6 hónapja

Nem vicc: Felfújható üdülőfaluval rukkol elő egy magyar cég

A tervek szerint az első épületeket már idén átadják.

Szerző Ripost

Hamarosan egy teljesen újfajta kikapcsolódási lehetőség válik elérhetővé a magyarok számára, a közelmúltban ugyanis elkezdődött egy felfújható üdülőfalu fejlesztése a Pest megyei Délegyházán a belföldi turizmus élénkítése érdekében. A 12,5 hektáros tóparti területen megvalósuló projekt keretein belül összesen 86 kupolaalakú dómot építenek fel, amelyek átlátszó oldalfalaik és tetejük révén kivételes panorámát biztosítanak a vendégeknek.

Fotó: Heaven Dropped

A különleges alakjukról elnevezett szerkezetek egyébként nem kizárólag üdülési célokat szolgálhatnak, hiszen alapterületük 40 és 300 négyzetméter között variálható igény szerint, így akár egy sporteseményhez kellő küzdőtér is kialakítható bennük, de esküvői rendezvény vagy csapatépítő tréning helyszíneként is tökéletesen funkcionálhatnak, a kupolák ugyanis tágas belső teret biztosítanak mindenhez. Ráadásul a sátrak átlátszó PVC-membránnal borított íves alagutakkal össze is köthetők. 

Az érdeklődés már most hatalmas az újdonság iránt, Magyarországról számtalan megkeresésünk volt már, de a közelmúltban Spanyolországból és a közép-amerikai Costa Ricából is jelentkeztek 

− mondta el a Ripost-nak Kosinszky Gordon, a koncepciót megálmodó cég vezetője. 

A megnyitóra 2024 húsvétkor kerülhet sor, de az első dómokat már idén nyáron átadják. A mozgatható épületekhez építési engedély sem kell, és rövid időn belül felszerelhetők gyakorlatilag bármilyen felületre, bármilyen időjárásban, ideiglenes vagy félig állandó szerkezetként is.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!