Létrehozva: 2022.05.18.
Módosítva: 2022.05.26.

Jakab Pétert egy hazug, gusztustalan és gátlástalan embernek tartja Szilágyi György élettársa

Szilágyi György élettársa a TV2 Tényeknek adott exkluzív interjút a Jobbikban kirobbant nemierőszak-botrányról.

Szerző rp

Mint ismeretes, tavaly decemberben egy disznótoron vett részt több jobbikos, közte Szilágyi György 23 éves élettársa, V. Anita is. Az est folyamán egy jobbikos politikus (elmondása szerint Földi István) berángatta egy szobába, ahol levetkőzött előtte és fogdosni kezdte. A botrány fél évvel az esetet követően került csak nyilvánosság elé. V. Anita – aki a pártban akkor választókerületi szervezőként dolgozott – az interjúban elmesélte, hogy az erőszakoskodás pár percig tartott, viszont számára sok időnek tűnt. A riportból is látszik, hogy a lány még hónapok múltán is a könnyeivel küszködik, ha az ominózus nap szóba kerül. Az eset lelkileg megviselte, ezt az érzést senkinek nem kívánja. 

Fotó: TV2

Elmesélte, hogy Földi István házasként több alkalommal is közeledett felé, de ő minden alkalommal ezt visszautasította, mivel már együtt volt szerelmével, a korábbi jobbikos országgyűlési képviselővel, Szilágyi Györggyel. A lánynak meg se fordult a fejében, hogy erőszakoskodni, majd közösülni akar vele. Gyüre Csaba politikustársa igyekezett leállítani Földit, de azt a választ kapta hogy „foglalkozzon a saját dolgával”. Végül sikerült kiszabadítania a lányt a támadója karmaiból, miután a meghallotta a segélykiáltásait. Úgy véli, hogy ha nem segít neki Gyüre, akkor biztosan megerőszakolják.

Elmondta, hogy ezt követően ott már félelemben volt, de a disznótorról nem jöhetett el azonnal, mivel azt mondták neki, hogy amíg a párt elnöke, Jakab Péter ott van, addig mindenkinek maradnia kell az eseményen. V. Anita közölte, hogy másnap a jobbikosok megfenyegették, hogy ha beszélni merészkedik, akkor tönkre fogják tenni, és ezért sem fordult azonnal a rendőrséghez.

Megjegyezte, hogy bízott abban, hogy a párton belül ennek lesz valamiféle következménye. Kezdetben azért is csatlakozott a párthoz, mert nagy igazságérzete miatt tisztelte Jakab Pétert, ez azonban csak az egyik arca, amit mutat mindenkinek. Azonban van neki egy másik arca is:

Ő egy hazug, egy gusztustalan, egy gátlástalan ember.

– zárta interjúját ezzel a kijelentéssel.

Fotó: Magyar Nemzet

A baloldali összefogásban is csalódott, hiszen nyilvánosan nem álltak ki mellette, és még támadásokat is kapott. Viszont annak hálás, hogy a női kormánypárti képviselők kiálltak mellette.

"Földi pedig beszorított a fürdőszobába és elővette a nemi szervét. Akkor már izgalmi állapotban volt. A kezembe nyomta és megpróbált megcsókolni is. Könyörögtem neki, hogy hagyja abba" - mondta el a Borsnak V. Anita, akit egy decemberi disznóvágáson állítása szerint megpróbált megerőszakolni a Jobbik egyik politikusa, Földi István. A nő elmondása alapján jogilag megvalósult a nemi erőszak: felelőssége teljes tudatában állítja, hogy Földi elővette a nemi szervét és a kezébe nyomta. Jakab Péter és kabinetfőnöke szintén részt vett az eseményen, mégsem léptek közbe: a pártelnök olyan részeg volt, hogy majdnem összeesett, párja pedig állítólag azt sem hallotta meg, amikor az áldozat a táncparketten közvetlenül mellette kiabált az erőszaktevővel, aki mindenki szeme láttára fogdosta őt.

Az elején még csak szexista megjegyzések voltak, például amikor töltöttem a kolbászt, mondta, hogy milyen jól áll a kezemben, meg hogy milyen szerencsés a párom

– mondja az áldozat.

Jakabék végül este hatra érkeztek meg. A disznóvágás mindössze 19 nappal azután történt, hogy a Bors kiderítette, hogy a Jobbik elnöke hosszú hónapok óta eltitkolt élettársi viszonyban él Molnár Enikővel, a kabinetfőnökével. A leleplezést követően Jakab valószínűleg megpróbált visszamenni családjához, erről tanúskodott az is, hogy december elején feleségével közös fotót posztolt advent alkalmából. A kísérlet azonban sikertelen lett, így december 11-én, a disznóvágásra Jakab és Molnár először érkezik meg együtt, mint egy pár – írja a Bors.

Amikor odaértek, nekem Jakab Péter mellett kellett lennem, Földi megkért rá, hogy ha azt látom, hogy üres a pohara, mindig töltsek neki. A végén már nagyon részeg volt, láttam rajta, hogy mindjárt összeesik, én etettem vele töltött káposztát, hogy valami felszívja a piát

– mondja Anita, aki ekkor már egyre kellemetlenebbül érezte magát. A délutáni szóbeli megjegyzések ugyanis a tettlegességig fajultak.

Földi fogdosta Anitát

Földi folyamatosan fogdosott, egy ízben már az asztalra is fel kellett ülnöm, hogy ne kerülhessen mögém. Aztán táncolni kezdtünk, én Földivel, közvetlenül mellettünk pedig Gyüre Csaba táncolt Molnár Enikővel. Földi ekkor megint fogdosni kezdte a fenekemet, én pedig rákiabáltam emiatt. Gyüre Csaba ezt hallotta is, a vele táncoló Enikő viszont nem. Ő és Jakab folyamatosan azt állítják, hogy nem vettek észre semmit

– mondja Anita.

Földi István erőszakoskodott AnitávalFORRÁS: BORS

Kezébe nyomta a nemi szervét

Arra, hogy ez egy előre kitervelt bosszú volt, nemcsak az utal, hogy Szilágyi György nem vehetett részt a disznóvágáson. Hónapokkal azelőtt, hogy a nő és az alelnök összejöttek, a párt egyik politikusa, Miskolczy István megpróbált összejönni a nővel, még a feleségét is otthagyta volna. Anita azonban visszautasította.

Egy taggyűlésen letérdelt elém és megkérte a kezem. Biztos vagyok benne, hogy ez a visszautasítás fontos és indító eleme az eseményeknek

– mondja. Miskolczy volt ugyanis az, aki Anitát behívta a szobába.

Megkért, hogy menjek be, mert Földi egy fontos dologról szeretne velem beszélni. Mivel előtte megkértem Gyüre Csabát, hogy beszéljen vele, hogy hagyja abba a fogdosásomat, azt gondoltam, hogy bocsánatot akar kérni. Miskolczy aztán bezárta mögöttem az ajtót, Földi pedig beszorított a fürdőszobába, és elővette a nemi szervét. Akkor már izgalmi állapotban volt. A kezembe nyomta és megpróbált megcsókolni is. Könyörögtem neki, hogy hagyja abba

– mondja Anita. A tragédia egy hajszálon múlt, a nő szerencsére mielőtt bement a szobába, megkérte Gyüre Csabát, hogy menjen majd utána.

MENT IS, ÉS ADDIG DÖRÖMBÖLT A FÜRDŐSZOBAAJTÓN, AMÍG FÖLDI GYORSAN EL NEM TETTE A NEMI SZERVÉT, MAJD AJTÓT NYITOTT, MINTHA MI SEM TÖRTÉNT VOLNA. ANITA ÉS GYÜRE AZONNAL ELHAGYTÁK A HELYSZÍNT, A ZAKLATOTT NŐ PEDIG RÖGTÖN ÉLETTÁRSÁT HÍVTA TELEFONON.

Jakab Péter és Szilágyi GyörgyFORRÁS: FACEBOOK.COM/SZILAGYI.GY.JOBBIK

A Bors arról is ír, hogy bár a történtek óta 5 hónap telt el, Anita ma is nehezen beszél az eseményekről. A Jobbik elnökségét hiába kérték rá, hogy legyen következménye az erőszaknak, Jakab Péter először azt mondta, ő nem is tudott a történtekről, később ezt arra módosította, hogy hallotta, hogy „történt valami közeledés". Szilágyi azonban azt mondja, azt, hogy Földi élettársa kezébe tette a nemi szervét, Jakab Péternek is elmondta. Ez a tény pedig nehezen nevezhető „valamiféle közeledésnek". Persze az is érthetetlen, hogy Jakabék ott, a rendezvényen, hogy nem vették észre, hogy mi történik. Molnár Enikő nem hallotta, amikor az áldozat rákiabált Földire, Jakab pedig azt nem látta, hogy a mellette táncoló Földi nemi aktust imitáló mozdulatokat tesz a vele szemben álló áldozatnak.

 

Az ügyben a párton belül etikai vizsgálat indult, Anita pedig feljelentést tett, a rendőrség nyomoz az ügyben. Most azt mondja, nem elég, hogy át kellett mindezt élnie, most senki sem hisz neki, még őt, az áldozatot állítják be hazugnak.

MINDÖSSZE A FIDESZ-FRAKCIÓ NŐI KÉPVISELŐI ÁLLTAK KI MELLETTE, AKIK KÖZLEMÉNYBEN UTASÍTOTTÁK EL A VELE TÖRTÉNTEKET.

Teljesen megdöbbentek" – azt mondják a helyiek – „ilyen még soha nem történt Ököritófülpösön" – utalva a Jobbik eltitkolt szexbotrányára, ami majdnem nemi erőszakkal végződött. Egy édesanya azt mondta, már nem engedi, hogy a gyermekei a bűncselekmény helyszíne, a horgásztanya felé biciklizzenek. Egyedül Jakab Péter pártelnök jó barátja fogalmazott meg elképesztő ellenvéleményt a Borsnak adott nyilatkozatában. Jakab barátja szerint, „addig foglalt egy nő, amíg feküsznek rajta". Az áldozat egyébként Szilágyi György volt jobbikos országgyűlési képviselő élettársa.

Mint ismeretes december 11-én egy kis Szamos parti település, Ököritófülpös horgásztanyáján gyűlt össze a Jobbik vezérkara, egy disznóvágással egybekötött politikai rendezvényre.KÉSŐBB A FELJELENTÉSEK SZERINT A PÁRT 24 ÉVES VÁLASZTÓKERÜLETI SZERVEZŐJÉT (V. ANITA) AZ EGYIK VEZETŐ POLITIKUS (FÖLDI ISTVÁN) FELCSALTA ÉS BEZÁRTA EGY SZOBÁBA, MAJD LEVETKŐZÖTT ÉS MEGPRÓBÁLTA MEGERŐSZAKOLNI.

Jakab Péter a későbbi áldozat, V. Anita társaságábanFORRÁS: BORS

A nemi erőszak csak azért nem sikerült, mert egy másik jobbikos politikus meghallotta az áldozat segélykiáltásait, és dörömbölni kezdett az ajtón.A JOBBIKOS POLITIKUS ÁLDOZATA SOKÁIG HALLGATOTT, DE AZTÁN FELJELENTÉST TETT A LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉGNÉL.Az áldozat a traumát azóta sem tudta feldolgozni, azt tervezi, hogy pszichológushoz fordul.

Nemcsak az áldozat, az ököritófülpösiek sem tudnak túllépni a történteken. Nem gondolták volna, hogy csendes kis településük így kerül majd a hírekbe.

Ököritófülpösön ilyen még nem történt– mondta a Borsnak egy nő. Egy másik asszony arról számolt be, hogy amióta az eset kiderült, a gyerekeket nem engedik a töltés és a horgásztanya felé biciklizni. Undorítónak tartom, főleg így, hogy egy párttársának az élettársával tette– mondta egy férfi.RENDKÍVÜL SAJNÁLJÁK AZ ÁLDOZATOT IS, AZT PEDIG SZÉGYENLETESNEK NEVEZTÉK, HOGY AZÓTA SEM KÉRTEK TŐLE BOCSÁNATOT A TÖRTÉNTEK MIATT.

A helyiek véleményétől eltérőt csak a tetthely, a horgásztanya tulajdonosa fogalmazott meg.

Jakab Péter és Földi István jó barátja megdöbbentő nyilatkozatot tett. Tulajdonképpen összefoglalta, hogy mit is gondolhat a Jobbik a történtekről. Kijelentette, hogy szerinteaddig foglalt egy nő, amíg feküsznek rajta.

 

Az áldozat a hétvégén nyílt levelet tett közzé, miután a Fidesz frakció női képviselői közleményben ítélték el a vele történteket.Ha egy baloldali vagy liberális asszonnyal erőszakoskodnak, és akár évtizedek múlva hozza azt nyilvánosságra, kiáll érte a teljes baloldali, liberális politikai közösség és a jogvédők hada. Ha viszont egy jobboldali, 4 éves kislány édesanyjával történik hasonló akkor csak arra számíthat, hogy a sajátjai megkövezik, őt tekintik hibásnak– írta.

Az áldozat egyébként Szilágyi György volt jobbikos országgyűlési képviselő élettársa.


 

 

 

Szerző rp

Ez is érdekelhet

origo.hu

Négy esküvőt is tartottak a csernobili dolgozók a reaktorbaleset napján

origo.hu

Újabb európai ország készül a világháborúra

borsonline.hu

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

mandiner.hu

Zelenszkij belenyúlt a darázsfészekbe: kényszeríteni akarja a külföldön tartózkodó ukránokat, hogy menjenek haza harcolni

ripost.hu

Krausz Gábor Mikes Annával közösen jelentette be a nagy hírt, erre vártak a rajongók

vg.hu

Máris újabb éttermet nyit a McDonald’s – nyáron már várja a vendégeket

origo.hu

Salma Hayek az esküvőjén is a melleit mutogatta - fotók

astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek új időszámítás veszi kezdetét az előre induló Merkúrral

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Megszületett az ítélet a pécsi Fekete Angyal ügyében

INSIDER

Menczer Tamás: Minden erőnkkel és eszközünkkel védjük a magyar családokat

INSIDER

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

INSIDER

Folytatódik a felmelegedés vagy újra be kell gyújtani? - Ekkor ér véget a fűtési szezon