Létrehozva: 2022.03.16.
Módosítva: 2022.03.16.

Óriási jelentősége van annak, hogy soha nem voltak még ennyien a Békemeneten

Ennyien még sohasem üzentek a baloldalnak, Brüsszelnek és a világnak, hogy Magyarország szuverenitásából és szabadságából jottányit sem enged, és békét szeretne - nyilatkozta az Origónak a március 15-ei eseményeket elemezve ifj. Lomnici Zoltán.

Szerző Ripost

19 nappal a parlamenti választás előtt a nemzeti tábor hívei újra Békemenetet tartottak, míg a baloldal nagygyűlést hirdetett. Óriási volt a különbség a két rendezvény között: a Békemenetre több százezren mentek el, míg a baloldali tüntetésre csak néhány ezren.

 

A tömeg ereje

Ifj. Lomnici Zoltán, a Békemenet egyik szervezője, a Századvég jogi szakértője leszögezte, hogy a mindenkori Békemenetek hitvallása, így a mostanié is, a szuverenitásunk melletti töretlen kiállás, hogy nem engedünk 48-ból, számunkra prioritás, hogy béke, szabadság és egyetértés, gazdasági értelemben pedig stabilitás és kiszámíthatóság legyen Magyarországon. 

Szerinte ez az orosz-ukrán háború miatt különösen aktuális. "Nehéz napokat, heteket, hónapokat élünk át; mire felocsúdtunk volna az elmúlt két év pandémiás szorításából, a keleti szomszédságunkban kitört egy fegyveres konfliktus" - fogalmazott, hozzátéve, hogy egy ilyen helyzetben megnyugtatóan hatott a Békemenet és Orbán Viktor beszéde. 

Örömtelinek tartotta, hogy a menet résztvevői mindannyian tisztában voltak azzal, hogy békére van szükség, amiként azzal is, hogy Magyarország nem sodródhat a háborúba. Ugyanakkor azt is tudták, hogy a béke és a biztonság megteremtése egy ilyen helyzetben korántsem egyszerű.

"Ezért bír óriási jelentőséggel, hogy ennyien még soha nem voltak a Békemeneten, ennyien még sohasem üzentek a baloldalnak, Brüsszelnek és a világnak, hogy Magyarország szuverenitásából és szabadságából jottányit sem enged, és békét szeretne, valamint politikai és gazdasági stabilitást" - értékelte a résztvevők számát és az esemény súlyát ifj. Lomnici Zoltán. 

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Megnyugtató beszéd

Majd rátérve Orbán Viktor személyére, aláhúzta, hogy "az a bátor fiatal politikus, aki 1989-ben letette a nemzeti szuverenitás alapkövét a Hősök terén elmondott beszédével, 2022-ben immár kormányfőként ugyanezt a nemzeti szuverenitást óvja a háborús uszítással hergelő baloldal hazai és nemzetközi képviselőitől". Úgy látja, a miniszterelnök beszédének egyik legfontosabb üzenete az volt, hogy Magyarország mindent megtesz, hogy megvédje saját és Európa biztonságát. 

Mint tette azt például a déli határon 2015 óta, és ezt honvédelmével, a határok védelmével és egy részben védelmi jellegű humanitárius stratégiával tudja megtenni. "Segít, ha kell, de képes megvédeni a függetlenségét és alkotmányos önazonosságát; mindent megtesz annak érdekében, hogy Magyarország, a magyarság újabb ezer évig fennmaradjon" - tette hozzá.

"Lehet-e magyarként, közép-európaiként figyelmen kívül hagyni vagy bagatellizálni azt a helyzetet, amely elérte hazánkat is? Elemi ösztönünkkel és szolidáris mivoltunkkal, arra jutunk, hogy nem fordíthatjuk el aggódó fejünket, és cselekednünk kell, hogy segítsünk a bajba jutottakon. Itt vagyunk, otthon vagyunk, nekünk ez a világ, ez a régió a tágabb hazánk, és most a legjobbat kell kihoznunk minden cselekvésünkből, minden döntésünkből. De persze ne becsüljük alá a kockázatokat – a stratégiai nyugalomra is intő kockázatokat –, amelyek számbavételével cselekednünk kell" - hangsúlyozta az Origónak, hogy Orbán Viktor beszédével ezt is üzente.

 

Kudarcba fulladt baloldali tüntetés

Ifj. Lomnici Zoltán kiemelte, hogy a baloldal felelőtlenül elzárná az orosz gázcsapot, megszüntetné Magyarország létfontosságú gazdasági kapcsolatait, valamint Magyarországot és a kárpátaljai magyarokat súlyosan veszélyeztetve katonákat, illetve fegyvereket küldene Ukrajnába.

"Szemmel láthatóan híján vannak a stratégiai megfontoltságnak, és veszélybe sodornák hazánkat. Nincs kiforrott rutinjuk és hasznos politikai tudásuk a válsághelyzetekről. Kormányon rendre kudarcot vallottak, és mindmáig hiányzik belőlük a nemzeti felelősségérzet" - kommentálta Gyurcsányék politikai teljesítményét, hozzátéve, hogy hozzáállásukkal rontanák, eszkalálnák a helyzetet. 

Az összefogás március 15-ei megmozdulásának főszónokát, Donald Tuskot "többszörösen levitézlett brüsszeli politikusnak" nevezte. A szakértő úgy látja, Tusk meghívása üzenetértékű: a baloldal nemcsak magyar és magyar, de a lengyel és magyar közé is éket próbál verni.

Csakhogy a kísérlet kudarcba fulladt, és kiderült, hogy baloldalon a mozgósításon túl az összeugrasztáshoz sem igazán értenek. "A válság elmúltával a lengyelek újra nagy számban fognak csatlakozni a következő, jubileumi Békemenethez" - zárta gondolatait ifj. Lomnici Zoltán. 

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jóval idősebb férfival jött össze Nagy Ő Natija

origo.hu

Újabb eligazítást tartott a Présember, mutatjuk, kiket hívott meg

borsonline.hu

Erdélyi Mónika már feladta a reményt – Jákob Zoltán közbelépett

mandiner.hu

Újabb fogadást tartott Pressman: mutatjuk, ezúttal kiket hívott meg a nagykövet

metropol.hu

Hatalmas lyukat találtak a Földön, a mérete még a kutatókat is meglepte

mandiner.hu

A gázai háború tétje a globalisták szemében

origo.hu

Kiderült, mit vár el a lányától Kulcsár Edina

travelo.hu

Derékig érő vízben ragadott magával egy brit turistát a cápa

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Most jött: dráma a Szabadság hídon, nagy erőkkel vonultak ki a hatóságok

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Hirtelen indultak be a fájások, szülés után jött a sokk Győr-Moson-Sopronban

INSIDER

Ilyet még nem láttál: ezzel a módszerrel próbáltak pénzhez jutni a csalók

INSIDER

Bőnyi iskolai dráma: sokkot kapott a késelő kislány apja - Videó

INSIDER

Döbbenetes felfedezés: baktériumok lehetnek a reggeli kávédban