RETRO RÁDIÓ

Őrület: különdíjat nyert a magyar cukrász koviubis fagyija

Őrület: különdíjat nyert a magyar cukrász koviubis fagyija
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2022. 06. 03. 19:20

Nem ez az egyetlen újdonság, amivel 2022 nyarát várja Fazekas Ádám.

Fazekas Ádám neve nem cseng ismeretlenül a fagyirajongók körében, hiszen ő álmodta meg az egyik legrangosabb olasz fagylaltversenyen első díjat nyert „pisztácia gyümölcsét”, és zöldfűszeres, Himalája-sós fetafagyija is sokakat elkápráztatott. 

Fotó: F

Most azonban olyan újdonsággal rukkolt elő, amin a legtöbben meghökkennek, aztán mégis repetát kérnek belőle: kovászos uborkás fagyit kínál a tölcsérbe. 

A kovászos uborkás fagyi eredetileg egy főzőversenyre készült, ahol a vörösboros marhapörkölt és nokedli mellé szántuk. Elhoztuk a különdíjat, az embereknek pedig annyira bejött a fagyi, hogy sokan egy második gombócot is kértek belőle

– elevenítette fel a koviubis fagyi történetét a Ripost-nak a cukrász, hozzátéve, hogy az új íz a napokban került a pultokba. Szintén az idei nyár újdonsága a citromos avokádófagyi, ami avokádópüréből készül. A meglepő ízkombinációk pedig – ugyancsak meglepő módon – nemcsak Budapesten arattak sikert, hanem Fazekasék rétsági cukrászdájában is. 

Van olyan nógrádi bácsi, aki finoman szólva szkeptikusan fogadta, hiszen ő még csak házi kovászos uborkát evett. A felesége meg el sem akarta hinni, mit kóstolt a férje. Ugyanezt a hatást tízféle különböző csokifagyival sem érhettük volna el!

– mesélte nevetve a cukrászmester.

Az idei Év Fagylaltja Versenyt éppen most, június első napján írta ki a Magyar Cukrász Ipartestület

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.