti kormány minden időben a magyar gazdák oldalán áll, szövetségesként tekint a gazdálkodókra, ezért Brüsszelben is kiáll az érdekeikért. A kormánnyal folytatott együttműködés eredményei közül kiemelkedik az uniós agrártámogatásokhoz kapcsolódó állami hozzájárulás növelése, amely kivételesen szerencsés helyzetet teremt a magyar élelmiszer- és mezőgazdaság számára. 

A nemzet sorsa függ attól, hogy az eddigi eredményeket sikerül-e a következő években is megőrizni - hangsúlyozta Jakab István. - Fontosnak tartom, hogy a magyar földet magyar tulajdonban kell tartani, az ország erőforrásait hatékonyan kell fölhasználni, és meg kell teremteni az élelmiszer-önrendelkezést a kárpát-medencei gazdák összefogásával.

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója és Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ) elnöke


Mindketten egyetértettek abban, hogy a következő évek legfontosabb feladatai közül kiemelkedik a vízgazdálkodási és vízhasznosítási stratégia megalkotása – mint azt a jelenlegi rendkívül aszályos időszak is mutatja -, biztosítva ezzel a szükséges forrásokat és beruházásokat.

Kiemelték, hogy a koronavírus-járvány szinte még alig ért véget, az ukrajnai háború máris új válságot idézett elő, amelyet az aszályos időszak tovább nehezít. Éppen ezért a gazdák tudásáért, munkájáért, kitartásáért különösen hálásnak kell lennünk, hiszen ők azok, akik biztosítják a biztonságos élelmiszerellátást. 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az egekbe löki a citrom és a narancs árát az uniós szigor

mandiner.hu

Videón Karácsony Gergely főpolgármester hülyét csinált magából

borsonline.hu

Falatnyi bugyi takarja a dögös pornós szeméremdombját – 18+ videó

ripost.hu

Most jött: Tragédia történt Zalában, egy halott, több sérült

mandiner.hu

Nógrádi György: Ha Putyint félreállítják, akkor az csak úgy történhet, hogy elteszik láb alól

origo.hu

A luxusutak után újabb extrém lépéssel borzolja a kedélyeket Berki Mazsi - Videó

ripost.hu

Hoppá! Shane Tusup Pap Dorcinak üzent

ripost.hu

Aggódnak a rajongók Hódi Pameláért

ripost.hu

Kitálalt Varga Irén menedzsere: Mindennek vége

ripost.hu

"A házam elé járkáltatok" - Marics Peti rajongói rászálltak Tóth Andira

További cikkek

INSIDER

Támogatás: kiderült, kik kaphatnak kedvezményes áron 4220 kWh áramot

INSIDER

Roham indult a hűtő-fűtő klímáért

INSIDER

Napelemekkel is csökkenthető a rezsi, még lehet pályázni

INSIDER

A világ baráti és ellenséges része is felfigyelt Orbán Viktor dallasi beszédére

INSIDER

Újabb vírus a láthatáron, Kína riadót fújt

INSIDER

Gyere, kukkants be velünk a Szigeten a backstage-be! – videó

INSIDER

Újraindult a Barátság vezeték, csütörtökön Magyarországra is megérkezik a kőolaj

INSIDER

Könnyítés a katás vállalkozóknak - könyvelő magyarázza el, mit jelent ez a gyakorlatban