Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2022.07.09.
Módosítva: 2022.07.17.

A Gyurcsány-házaspár leszalámizta a baloldalt, már csak egy maradt hátra

A baloldali késdobáló tele van politikai értelemben vett hullákkal. Gyurcsányék elintézték őket, és már csak egy név szerepel a listájukon: Karácsony Gergely!

A hazai baloldal még soha egyetlen választáson sem kapott ki annyira, mint idén április harmadikán. 900 ezer szavazó fordított nekik hátat 2018-hoz képest. A baloldali látszatösszefogás már régen a múlté, a baloldali pártok vezetői politikai gyilkosság áldozatai lettek. Az elkövető az a Gyurcsány-házaspár, akik még ebből az orbitális bukásból is hasznot tudtak húzni, idén ugyanis már a DK-nak van a legtöbb képviselője (16) az Országgyűlés ellenzéki padsoraiban. Egyetlen ember van már csak a baloldalon, aki szúrja Gyurcsányék szemét: Karácsony Gergely. A Ripost sorra vette, hogy miként végezték a baloldal megmondó emberei, és utánajárt annak is, hogy mi lehet "KariGeri" sorsa.

Márki-Zay Péter számkivetett lett

Még meg sem voltak a tavaszi országgyűlési választások végeredményei, az azonban már így is teljesen tiszta volt mindenki számára, hogy a baloldal Márki-Zay-val viteti el a balhét. A baloldal eredményváróján egy kis túlzással csak Márki-Zay Péter jelent meg, aki a családjával volt kénytelen színpadra állni, és elismerni, hogy vesztettek. Gyurcsány Ferenc és a DK nácitagozatát akkor még vezető Jakab Péter szinte azonnal előállt egy videóval, amiben közölték: egyértelműen Márki-Zay a felelős a történelmi bukásért. A baloldal látszatösszefogás miniszterelnök-jelöltjének nem volt más választása, mint vállalni a felelősséget. A későbbi interjúkban már nyíltan arról beszélt, hogy a baloldalon nem is mindenki akart nyerni, őt pedig sokszor inkább hátráltatták látszat szövetségesei, mintsem támogatták volna. De a Partizán című műsorban arról is nyíltan beszélt, hogy egy esetleges győzelem esetén ő csak báb lett volna, az igazi haszonélvezők Gyurcsányék lettek volna.

Ha győztünk volna, akkor a DK és a Jobbik aratta volna le ennek az anyagi és a személyi hasznát. Nem én! Nekem nem volt sem frakcióm, sem egyéb lehetőségem. Én ott lettem volna miniszterelnökként, de a több százmilliós párttámogatást, az összes parlamenti pénzt és minden mást a pártok kaptak volna

 - nyilatkozta Márki-Zay, aki jelenleg egy új párt alapításán dolgozik, de valódi szövetségesek híján aligha fog sikerülni neki átütő eredményt elérnie. 

Fekete-Győr András csúfos bukása

Fekete-Győr András karrierje egy negatív kampánnyal, a Nolimpiával kapott erőre. Sokan benne látták a baloldal új reménységét. "Fegyőr" pedig fogadkozott is a Momentum elnökeként, hogy bizony egyik olyan párttal sem lépnek szövetségre, akik a rendszerváltás után irányították az országot. Hamarosan azonban kiderült, hogy Fekete-Győr András szeret füllenteni, és egyik napról a másikra már Gyurcsányék hű zsoldosai lettek. A hazudozás és egy végzetes interjú a Partizánban elég volt ahhoz, hogy a baloldali előválasztáson megsemmisítő vereséget szenvedjen. A pártvezetők közül messze a legkevesebb szavazattal, a voksok 3,4 százalékával tökutolsó lett. Ezt követően bizalmi szavazást kezdeményezett maga ellen, minek során a Momentum küldöttgyűlése megvonta tőle a bizalmat, így Fegyőrnek mennie kellett. Az idei választások után ő lett a párt frakcióvezetője, de a héten az is kiderült, hogy onnan is meneszti a párt, így lényegében kimondható, hogy Fekete-Győr András politikai pályafutása megcsömörlött. 

KARÁCSONY Gergely; DOBREV Klára; MÁRKI-ZAY Péter; FEKETE-GYÕR András; JAKAB Péter
Fotó: MTI

Jakab Péter bohócnak is kevés volt

Pár évvel ezelőtt senki nem gondolta volna, hogy az ellenzék szélsőjobboldali és szélsőbaloldali pártjai egykor legszorosabb szövetségesként fognak indulni egy választáson. 2022-ben aztán ez is megtörtént, Jakab Péter Gyurcsány Ferenc hóna alá járt demokratikus levegőt szippantani. Jakab Péter a választási kampányban semmit nem csinált azon kívül, hogy megpróbálta elhitetni az emberekkel, hogy ő is csak egy közülük, aki parizeres szendvicset ebédel, kerüli a luxust és boldog családi életét él. A hónapokon keresztül tartó bohóckodása kegyetlen véget ért. Kiderült ugyanis, hogy testőrökkel jár, akik ráadásul esetenként bántalmaznak is másokat, valamint arra is fény derült, hogy Jakab a kabinetfőnökével, a csupán "mamuszosnak" becézett Molnár Enikővel csalja meg a feleségét. Végül június elején jött a hír, hogy Jakab megelőzte, hogy leváltsák, így inkább saját maga mondott le. A szebb napokat látott Jakab ezt követően saját útját kezdte járni, és a közösségi oldalakon a párt lógója helyett sajátjával látta el a videóit. Az egyikben például arról beszélt, hogy utál a parlamentbe bejárni, mert ott sok a szar ember. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ezt úgy kommentálta, hogy önbevallásnak tekinti Jakab szavait, mivel az egykori pártelnök a jobbikosokat ismeri leginkább, így róluk lehet meg a véleménye. 

Mi lesz KariGerivel?

Gyurcsány és Gyurcsányné tehát már mindenkitől megszabadult, akik veszélyeztethették volna vezető szerepüket a baloldalon. Egyedül Karácsony Gergely főpolgármester maradt hátra, aki szúrja a szemüket. Gyurcsányék többek között azért is haragszanak Karácsonyra, mert az előválasztáskor visszalépett Márki-Zay Péter javára, így akadályozva meg azt, hogy Gyurcsányné lehessen a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Egyes, - meg nem erősített - belsőkörökben terjedő információk szerint Gyurcsányék már készülnek a bosszúra. A közszájon forgó pletykák szerint a fővárosi közgyűlésben legtöbb baloldali taggal rendelkező DK a következő önkormányzati választásokig hagyja KariGerit, hogy teljesen aláássa hírnevét az elbaltázott döntéseivel. Ezek közé tartozik a 

  • a Városháza eladása körüli botrány
  • a mániákusan kiterjesztett biciklisávok építése
  • a rakpartok lezárása
  • parkolódíjak drasztikus megemelése
  • a buszsávok jogtalan használata céges sofőrrel
  • a nyelvtudás hiánya
  • a hajléktalan-kérdés elburjánzása

És mire a fővárosiaknak 2024-re teljesen elegük lesz Karácsony agymenéseiből, a DK előállhat egy saját főpolgármester-jelölttel Gyurcsányné Dobrev Klára személyében. 

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Véres orosz megtorlás indul Ukrajnában

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

vg.hu

Alba Aréna: megnyílt Magyarország legújabb sportarénája – fotók

life.hu

Kiderült: ez lehet a rákbeteg Katalin hercegné titkos terve

vg.hu

Hadijelentés: megtorolták az ukrán támadásokat az oroszok

origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

mindmegette.hu

Innen tudod, ha túl sok kávét iszol: a szervezeted jelez

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

ripost.hu

50 hullócsillag ragyog az égen - erre a három csillagjegyre köszönt rá a szerelem

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól

INSIDER

Hornung Ágnes: a kormány 14 éve kiemelt figyelmet szentel a családoknak és a gyermeket vállalóknak

INSIDER

Hátborzongató: váratlan helyen jelent meg Vera rég elhunyt dédanyjának szelleme – fotó

INSIDER

„Sajnos a legrosszabbra is fel kell készülnünk” – Kétségbeesetten keresik a 46 éves marcali családapát