Létrehozva: 2022.03.28.

Budai Gyula: Szabó Tímea kampányát kábítószer értékesítéséből finanszírozhatják

Budai Gyula feljelentést tett.

Szerző Ripost

Budai Gyula fideszes képviselő hétfőn kábítószer-kereskedelem és pénzmosás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodánál, mert szerinte egy hangfelvétel alapján megalapozott a gyanúja annak, hogy Szabó Tímea (Párbeszéd) kampányát kábítószer értékesítéséből származó pénzből finanszírozzák.

Fotó: FORRÁS: MTI/BALOGH ZOLTÁN

Budai Gyula a feljelentés beadását követően az MTI-nek elmondta: egy olyan hangfelvétel jelent meg a sajtóban, amelyen Fischer László ügyvéd - Kiss László óbudai DK-s polgármester feleségének üzlettársa - arról beszélget egy ismeretlen személlyel, hogy Szabó Tímeának, a Párbeszéd társelnökének, a budapesti 10-es számú választókerület baloldali képviselőjelöltjének hatalmas összegeket emészt fel a választási kampánya. 

A fideszes képviselő - akinek feljelentésében szerepel a beszélgetés leirata - azt állítja: a hangfelvétel alapján megalapozott gyanúja merül fel annak, hogy Szabó Tímea kampányát kábítószer értékesítéséből származó pénzből finanszírozzák. A hangfelvételen ugyanis arról beszélgetnek - írta a feljelentésben írta feljelentésében Budai Gyula -, hogy a kábítószer Spanyolországba érkezik, az értékesítést követően pedig Marbelláról kellene alkalmanként 300-400 millió forintot Magyarországra hozni, amelyből Szabó Tímea választási kampányát finanszíroznák.

Fotó: FORRÁS: MTI/KOVÁCS TAMÁS

A kormánypárti politikus szerint a hangfelvételen arra is több utalás van, hogy milyen módszerrel kell a pénzt Magyarországra hozni az erre vonatkozó jogszabályok kijátszásával. Hozzátette: a felvételen többször elhangzik Patek Gábor neve, aki korábban Karácsony Gergely főpolgármester előválasztási kampányát szervezte.

Mint ismert, az Anonymous által szombaton közzétett felvételen Fischer László éppen azt magyarázza beszélgetőpartnerének, hogy a választási kampány, azon belül is a Szabó Tímea III. kerületi közös baloldali jelölt körüli teendők miatt eléggé elfoglalt, de ezt érdemes szó szerint idézni.

„Van nálam annyi pénz, hogy ezeket ki tudom, amiket, ugye megy most pont a kampány és ez emészti fel a pénzeket. Ugye csináljuk a Szabó Timinek a kampányát, és azért ott, tudod, szórólapok vannak, újságok, f...szom, minden. (...) Azért tudod, hogy ebben az időszakban kicsit turbulensebb" – ecsetelte a helyzetet Fischer László. 

A beszélgetés során több folyamatban lévő üzlet is szóba került, amelyeket azonban nem részleteztek. Fischer elmondta, hogy Marbelláról jön a pénz, ám az összegek utaztatása nem egyszerű. Az is kiderült, hogy kanyaronként 300-400 millió forintot tudnak behozni az országba.

„Remélem, nem ilyen drog, vagy akármi cucc" – teszi fel a számunkra ismeretlen férfi a kérdést. Fischer erre mindössze annyit válaszolt, hogy „ne reménykedjél", majd hozzátette, 

„nem fegyver az biztos, (...) szerintem kokain". „Tömbben hozzák be, kilószámra hajóval"
– hangoztatta.

Szabó Tímea botrányai csak gyengítik a baloldalt, a helyes döntés az lenne, ha Gyurcsány Ferenc DK-elnök visszaléptetné őt – nyilatkozta az Origónak Óbuda-Békásmegyer másik baloldali országgyűlési képviselőjelöltje, Rózsa László Péter.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

borsonline.hu

Teljes siker, buknak a 18 éves magyar úszónőre a tengerentúlon

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

magyarnemzet.hu

Gyurcsány azt tette, mint a gyöngytyúk azzal a bizonyos testnedvvel

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

origo.hu

Elárasztanak minket a poloskák, ilyen veszélyesek még sosem voltak

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Fontos bejelentést tett a Magyar Sportmárka Zrt.

INSIDER

Kiszámoltuk, mekkora gázszámlát kapnak az átalánydíjasok

INSIDER

Ezek a nők isznak a legkeményebben a Covid-járvány óta - Mutatjuk, hogy kik ők

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: „Panaszkodás helyett dolgozni kellene! Változást Budapesten!”