Létrehozva: 2022.02.01.
Módosítva: 2022.02.11.

Századvég: a döntő többség elutasítja a kiskorúakat célzó szexuális propagandát

Április harmadikán – az országgyűlési választásokkal azonos napon – országos népszavazásra kerül sor Magyarországon a gyermekvédelem témájában. A közelgő referendumra tekintettel a Századvég megvizsgálta, hogy a politikai szempontból aktív magyar lakosság hogyan vélekedik a kiskorú gyermekeket érintő szexuális propagandáról.

A magyarok megvédenék a gyermekeket a felnőtt szexuális orientációk és a nemi átalakító kezelések népszerűsítésétől.

A gyermekvédelmi népszavazás által érintett tárgykörök közéleti jelentőségét mutatja, hogy a megkérdezettek 65 százaléka úgy nyilatkozott, biztosan, míg 16 százalékuk valószínűleg részt vesz a referendumon, függetlenül attól, hogy az országgyűlési választásokon leadja-e szavazatát.

Forrás: Századvég

Az egyes népszavazási kérdésekkel kapcsolatos lakossági vélemények tükrében kijelenthető, hogy társadalmi konszenzus rajzolódott ki a kisgyermekek számára felnőtt szexuális orientációkat, illetve a nem megváltoztatását népszerűsítő tevékenységek elutasítása tekintetében. A kutatás rávilágít, hogy a válaszadók 73 százaléka elutasítja, hogy kiskorú gyermekeknek a köznevelési intézményekben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak, ezzel szemben 18 százalékuk támogatná ezt. Ehhez hasonlóan a megkérdezettek 86 százaléka ellenzi, hogy kiskorúak számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek, 4 százalékuk viszont eltérően vélekedett.

18 év alatt nincs helye a szexuális, illetve a nem megváltoztatását megjelenítő médiatartalmak bemutatásának.

Hasonló képet láthatunk a gyermekeket célzó szexuális propagandát, valamint a nemátalakítást megjelenítő médiatartalmak vonatkozásában is. A felmérés szerint a magyarok 84 százaléka nem ért egyet azzal, hogy kiskorú gyermekeknek a fejlődésükre kiható szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be, továbbá 83 százalékuk elutasítja a nem megváltoztatását szemléltető médiatartalmak kiskorúak számára történő megjelenítését.

A gyermekvédelmi népszavazás tervezett ötödik kérdéséről áprilisban nem, ugyanakkor egy esetleges jövőbeli referendumon véleményt formálhatnak a magyar választók, ezért a Századvég feltérképezte a nemi átalakító kezelések kiskorú gyermeknek való elérhetővé tételével kapcsolatos lakossági attitűdöket is. A kutatási adatok tanúsága szerint a válaszadók 86 százaléka nem támogatná a nemátalakító kezelések 18 év alattiak számára történő hozzáférhetővé tételét, ezzel szemben 9 százalékuk nem kifogásolná ezt.

Április 3-ára írta ki Áder János köztársasági elnök a gyermekvédelmi népszavazást. Mindezek alapján hazánk az első olyan európai állam, ahol az embereket megkérdezik arról, mit gondolnak a genderideológiához kapcsolódó kérdésekről. Így nem fordulhat elő például az Magyarországon - mint Skóciában -, hogy a szülők engedélye nélkül tartsanak LMBTQ-kurzusokat a nemváltoztatásról 8 éves gyerekeknek.

Az Országgyűlés még 2021. november 30-án rendelte el a kormány által a gyermekvédelmi törvény elfogadása után kezdeményezett népszavazást.

AZ ERRŐL SZÓLÓ HATÁROZAT SZAVAZÁSÁN A KORMÁNYPÁRTI KÉPVISELŐK MELLETT CSAK NÉHÁNY FÜGGETLEN KÉPVISELŐ VETT RÉSZT, A BALOLDALI FRAKCIÓK NEM SZAVAZTAK.A parlament a kérdésekről egyenként szavazott. Sorrendben a következő szavazati arányok alakultak ki: az első kérdést 123 igen szavazat, egy tartózkodás, a másodikat 124 igen szavazat, egy tartózkodás, a harmadikat 125 igen szavazat, míg a negyedik kérdést 125 igen szavazat, egy tartózkodás mellett fogadták el.

Az alábbi kérdésekben lesz népszavazás:

  1. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  3. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozások nélkül mutassanak be?
  4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

A korábban elfogadott határozat tartalmazza azt is, hogy ha az országos népszavazást önmagában bonyolítják le, akkor a költsége 12,6 milliárd forint - függetlenül a kérdések számától, ha azokról egy napon szavaznak -, ha azonban az országgyűlési választással egyszerre tartanak népszavazást, akkor a népszavazás kevesebbe kerül és csak 5,5 milliárd a költsége.

A népszavazás időpontjáról a köztársasági elnök dönt.

A kormány a legfontosabb kérdésekben mindig kikéri a magyar emberek véleményét

Ha a kormány megerősítést kap a gyermekvédelmi népszavazás kérdéseiben, az dupla legitimációt ad számára - mondta korábban ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője. A népszavazás a közvetlen demokrácia eszköze- hangsúlyozta, hozzátéve azért van rá szükség, hogy pontosan érezzék, "akár Brüsszelben is vagy a magyar baloldal részéről", hogy a legfajsúlyosabb kérdésekben a magyar kormány megkérdezi az embereket. Fontosnak nevezte, hogy a politikai jogokat is garantálni kell a gyermekeknek.EGY 1995-ÖS MAGYAR ALKOTMÁNYBÍRÓSÁGI HATÁROZAT IS KIMONDTA: AZ ÉRTELMI-ERKÖLCSI FEJLŐDÉS BIZTOSÍTÁSA ALAPJOG, DE A SZÜLŐKNEK ELSŐDLEGES FELELŐSSÉGE, JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI VANNAK. 

Brüsszel megtámadta Magyarországot

Orbán Viktor miniszterelnök júliusban jelentette be, hogy a kormány gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez.Brüsszel megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt– mondta akkor a miniszterelnök.

Brüsszel sérelmezi azt, hogy nálunk nem lehet az, ami Nyugat-Európában állandósult. Az LMBTQ-aktivisták bejárnak az iskolákba, óvodákba, nálunk is ezt akarják. Brüsszel visszaél a hatalmával. A gyermekeink jövője a tét- mondta Orbán Viktor.

Az Európai Bizottság azért nem fogadta el a magyar helyreállítási alapot sem, mert az Orbán-kormány nem engedi be az óvodákba és az iskolákba az LMBTQ-aktivistákat. Mint ismert, még idén júniusban fogadta el az Országgyűlés a gyermekvédelmi törvényt, majd pedig a 2015-ös kerítésépítéshez hasonló támadások érték Magyarországot, miután Brüsszel mára teljesen az LMBTQ-lobbi rabja lett.

Erőteljes kampányra készül a kormány

A kormány teljes erővel kampányolni fog amellett, hogy minél többen menjenek el és minél többen mondjanak nemet ezekre a kérdésekre- erről már Rogán Antal beszélt. Ezt azért is tartja fontosnak a kormány - folytatta a miniszter -, mert a gyerekeinket meg kell védeni, és látható, hogy Nyugat-Európa jelentős részén egyre jobban terjed az az LMBTQ-lobbi, amely a gyerekeket célozza. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter kiemelte: a kormány nem kíván beleszólni senki életébe, mindenki maga dönt szexuális identitásáról 18 éves kora felett, de a gyerekekre irányuló LMBTQ-propagandát a leghatározottabban visszautasítja.

Így tör előre nyugaton az LMBTQ-propaganda

Az Országgyűlés még júniusban fogadta el a gyermekvédelmi törvényt.A JOGSZABÁLY NYILVÁNVALÓAN AZÉRT VÁLTOTTA KI AZ LMBTQ-LOBBI ÉS BRÜSSZEL HARAGJÁT, MERT A SZABÁLYOZÁS MEGTILTJA, HOGY ÁLCIVIL SZERVEZETEK AZ ISKOLAI SZEXUÁLIS FELVILÁGOSÍTÁS SORÁN A NEMVÁLTOZTATÁST VAGY A HOMOSZEXUALITÁST NÉPSZERŰSÍTSÉK.

A progresszívek évek óta küzdenek azért, hogy érzékenyítő kurzusaikat oktatási-nevelési intézményekben propagálhassák, és a nyugati világban egyre inkább sikerrel járnak. Az Egyesült Államokban már óvodásoknak is tartanak úgynevezett drag queen felolvasó órákat, ahol hiperszexualizált, nőimitátor férfiak népszerűsítik a társadalom többségére jellemző heteroszexuálistól eltérő szexuális irányultságokat (és sok esetben devianciákat is). Több esetben is kiderült, hogy a gyermekek szexuális nevelését végző drag queenek elítélt erőszaktevők. TOVÁBBÁ AZ IS JELENTŐS VESZÉLYT JELENT, HOGY AZ LMBTQ-LOBBI ÁLTAL NYILVÁNOSAN SZEXUALIZÁLT, ERŐTELJESEN EROTIKUS SZUBKULTÚRÁBA BEVONT DRAG-GYEREKEK NAGYOBB ESÉLLYEL KELTIK FEL A PEDOFILOK FIGYELMÉT. A drag queen „világba" 11 évesen belecsöppenő, autista kisfiú, Desmond Napoles (aki Desmond is Amazing művésznéven vállal fellépéseket) esete bizonyítékul szolgált erre.

A nyugati világban már az is elfogadottá vált, hogy az LMBTQ-lobbi befolyása alá vont gyerekek már a serdülőkorban saját döntésük alapján pubertásblokkolót szednek, vagy nemátalakító műtétekről döntenek, mielőtt egyáltalán kialakulna szexuális identitásuk. Ezen életre szóló – és sokszor visszafordíthatatlan – döntéseket „civil" szervezetek, pszichológusok és radikálisan progresszív tanáraik ajánlása nyomán hozzák meg. A nemrégiben elfogadott magyar szabályozás pontosan az ilyen jellegű nyugati jelenségek elterjedése ellen küzd, és védi a szülők jogait a gyerekeket érő káros, szexuális hatásoktól.

A referendumra többek között azért is szükség van, hogy meg lehessen akadályozni azokat az eseteket, amikor túlságosan fiatal korban találkozik egy gyerek az LMBTQ-propagandával. A korai érzékenyítés a gyerekekre nézve traumatizáló, kedvezőtlen hatású lehet. 

A szexualizált tartalmak kontroll és feldolgozás nélküli fogyasztása, a minták médiából történő elsajátítása egyértelműen káros 

- figyelmeztet Hal Melinda, aki úgy véli, a szülőket rá kell vezetni a médiatartalom jelzéseinek ismeretére és figyelembevételére. A pszichológus szerint a korhatáros karika nem véletlenül van a tartalmakon, mint ahogy a biztonságos internethasználatnak is számos módja van. Emellett a tartalomgyártókat is érdemes oktatni a mentális zavarokról, arról, hogy mit okozhatnak a különböző szexuális tartalmak, ha azokkal túl korai életkorban találkoznak a fiatalok. Egységes, etikus rendszert érdemes kialakítani a jelzéseknél. A műsoridő megfelelő meghatározása szintén elengedhetetlen, mindezt a reklámok esetében is érdemes lenne figyelembe venni – teszi hozzá a pszichológus.

Brüsszel növeli a nyomást

A miniszterelnök által bejelentett népszavazási kezdeményezés azért előremutató, mert megelőző csapást jelenthet az egész világon jelen lévő ideológiai harcban 

- minderről már Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ vezetője beszélt. Az intézet igazgatója szerint a népszavazás során kiderül, hogy kik állnak a gyermekek védelme mellett, és kik áldoznák fel a gyermekek egészséges fejlődését.  A gyermekvédelmi törvény következtében Magyarországra zúduló brüsszeli kritikák világossá tették, hogy a jövő évi országgyűlési választásokhoz közeledve az uniós intézmények növelik a nemzeti érdekekért kiálló magyar kormánnyal szembeni nyomást. 

Semmilyen jogi alapja nincs annak, hogy az Európai Unió a gyermekvédelmi törvényre vonatkozóan forrásokat vonjon meg Magyarországtól. A szociális, oktatási és családpolitikai ügyek mind nemzetállami hatáskörbe tartoznak, éppen ezért a brüsszeli bürokraták olyan határjogi területeket találnak, amelyeket kicsit „megerőszakolva"‚ beavatkozási lehetőséget teremtenek maguknak az egyes tagállamok belügyeibe.

Az LMBTQ-propaganda előretörése továbbra sem állt meg. A legújabb hírek szerint a szüleik tudta nélkül léphettek be kaliforniai diákok olyan LMBTQ-klubokba, amelyeket aktivista tanárok hoztak létre. A tanárok megfigyelték a gyerekeket és barátaikat, ellenőrizték internetes kereséseiket és kihallgatták a beszélgetéseiket, ezeket az információkat pedig felhasználták toborzásra. 

Az is kiderült, hogy a francia köztelevízió két gyermekcsatornája LMBTQ-propagandát vetít a legkisebbnek a transzneműségről. A sorozat főszereplője egy magát lánynak képzelő fiú, úgynevezett „transzlány", aki nemváltáson megy keresztül. Skóciában pedig már a 8 éves gyerekeknek is érzékenyítő kurzusokat tartanak az iskolákban, a szülőknek ráadásul nincs is joguk megtudni, ha esetleg a gyermekük az LMBTQ-propaganda hatására például kisfiú létére lánynak azonosítja magát. Nemrég pedig a sajtóban jelentek meg beszámolók arról, hogy szoknyába öltöznek a férfi tanárok, így próbálják meg "elfogadóbbá" tenni a gyerekeket.

 

 

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Krumpliszsákként dőlt el a brutálisan fejberúgott focista - videó

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

magyarnemzet.hu

Futótűzként terjed az interneten Kunhalmi Ágnes vicces beszólása

ripost.hu

Gyászol a Magyar Közút: "Már indultak volna, amikor megtörtént a tragédia"

hirtv.hu

Háború Ukrajnában és Izraelben – Egyedül Ukrajna nem ítélte el az oroszországi vérengzést

origo.hu

Megható sorokkal üzent a barátjának Tóth Gabi

mindmegette.hu

Káoszt hozhat a húsvét a boltokban: a Lidl, az Aldi és a Penny nyitvatartása is érintett

ripost.hu

Komoly döntést hozott Schumacher családja, itt vannak a részletek

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Áprilisi pénzeső! Erre a 3 csillagjegyre rámosolyog a szerencse

ripost.hu

Kőgazdag Szandi: Papaszita ne pazarolja rám az idejét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

Ismét tetten érték az uniós pénzek ellen lobbizó baloldalt

INSIDER

Terrorpánik Európában: Zárják a német határokat, stadionok elleni dróntámadásoktól tartanak

INSIDER

Különleges akciót jelentett be az Élelmiszermentő Központ: több száz rászoruló családot segítenek húsvétkor

INSIDER

Gyászol a Magyar Közút: "Már indultak volna, amikor megtörtént a tragédia"

INSIDER

Pizsamában tűnt el egy néni a XIX. kerületből, szerettei rettenetesen aggódnak érte

INSIDER

Kiadták a riasztást, brutális, ami az országra vár