Létrehozva: 2022.06.03.

Őrület: különdíjat nyert a magyar cukrász koviubis fagyija

Nem ez az egyetlen újdonság, amivel 2022 nyarát várja Fazekas Ádám.

Szerző Ripost

Fazekas Ádám neve nem cseng ismeretlenül a fagyirajongók körében, hiszen ő álmodta meg az egyik legrangosabb olasz fagylaltversenyen első díjat nyert „pisztácia gyümölcsét”, és zöldfűszeres, Himalája-sós fetafagyija is sokakat elkápráztatott. 

Fotó: F

Most azonban olyan újdonsággal rukkolt elő, amin a legtöbben meghökkennek, aztán mégis repetát kérnek belőle: kovászos uborkás fagyit kínál a tölcsérbe. 

A kovászos uborkás fagyi eredetileg egy főzőversenyre készült, ahol a vörösboros marhapörkölt és nokedli mellé szántuk. Elhoztuk a különdíjat, az embereknek pedig annyira bejött a fagyi, hogy sokan egy második gombócot is kértek belőle

– elevenítette fel a koviubis fagyi történetét a Ripost-nak a cukrász, hozzátéve, hogy az új íz a napokban került a pultokba. Szintén az idei nyár újdonsága a citromos avokádófagyi, ami avokádópüréből készül. A meglepő ízkombinációk pedig – ugyancsak meglepő módon – nemcsak Budapesten arattak sikert, hanem Fazekasék rétsági cukrászdájában is. 

Van olyan nógrádi bácsi, aki finoman szólva szkeptikusan fogadta, hiszen ő még csak házi kovászos uborkát evett. A felesége meg el sem akarta hinni, mit kóstolt a férje. Ugyanezt a hatást tízféle különböző csokifagyival sem érhettük volna el!

– mesélte nevetve a cukrászmester.

Az idei Év Fagylaltja Versenyt éppen most, június első napján írta ki a Magyar Cukrász Ipartestület

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek