3 hónapja

Budakeszi tűz: „Teljesülhet az álmom, hogy a mamám visszakerülhessen az otthonába”

Mindenét elvesztette az Ispán család, miután leégett a házuk egy szándékos gyújtogatás miatt. Most próbálják újraépíteni, hogy visszatérhessenek az otthonukba.

Mint a Ripost megírta, egy áprilisi tűzeset során leégett az Ispán család háza. A telekszomszédságukban álló munkásszálló egyik lakója szándékosan okozott tüzet, ami hozzájuk is átterjedt: mindenük a lángok martalékává vált. 

Fotó: Shutterstock (Képünk illusztráció)

A hatalmas tűz akár tragédiába is torkollhatott volna, az épület felső szintjén tartózkodott ugyanis a 86 éves nagymama, akit az utolsó pillanatban menekítettek ki.

Ispánék azóta is azon dolgoznak, hogy újra lakhatóvá váljon egykori házuk. Bár emlékeiket, amik a tűzben odavesztek, pótolni már nem tudják, feltett szándékuk, hogy valahogy visszaállítsák a ház eredeti állapotát. „Nincs is más esélyünk, mint az újraépítés. A felső szint teljesen kiégett, a nővéremék alsó szintje pedig teljesen elázott. Öt órán át dolgoztak a tűzoltók. De nem adjuk fel, összetartó család vagyunk” – nyilatkozta májusban lapunknak Ispán Péter, aki azóta is támogatókat, segítséget gyűjt, hogy visszakaphassák régi életüket.

„Az álmom, hogy a nagymamám visszakerülhessen az otthonába, beteljesülni látszik, habár rengeteg még a meló előttünk” – számolt be Péter a jó hírről. 

Teljesülni látszik az álom. Fotó: Tűzkárosult Ispán Család Facebook oldal

„Heti hét nap, 15 órában dolgoznak most a házon, embertelen erőfeszítéssel. „A nagy hírem, hogy elkezdtük az ácsmunkát. Már az is egy csoda, hogy találtunk normális csapatot még ebben az évben, hát még az, hogy 50 nappal a tűz után emelkedni kezdett a tető. Az anyagbeszerzéssel volt egy kis gond, aki mostanában felújított vagy hasonló, biztos tudja, nem egyszerű jelenleg építkezni. Folyamatosan agyalunk, hogy lenne a legjobb, de alapvetően teljesen ugyanaz épül meg, mint ami leégett – tudatták közösségi oldalukon.

Ha úgy gondolod, te is tudnál segíteni Ispánékon, akkor közösségi oldalaikon megtalálod, hogy teheted ezt meg. A tűzeset Facebook oldalát ITT lehet megtekinteni, a Youtube oldal pedig ITT érhető el.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!