INSIDER

Szerző Ripost

1 hónapja

Tovább üldözi Karácsony Gergely az autósokat

Folyamatosan nehezítik az autósok életét – igazi eredmények nélkül.

Folytatja az autósok üldözését a baloldali városvezetés Budapesten. „Akinek nem tetszik, hogy dugóban kell állnia, az szálljon ki a kocsijából, és menjen gyalog”Karácsony Gergely elhíresült cinikus mondását egyre inkább próbálja tettekre váltani az ötletelgető, ám végzetesen koncepciótlan baloldali városvezetés Budapesten. Kár, hogy közben Karácsony Gergely maga szívesen használja a buszsávot szolgálati autójával… A Ripost7 cikke.

KARÁCSONY Gergely
Fotó: Mohai Balázs

Karácsony Gergely helyettesei sorozatban nyilatkoznak az autósok üldözéséről

Két hete szinte nem volt olyan nap, hogy valamelyik budapesti főpolgármester-helyettes ne vette volna elő az autósok üldözésének témáját. Bősz Anett (DK) kicsit finomabb formában elismételte Karácsony hírhedt mondását, hogy „szálljanak ki az autóból”, Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) hosszan ecsetelte a dugódíj témáját, ami a programjuk része, Tüttő Kata (MSZP) pedig – azon túl, hogy belebegtette a közszolgáltatások korlátozását –, szintén kiterelné a kocsikból a budapestieket.
Úgy tűnik, a Karácsonyt hatalomban tartó balos pártocskák a személyi ügyekben ugyan állandóan marakodnak, de abban egyetértenek: le az autósokkal!

Fotó: Sandor Bankuti

Folyamatosan nehezítik az autósok életét – igazi eredmények nélkül

A városvezetésnek igazi koncepciója nincs, csak ötletel: egy vödör sárga festék a biciklisávhoz és sávlezárás a Nagykörúton – ennyi lenne a „programjuk” a kerékpáros-közlekedés fellendítésére. A „Niedermüller-labirintussal” állítsunk csapdát az autósoknak a VII. kerületben, hátha akkor elkerülik – az eredmény: óriási kocsisorok mindenhol. Zárjuk le teljesen a rakpartot és a Lánchidat is! – ennyi lenne a „zöldítés”, minden háttértanulmány, szakmai egyeztetés, koncepció nélkül. Tudjuk előre az eredményt: a város nem lesz semmivel sem zöldebb, viszont még nagyobb lesz a közlekedési káosz, a dugó és a benzinbűz.

Kudarcot vallott a „kamuzöld” politika

A „kamuzöld” Karácsony Gergely politikájának szimbóluma – a leszerelt 3000 szemeteskuka mellett –, hogy úgy csinál, mintha „zöldpolitikus” lenne, de minden tettével éppen ígéreteinek az ellenkezőjét éri el. Budapest nem lett „zöldebb”, mióta ő a főpolgármester, viszont állandósultak a nagy füsttel, környezetszennyezéssel járó közlekedési dugók. Eközben nem épít semmit, viszont próbál megakadályozni mindent, amit a kormány építene Budapesten. Karácsony csak akadályozza a fejlesztéseket a „zöldgondolat” jegyében – de tenni nem tesz semmit, ami tényleg „zöld” lenne. Így marad a beton­dzsungel – plusz a bűzös közlekedési káosz, a dugók és a hatalmas kocsisorokat okozó „forgalomcsillapítás” – és az autósok folytatódó üldözése, például a megint tervbe vett dugódíjjal…

Fotó: Sandor Bankuti

Bukás körüli osztályzatot kapott Karácsony Gergely a budapestiektől – Június közepén bizonyítványt kaptak az iskolások, ezért a Metropol is megkérdezte a budapestieket, hogyan értékelik a főpolgármestert, milyen „bizonyítványt” adnak neki… Több százan szavaztak, és lapzártánk idején több mint 80%-uk egyest adott Karácsony Gergelynek. A rendes, súlyozott átlag 1,4 – ami bizony maximum egy kegyelemkettesre elég… Ám városvezetőként bukást jelent.

Kerpel-Fronius Gábor: Szeretnénk beszélni a dugódíjról

Karácsony Gergely másik helyettese, a momentumos Kerpel-Fronius Gábor újra felhozta a dugódíj témáját, bár, mint sajnálkozva mondta, ez nem rajtuk áll, mert nem ők nyertek az országgyűlési választásokon… 

KERPEL-FRONIUS Gábor
Fotó: Soós Lajos

„Ezzel együtt mi szeretnénk erről beszélni a ciklus végéig. Általában arról, hogy a nagy káros kibocsátású autók a fővárosban való közlekedése, az milyen hatással van, mit lehet tenni ellene. Az, hogy mekkora forgalomterhelés éri a fővárost, és ez ellen mit lehet tenni. Egyébként a főpolgármesteri programban is volt ilyen, a Momentum általam képviselt Budapest 2.0 programjában úgy hívtuk, hogy használatarányos útdíjat kell bevezetni” – mondta egy tévéműsorban Kerpel-Fronius Gábor.

Bősz Anett: „Hagyják maguk mögött az autót!”

Karácsony Gergely DK-s helyettese, Bősz Anett egy tévéműsorban beszélt arról, hogy kényszeríteni kéne az autósokat a kiszállásra.

BŐSZ Anett
Fotó: Szigetváry Zsolt

„Én nagyon nagy előrelépésnek tartanám  a sokféle ösztönzőt, ami abba az irányba tolná a magyarokat, hogy minél többször hagyják maguk mögött az autót és üljenek át tömegközlekedési eszközökre” – fogalmazott.

Tüttő Kata: Kevesebbet autózzunk, spóroljunk otthon a gázzal

Az MSZP-s főpolgármester-helyettes, Tüttő Kata nemrég bejelentette, hogy Budapest csatlakozik a Városok Energiatakarékossági Sprintje elnevezésű brüsszeli kezdeményezéshez. Ebben olyanok is szerepelnek, hogy spórolni kell a közvilágításon, a közintézmények fűtésén és hűtésén.

Fotó: Havran Zoltán


„Abba szeretnénk a lakosságot és a budapestieket is bevonni, hogy mindenki a maga területén gondolja végig, hogy hol tud egy kicsivel kevesebb energiát fogyasztani. Akár az autóhasználat mérséklésével, akár az otthoni fűtési, hűtési, főzési szokásoknak az újragondolásával, tehát mindenki nézze meg, hogy milyen mennyiségű energiát fogyaszt, és hogyan tudná azt csökkenteni” – mondta a „tengerben lovaglós” luxusnyaralásáról elhíresült MSZP-s politikus.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Teve gyilkolt egy szlovák cirkuszban

borsonline.hu

Gyakorlatilag kettészakadt a fiatal lány teste a horrorbalesetben, ő azonban nem csak túlélte, de lábra is állt

hirtv.hu

Halcsonkító horgász ellen indult hajtóvadászat Kevermesen – videóval

metropol.hu

Álló mellbimbóval, bugyi nélkül terpesztett a szőke bombázó

mandiner.hu

Jól lehűtött irodák, nappali kivilágítás, lézershow – így nem spórol a német kormány a parlamenti szünet alatt

origo.hu

Felülnézetből fotózta melleit és combját Tolvai Reni - kép

travelo.hu

Videó: Félelmetesen alacsonyan suhant el az emberek feje felett a Wizz Air gépe

ripost.hu

Szandi elárulta, hazajön-e a lánya Amerikából

ripost.hu

Horror a katakombában: A turistákra kacsintgat a 2 éves lány holtteste

ripost.hu

Óriásmellét megmutatva, egy szál semmiben indult koncertezni Tolvai Reni

ripost.hu

Tragédia Kópházánál: ismét baleset történt, hiába küzdöttek a 36 éves motoros életéért

További cikkek

INSIDER

Napelemekkel is csökkenthető a rezsi, még lehet pályázni

INSIDER

A világ baráti és ellenséges része is felfigyelt Orbán Viktor dallasi beszédére

INSIDER

Gazdag program és sok meglepetés vár Szent István napján

INSIDER

Rezsicsökkentés: ennyit spórolhatsz, ha energiatakarékosra cseréled az izzókat

INSIDER

Olyan hír jött az időjárásról, aminek nagyon fogunk örülni

INSIDER

Kánya Tamás különös alkotásai lepték el a fővárost

INSIDER

Hihetetlen, mi történt Nagykőrösön, sokkot kaptak a járókelők - Videó

INSIDER

Már zöld rendszámmal jár az egyetlen magyar villanyos Trabant