Létrehozva: 2022.06.27.

Tovább üldözi Karácsony Gergely az autósokat

Folyamatosan nehezítik az autósok életét – igazi eredmények nélkül.

Folytatja az autósok üldözését a baloldali városvezetés Budapesten. „Akinek nem tetszik, hogy dugóban kell állnia, az szálljon ki a kocsijából, és menjen gyalog”Karácsony Gergely elhíresült cinikus mondását egyre inkább próbálja tettekre váltani az ötletelgető, ám végzetesen koncepciótlan baloldali városvezetés Budapesten. Kár, hogy közben Karácsony Gergely maga szívesen használja a buszsávot szolgálati autójával… A Ripost7 cikke.

KARÁCSONY Gergely
Fotó: Mohai Balázs

Karácsony Gergely helyettesei sorozatban nyilatkoznak az autósok üldözéséről

Két hete szinte nem volt olyan nap, hogy valamelyik budapesti főpolgármester-helyettes ne vette volna elő az autósok üldözésének témáját. Bősz Anett (DK) kicsit finomabb formában elismételte Karácsony hírhedt mondását, hogy „szálljanak ki az autóból”, Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) hosszan ecsetelte a dugódíj témáját, ami a programjuk része, Tüttő Kata (MSZP) pedig – azon túl, hogy belebegtette a közszolgáltatások korlátozását –, szintén kiterelné a kocsikból a budapestieket.
Úgy tűnik, a Karácsonyt hatalomban tartó balos pártocskák a személyi ügyekben ugyan állandóan marakodnak, de abban egyetértenek: le az autósokkal!

Fotó: Sandor Bankuti

Folyamatosan nehezítik az autósok életét – igazi eredmények nélkül

A városvezetésnek igazi koncepciója nincs, csak ötletel: egy vödör sárga festék a biciklisávhoz és sávlezárás a Nagykörúton – ennyi lenne a „programjuk” a kerékpáros-közlekedés fellendítésére. A „Niedermüller-labirintussal” állítsunk csapdát az autósoknak a VII. kerületben, hátha akkor elkerülik – az eredmény: óriási kocsisorok mindenhol. Zárjuk le teljesen a rakpartot és a Lánchidat is! – ennyi lenne a „zöldítés”, minden háttértanulmány, szakmai egyeztetés, koncepció nélkül. Tudjuk előre az eredményt: a város nem lesz semmivel sem zöldebb, viszont még nagyobb lesz a közlekedési káosz, a dugó és a benzinbűz.

Kudarcot vallott a „kamuzöld” politika

A „kamuzöld” Karácsony Gergely politikájának szimbóluma – a leszerelt 3000 szemeteskuka mellett –, hogy úgy csinál, mintha „zöldpolitikus” lenne, de minden tettével éppen ígéreteinek az ellenkezőjét éri el. Budapest nem lett „zöldebb”, mióta ő a főpolgármester, viszont állandósultak a nagy füsttel, környezetszennyezéssel járó közlekedési dugók. Eközben nem épít semmit, viszont próbál megakadályozni mindent, amit a kormány építene Budapesten. Karácsony csak akadályozza a fejlesztéseket a „zöldgondolat” jegyében – de tenni nem tesz semmit, ami tényleg „zöld” lenne. Így marad a beton­dzsungel – plusz a bűzös közlekedési káosz, a dugók és a hatalmas kocsisorokat okozó „forgalomcsillapítás” – és az autósok folytatódó üldözése, például a megint tervbe vett dugódíjjal…

Fotó: Sandor Bankuti

Bukás körüli osztályzatot kapott Karácsony Gergely a budapestiektől – Június közepén bizonyítványt kaptak az iskolások, ezért a Metropol is megkérdezte a budapestieket, hogyan értékelik a főpolgármestert, milyen „bizonyítványt” adnak neki… Több százan szavaztak, és lapzártánk idején több mint 80%-uk egyest adott Karácsony Gergelynek. A rendes, súlyozott átlag 1,4 – ami bizony maximum egy kegyelemkettesre elég… Ám városvezetőként bukást jelent.

Kerpel-Fronius Gábor: Szeretnénk beszélni a dugódíjról

Karácsony Gergely másik helyettese, a momentumos Kerpel-Fronius Gábor újra felhozta a dugódíj témáját, bár, mint sajnálkozva mondta, ez nem rajtuk áll, mert nem ők nyertek az országgyűlési választásokon… 

KERPEL-FRONIUS Gábor
Fotó: Soós Lajos

„Ezzel együtt mi szeretnénk erről beszélni a ciklus végéig. Általában arról, hogy a nagy káros kibocsátású autók a fővárosban való közlekedése, az milyen hatással van, mit lehet tenni ellene. Az, hogy mekkora forgalomterhelés éri a fővárost, és ez ellen mit lehet tenni. Egyébként a főpolgármesteri programban is volt ilyen, a Momentum általam képviselt Budapest 2.0 programjában úgy hívtuk, hogy használatarányos útdíjat kell bevezetni” – mondta egy tévéműsorban Kerpel-Fronius Gábor.

Bősz Anett: „Hagyják maguk mögött az autót!”

Karácsony Gergely DK-s helyettese, Bősz Anett egy tévéműsorban beszélt arról, hogy kényszeríteni kéne az autósokat a kiszállásra.

BŐSZ Anett
Fotó: Szigetváry Zsolt

„Én nagyon nagy előrelépésnek tartanám  a sokféle ösztönzőt, ami abba az irányba tolná a magyarokat, hogy minél többször hagyják maguk mögött az autót és üljenek át tömegközlekedési eszközökre” – fogalmazott.

Tüttő Kata: Kevesebbet autózzunk, spóroljunk otthon a gázzal

Az MSZP-s főpolgármester-helyettes, Tüttő Kata nemrég bejelentette, hogy Budapest csatlakozik a Városok Energiatakarékossági Sprintje elnevezésű brüsszeli kezdeményezéshez. Ebben olyanok is szerepelnek, hogy spórolni kell a közvilágításon, a közintézmények fűtésén és hűtésén.

Fotó: Havran Zoltán


„Abba szeretnénk a lakosságot és a budapestieket is bevonni, hogy mindenki a maga területén gondolja végig, hogy hol tud egy kicsivel kevesebb energiát fogyasztani. Akár az autóhasználat mérséklésével, akár az otthoni fűtési, hűtési, főzési szokásoknak az újragondolásával, tehát mindenki nézze meg, hogy milyen mennyiségű energiát fogyaszt, és hogyan tudná azt csökkenteni” – mondta a „tengerben lovaglós” luxusnyaralásáról elhíresült MSZP-s politikus.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg - a csodálatos Cserháti Zsuzsa szenvedései

origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

borsonline.hu

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

mandiner.hu

Zelenszkij belenyúlt a darázsfészekbe: kényszeríteni akarja a külföldön tartózkodó ukránokat, hogy menjenek haza harcolni

metropol.hu

Örülhetnek a magyarok: árzuhanást jelentett be a Spar

magyarnemzet.hu

Bekeményítettek a hazai autópályákon, mert amíg szépen kérték, senkit nem érdekelt

origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Felzúgtak a szirénák, váratlanul állt le egy férfi szíve Hajdú-Biharban

INSIDER

Egyik nap tél, másik nap nyár: mutatjuk, hogy folytatódik az időjárás

INSIDER

Prostik miatt áll a bál Nyírbátorban: házak között árulják magukat a lányok

INSIDER

Szívszorító: Már csak a szeretett kutyája holttestét simogathatta meg, óriásit hibázott a légitársaság