tóth gabi
Nem ez az egyetlen újdonság, amivel 2022 nyarát várja Fazekas Ádám.
Fazekas Ádám neve nem cseng ismeretlenül a fagyirajongók körében, hiszen ő álmodta meg az egyik legrangosabb olasz fagylaltversenyen első díjat nyert „pisztácia gyümölcsét”, és zöldfűszeres, Himalája-sós fetafagyija is sokakat elkápráztatott.
Most azonban olyan újdonsággal rukkolt elő, amin a legtöbben meghökkennek, aztán mégis repetát kérnek belőle: kovászos uborkás fagyit kínál a tölcsérbe.
A kovászos uborkás fagyi eredetileg egy főzőversenyre készült, ahol a vörösboros marhapörkölt és nokedli mellé szántuk. Elhoztuk a különdíjat, az embereknek pedig annyira bejött a fagyi, hogy sokan egy második gombócot is kértek belőle
– elevenítette fel a koviubis fagyi történetét a Ripost-nak a cukrász, hozzátéve, hogy az új íz a napokban került a pultokba. Szintén az idei nyár újdonsága a citromos avokádófagyi, ami avokádópüréből készül. A meglepő ízkombinációk pedig – ugyancsak meglepő módon – nemcsak Budapesten arattak sikert, hanem Fazekasék rétsági cukrászdájában is.
Van olyan nógrádi bácsi, aki finoman szólva szkeptikusan fogadta, hiszen ő még csak házi kovászos uborkát evett. A felesége meg el sem akarta hinni, mit kóstolt a férje. Ugyanezt a hatást tízféle különböző csokifagyival sem érhettük volna el!
– mesélte nevetve a cukrászmester.
Az idei Év Fagylaltja Versenyt éppen most, június első napján írta ki a Magyar Cukrász Ipartestület.