Létrehozva: 2021.12.01.

Napok óta hallgat a szeretőjével használt lakásról Jakab Péter

Napok óta hallgat Jakab Péter a lakásügyeiről és a Molnár Enikővel való, éjszakákon át tartó munkakapcsolatáról, amelyek már pártelnöki pozícióját és politikai pályafutását is veszélyeztetik.

Mint ismert, a minap a Jobbik újpesti szervezete etikai eljárás megindítását kezdeményezte. Az erről szóló dokumentum szerint már egy éve tudnak Jakab Péter és Molnár Enikő élettársi kapcsolatáról, ráadásul egy olyan lakásban élnek, amit a gyanú szerint a párt bérel nekik. A Jobbik alapszabálya szerint ezzel a cselekedettel nemcsak a családját, a feleségét, de a pártját is kínos helyzetbe hozta.

A botrány a nyilvánosság előtt Jakab lakása kapcsán robbant ki. A Bors buktatta le a pártelnököt, hogy az országgyűlés által részére évi 3 millió forintért bérelt, XI. kerületi, Fraknó utcai lakást nem saját célra használja, hanem kiadja albérletbe. Joggal merült fel a kérdés, hogy ha a Fraknó utcai lakásban más lakik, ő hol tölti az éjszakáit, amikor nem vidéken a családjával, három gyermekével.

A Bors erre is megadta a választ. Több alkalommal is felvételeket készítettek egy Csóka utcai lakásnál, amely előtt Jakab autója parkolt, és lencsevégre kapták magát a pártelnököt is, amikor kabinetfőnökével mentek be, majd távoztak reggel. Jakab Péter akkor is az ominózus lakásban volt – órákkal később menekítették ki –, amikor Molnár Enikő letagadta, hogy ott tartózkodna.

Fotó: Bors

A PestiSrácok megírta, hogy mellesleg Molnár Enikő háromgyermekes édesanya. Több mint 10 éve a Jobbik ifjúsági szárnyánál tűnt fel, azóta tudatosan építette politikai karrierjét. Előbb a Jobbikhoz köthető rádióhoz került, aztán a sajtóosztályra, pedig előtte szakmai tapasztalata nem volt: BKV-ellenőrként és postáskisaszonyként dolgozott. Itt ismerkedett meg párjával – aki a három gyermeket neveli, felügyeli, amikor édesanyjuk munkamegbeszéléseket tart a főnökével.

A PestiSrácoknak most hosszasan mesélt Molnár Enikő múltjáról és pályafutásáról egy volt jobbikos vezető tisztségviselő. Azt mondta, régóta nem nézik jó szemmel a pártban a nő törtetését. Arról is beszélt: köztudott a Jobbikban, hogy Jakab csak showman – valójában Molnár Enikő irányít. Jakab Péterrel még a sajtóosztályon dolgoztak együtt.

„Mi – és itt egy komoly kemény magról beszélek – Jakabot nem tartottuk alkalmasnak a pártelnökségre. Egyszerűen, mert nem karizmatikus. Enikő viszont meglátta benne, hogy könnyen irányítható, felépíthető és eladható. Gyakorlatilag tudatosan választotta és építette” – mondta a forrás. Azt is megsúgta, hogy a szóban forgó lakás után ne a párt, hanem a Jobbik Alapítvány háza táján kutakodjunk.

Állításait alátámasztani látszik az újpesti alapszervezet alelnökének levele, aki annak kapcsán írta a PestiSrácoknak, hogy az újpesti Jobbikban tag Molnár Enikő nem azonos Jakab kabinetfőnökével. Csupán névazonosságról van szó, az újpesti Molnár Enikő példás családanya. Szabó Balázs azt írta, a kabinetfőnökről ők is régóta hallják a pletykákat.

„Pártunkban kifejtett tevékenységét mi, újpesti jobbikosok is rendkívül károsnak ítéljük meg és megdöbbenéssel értesültünk az újabb kirobbant botrányáról. A cikkekben szereplő Molnár Enikőtől közéleti tevékenységétől és a pártban végzett arrogáns viselkedésétől elhatárolódunk, az általa képviselt politika és vezetési stílus nem tükrözi az Újpesti Jobbik által képviselt értékeket”– fogalmazott az alelnök.

A PestiSrácok most újra megkereste a Jobbikot és megkérdezte, hogy valóban az alapítvány bérli-e a Csóka utcai lakást, mióta és mennyiért, milyen jogcímen és mire használják az ingatlant. Arra is kíváncsiak voltak, hogy további lakásokat is bérelnek-e vagy egyedi eset a Csóka utcai lakás bérlete, illetve a lakásbérletet a kuratórium támogatta-e.

Ezen kívül Fellapozták a Jobbik Alapítvány alapító okiratát és beszámolóit. Sem olyan célkitűzést, sem olyan, a könyvvitelben elszámolt tételsort nem találtak, amibe egy lakáscélú ingatlan bérlése akár a párt elnökének, akár kabinetfőnöknek, akár bárkinek is beleférne. A Jobbik Alapítvány olyan célokra kéri a támogatók hozzájárulását is, mint értékeik bemutatása, kiadványok készítése, képzések és többek közt egészségügyi intézmények támogatása.

„Olyan kezdeményezéseket kívánunk támogatni, amelyek elfogadják az európai zsidó-keresztény civilizáció örökségét, támogatják a magyar hagyományok tiszteletét és megőrzését. Fontosnak tartjuk a múltunk és elődeink munkájának megismerését, történelmi múltunk feltárását, és az ismeret átadását az új generációk számára. Olyan programokat támogatunk, amelyek célja a magyar emberek jólétének és szabadságának előfeltételeit megteremtő polgári átalakulás előmozdítása. Ennek megfelelően kívánjuk munkánkat végezni és segíteni az értékeket teremtő kezdeményezéseket” – áll a Jobbik Magyarország Alapítványának honlapján a célkitűzések címszó alatt. Szintén az alapítvány honlapján bukkantunk rá, hogy Molnár Enikő a kuratórium tagja – a tavalyi beszámolóban tagságának bejegyzése még folyamatban volt.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Véres orosz megtorlás indul Ukrajnában

origo.hu

Kiderült, hogy mikor térhet vissza az Uber Budapestre

borsonline.hu

Lövéshangokra riadtak fel a szegediek, a város több pontján is észlelték a különös zajt

hirtv.hu

Háború Ukrajnában - Kiderült, valójában miért támadta meg Irán Izraelt + videó

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

mindmegette.hu

Megdöbbensz, ezért kérik el a személyidet ha az Aldiban vásárolsz

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Szívbemarkoló: így teljesítik a hétévesen elhunyt Dominik utolsó kívánságát

magyarnemzet.hu

Orbán Viktor tudhat valamit, már Puzsér is a tenyeréből eszik

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Megrázó képsorok: gázolt a villamos a József körúton, métereket repült az áldozat

INSIDER

Mintha rakéta csapódott volna be – semmi sem maradt az autóból a budapesti baleset után

INSIDER

Hétvégén sem élvezhetjük ki a tavaszt - erre jobb, ha felkészülsz

INSIDER

Szívbemarkoló: így teljesítik a hétévesen elhunyt Dominik utolsó kívánságát