Létrehozva: 2022.06.18.

Hazaküldték a sürgősségiről, órákkal később meghalt a fiatal nő

Az orvosok nem vették észre, hogy tüdőembólia kínozza. Családját maga alá temeti a gyász.

Szerző Ripost

Egy héten belül másodjára is mellkasi fájdalmakra panaszkodva érkezett a kórház sürgősségi osztályára a 28 éves nő. Ám tragikus módon, nem vették észre az orvosok, hogy tüdőembólia alakult ki a szervezetében, ami azt jelenti, hogy elzáródott egy ér a tüdejében.

Hazaküldték, de huszonnégy órával később kínok között ment vissza ismét segítséget kérni. Mire azonosították a problémát és kórházi kezelést kapott, már túl késő volt, alig néhány órával később megállt a szíve. Az azóta eltelt hónapokban a kórház elismerte, hogy többet is tehettek volna érte.

Fotó: Pixabay

Leanne Haswell édesanyja, Lesley most azért küzd, hogy más családok ne éljék át ugyanazt a traumát, amit ők.

„Ez teljesen lesújtott minket. Nem lett volna szabad megtörténnie. Gyűlölném, ha egy másik családnak is át kellene mennie ezen. Leanne-nek rengeteg barátja volt. Általában azt csinálta, amit a lányok ebben a korban. Hétvégenként találkozott a barátaival, és nagyon közel állt a nővéréhez, Samhez” – zokogta a gyászoló édesanya a The Sunnak.

„Kedves, pozitív lány volt. Nagyon okos, az összes középiskolai vizsgáját letette, és még a mérnöki tudományok is érdekelték” – tette hozzá.

A kórház, miután elismerte a hibáját részvétét fejezte ki a család számára és biztosították őket arról, tanultak az esetből, hogy még egyszer ne ismétlődhessen meg.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek