Létrehozva: 2022.02.25.
Módosítva: 2022.02.27.

Folyamatosan érkeznek alakulatok Magyarország keleti határához, a biztonság a legfontosabb - Fotók

Orbán Viktor ragaszkodik ahhoz, hogy a magyaroknak ki kell maradniuk a háborúból. A magyarok és a védekezés a legfontosabb ebben a nehéz helyzetben.

Folyamatosan érkeznek a honvédségi alakulatok Magyarország keleti országrészébe. Továbbra is az a legfontosabb, hogy kimaradjunk a háborús konfliktusból, de képesnek kell lennünk arra, hogy megvédjük a magyar emberek biztonságát - tudatta Magyarország Kormánya. 

A Magyar Honvédség megkezdte átcsoportosítását a magyar-ukrán határ közelében kettős céllal. Egyik legfontosabb, ha humanitárius segítségnyújtásra van szükség, akkor tudják támogatni a BM erőket. A másik pedig, erőinknek fel kell készülni a legrosszabbra is, tehát ha fegyveres csoportok átsodródásával kell számolni, akkor a Magyar Honvédségnek késznek és képesnek kell lenni arra, hogy a magyar emberek biztonságát szavatolják.

Lövész, harckocsizó, felderítő, különleges műveleti, légvédelmi, műszaki egységek érkeznek és érkeztek folyamatosan a térségbe, illetve fokozták a tevékenységet a légtérben is.

„A katonáknak és a rendvédelmi szerveknek az a feladata, hogy az ország biztonságát megőrizzék, az államnak pedig az, hogy mielőbb sikerüljön békét teremteni” – mondta korábban Gulyás Gergely.

A Magyar Honvédség alakulatai folyamatosan érkeznek a keleti országrészbe - közölte a Magyar Honvédség parancsnoka csütörtökön Hajdúhadházon, miután a debreceni 5. számú Bocskai Lövészdandár Gyakorló- és Lőterén megtekintette a már megérkezett egységeket.

Ruszin-Szendi Romulusz a helyszínen újságíróknak azt mondta, hogy az átcsoportosításnak kettős célja van.

  • Abban az esetben, ha humanitárius segítségnyújtásra van szükség, tudják támogatni a belügyi erőket a migránshullám kezelésében.
  • Másrészt fel kell készülni a legrosszabbra: fegyveres csoportok átsodródása esetén a Magyar Honvédségnek késznek és képesnek kell lennie, hogy a magyar emberek biztonságát szavatolja

- mondta az altábornagy.

„Lövész, harckocsizó, felderítő, különleges műveleti, légvédelmi, műszaki és CIMIC-alegységek érkeznek és igyekeztek folyamatosan a térségbe. Illetve fokoztuk a tevékenységet a légtérben is. Merev- és forgószárnyas eszközeink folyamatosan érkeznek” – mondta Ruszin-Szendi Romulusz.

A honvédség parancsnoka ugyanakkor kérte a lakosság türelmét, és felhívta a figyelmet arra, hogy nappali és éjszakai lőgyakorlatokat is végrehajthatnak. A feladatban nemcsak aktív, hanem tartalékos katonák is részt vesznek.

„Lövész, harckocsizó, felderítő, különleges műveleti, légvédelmi, műszaki és CIMIC-alegységek érkeznek és igyekeztek folyamatosan a térségbe. Illetve fokoztuk a tevékenységet a légtérben is. Merev- és forgószárnyas eszközeink folyamatosan érkeznek” – mondta a parancsnok. Hozzátette: remélik, hogy az ott élő lakosok érzik, hogy számíthatnak a magyar katonákra.

Magyarországnak ki kell maradnia a háborús konfliktusból, a háború a legrosszabb forgatókönyv – nyomatékosította csütörtökön Magyarország Kormánya. Orbán Viktor miniszterelnök elmondta, hogy a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, így szó sem lehet róla, hogy katonákat vagy katonai eszközöket küldjön a kormány Ukrajnába.

Folyamatosan érkeznek a honvédségi alakulatok a keleti határhoz, ha esetleg, ahogy mondják, átsodródnának fegyveres csoportok, ezeket meg tudja állítani – hangzott el az M1 Híradójában.

„A magyar emberek biztonsága a legfontosabb, így szó sem lehet róla, hogy katonákat vagy katonai eszközöket küldjön a kormány Ukrajnába. Magyarország a NATO-szövetségesekkel együtt elítéli az orosz katonai fellépést” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a nemzetbiztonsági operatív törzs csütörtöki ülése után.

Vlagyimir Putyin orosz elnök hajnali bejelentése után megindult orosz invázió hatására csütörtök délelőtt újra összeült a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs a Karmelita kolostorban. A megbeszélésen Orbán Viktor miniszterelnök mellett több tárcavezető, a honvédség parancsnoka, valamint a nemzetbiztonsági szolgálatok vezetői is részt vettek.

A törzs ülése után és a Brüsszelbe rendkívüli EU-csúcsra indulása előtt a miniszterelnök a közösségi oldalára feltöltött videójában elmondta, hogy úgy látja, az európai egység fenntartható, és közös lépésekre szánhatják el magukat az unió vezetői.

„Magyarországnak ebből a háborús konfliktusból ki kell maradnia, mert a legfontosabb a magyar emberek biztonsága. Ezért szó sem lehet arról, hogy akár katonákat, akár katonai eszközöket telepítsünk Ukrajnába, humanitárius segítséget nyújtunk majd. Nem tudjuk elfogadni a baloldal javaslatát, mert veszélyeztetik Magyarország energia- és gázellátását, és veszélybe sodorják a családok rezsicsökkentését” – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormány célja továbbra is az, hogy magyar katonák ne vegyenek részt a konfliktusban, a lehető leghamarabb újra béke legyen, illetve a NATO, valamint az EU egysége megmaradjon – mondta a Híradónak Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Hozzátette: Orbán Viktor ezt az álláspontot képviseli az esti brüsszeli csúcson.

„Szerintünk az Európa érdeke, hogy ott, ahol az oroszok nem vagy kevesebbet vesztenének, Európa pedig többet veszítene, olyan területeken ne legyenek szankciók. Szerintünk a földgázbeszerzés ebbe a kategóriába tartozik. De természetesen közös álláspontot fogunk kialakítani. Az a cél, hogy ebben a nehéz helyzetben az Európai Unió és a NATO egysége a teljes egészében legyen biztosított. A magyar kormányhoz hozzá fog járulni” – hangsúlyozta Gulyás Gergely.

Magyarországot súlyos aggodalommal tölti el mindaz, ami Ukrajnában történik, aggódunk a fejlemények miatt – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután megérkezett Bahreinbe.

„Kiállunk Ukrajna szuverenitása, valamint területi integritása mellett. A háború nem megoldás. A háború szenvedést hoz. A háború a lehető legrosszabb forgatókönyv. Mi egy szomszédos ország vagyunk, ezért Magyarországnak különösen fontos, hogy kimaradjon ebből a háborús konfliktusból. Meg kell védeni Magyarországot, meg kell védenünk a magyar emberek biztonságát” – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

A honvédség mindenre felkészült, egyebek mellett lövész-, harckocsizó, felderítő- és különleges műveleti alakulatokat vezényelnek a magyar–ukrán határra, megmaradt létszámmal helikopterek és repülőgépek őrzik a légteret – mondta a honvédség parancsnoka a hajdúhadházi bázison, ahol megtekintette a készenlétben lévő haditechnikát.

„A Magyar Honvédség megkezdte átcsoportosítását a magyar–ukrán határ közelébe, kettős céllal. Egyik legfontosabb, hogy ha humanitárius segítségnyújtásra van szükség, akkor tudjuk támogatni a rendőri erőket a lehetséges migrációs hullám szavatolása érdekében. A másik pedig: erőinknek fel kell készülni a legrosszabbra is, tehát ha fegyveres csoportok átsodródásával kell számolnunk, akkor a Magyar Honvédségnek késznek és képesnek kell lennie arra, hogy a magyar emberek biztonságát szavatolja” – mondta el Ruszin-Szendi Romulusz.

A Magyar Honvédség parancsnoka hozzátette: az utakon országszerte számítani kell katonai konvojokra, illetve a következő napokban éles lőgyakorlatot is tartanak a térségben nappal és éjszaka is.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Borzalmas csapás érte a Real Madrid világsztárját

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

metropol.hu

Hatalmas lyukat találtak a Földön, a mérete még a kutatókat is meglepte

mandiner.hu

Czutor Zoltán: Magyarországnak nincs esélye kilábalnia abból a bűzlő pokolból, ahol most tart (VIDEÓ)

ripost.hu

Ekkor nézz fel az égre: minden kívánságod valóra válhat május elején

magyarnemzet.hu

Elmarad Ronnie O’Sullivan és Judd Trump álomelődöntője

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal