Létrehozva: 2022.05.31.

Áll a bál Zuglóban: Egymásnak ment a polgármester és alpolgármester

Eltérnek az elképzelések arról, hogy mennyit keressen a Városgazdálkodási Zrt. élén majd az új vezérigazgató, akit a nemrég kirúgott Baracskai Gábor helyére keresnek. Havi bruttó 700 ezer forintos különbségen megy a vita.

Zuglóban rendkívüli testületi ülésen kerül terítékre újra a Városgazdálkodási Közszolgálati Zrt. leendő vezérigazgatójának bérezése. A posztra azért keresnek új embert, mert pár héttel ezelőtt Horváth Csaba polgármester a korábbi vezérigazgató menesztéséről döntött, a zuglói képviselők többsége pedig megszavazta azt. A kirúgás hátterében leszámolás állhat, a volt vezér, Baracskai Gábor ugyanis leginkább arról volt ismert a kerületben, hogy a szocialista alpolgármester Hajdú Flórián, és a korrupciós ügyekkel meggyanúsított volt szoci országgyűlési képviselő, Tóth Csaba kebelbarátja.

HORVÁTH Csaba
Horváth ellen fordultak többen is. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A zuglói üstben azonban tovább forrong a városgazdálkodás helyzete. Bár a szocialista Horváth Csaba polgármester kiírta a pályázatot a vezérigazgatói posztra, a szintén MSZP-Összefogás színeiben ott ülő Hajdú Flórián nem fogadta el az előterjesztést és módosító indítványt nyújtott be rá: az eredeti kiírásban szereplő, korábbihoz képest megemelt alapbér ellen van.

Míg Horváth bruttó 1.800.000 forintos alapbért adna az új vezérigazgatónak, Hajdú és az MSZP az összeget 1.004.460 forintra módosítaná. A május 26-ai testületi ülésen a képviselők vitát is folytattak a leendő vezérigazgató alapbéréről, és bár többen indokoltnak tartották Horváth Csaba magasabb összegről szóló javaslatát, végül mindössze hárman szavaztak Hajdú módosító indítványa ellen. A polgármester azért látja szükségesnek a magasabb alapbért, mert szeretné, ha érdemi pályázók jelentkeznének a posztra, a szabad munkaerőpiac krémjéből, ráadásul a Városgazdálkodási Közszolgálati Zrt. hatalmas büdzsé, mintegy 5 milliárdos vagyon felett őrködik, és szerteágazó a tevékenységi köre, ami nem kis felelősség. Hajdú azonban nem találja indokoltnak az alapbér emelését, és szerinte az komoly bérfeszültséget okozhat a többi zuglói cég igazgatói között.

Az már önmagában meglepő, hogy a szocialista polgármester ellen fordul a szintén szocialista alpolgármester, de az is felettébb fura, hogy míg a májusi képviselő testületi ülésen többen, így többek között a Momentum és az LMP is Horváth Csaba mellett szólalt fel a vitában, végül csak hárman szavaztak Hajdú Flórián módosító indítványa ellen – mondhatni mást mondtak, mint amit végül nyomtak a szavazáskor. „Tehát elfogadták a módosító indítványt. Akkor ezt a döntést felfüggesztjük, a következő testületi ülésen visszatérünk rá” – lepődött meg a szavazáson Horváth Csaba, aki szerint ellehetetleníti a pályázatot a mindössze bruttó egymillió forintos alapbér. Bár az eredeti kiírás szerint június 27-éig lehetett volna pályázatot benyújtani a vezérigazgatói posztra, ez a dátum értelemszerűen eltolódik.

Ez is érdekelhet

origo.hu

A TV2 sztárja reagált a hatalmas botrányra

origo.hu

Oroszország kemény megtorlásra készül

borsonline.hu

„Ilyen helyzetben pofont kapni..." - Kökény Dani menedzsere az internetről értesült, hogy az énekes dobta őt

ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

mandiner.hu

Eddig szidták érte, most fél Európa Magyarország útját választotta

origo.hu

Meglepő titkot árul el a házasságáról Vilmos herceg

travelo.hu

Különleges, ám rendkívül mérgező növény nyílik a Hortobágyon és erdeinkben

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Győr belvárosában járt Orbán Viktor, folytatódott az országjárás

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: kapjanak vállalati országbérletet a BKK-BKV munkatársai is

INSIDER

Hihetetlen trükkel szöknek át a kárpátaljai férfiak Magyarországra - így úszta meg a háborút öt férfi

INSIDER

Dráma Szegeden: vezetés közben lett rosszul a buszsofőr, kollégái élesztették újra

INSIDER

Európai-színvonalú húsüzem látja el az országot