Létrehozva: 2022.02.20.
Módosítva: 2022.02.23.

Deutsch Tamás: a Soros-hálózat befolyásolja az Európai Unió alapintézményeit

Veszélyben vannak az Európai Unió alapintézményei, mert nem saját logikájuk alapján működnek, hanem a Soros-hálózat befolyása érvényesül bennük - mondta a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Szerző Ripost

Deutsch Tamás úgy fogalmazott: "hosszú évek óta mindenki azt tapasztalja, hogy szervezetten, irányítottan, az Európai Unió alapintézményeit maga alá gyűrve működik a Soros-hálózat".

    Kifejtette: Soros György és a Nyílt Társadalom Alapítvány különböző, "magukat függetlennek hazudó" szervezeteket támogat, "amelyek a legdurvább rágalmakat, hazugságokat gyártják, (...) és ez a hálózat jól szervezetten politikai akaratképzést folytat oly módon, hogy beavatkozik az Európai Unió intézményeinek működésébe".

    Az elmúlt hetekben cáfolhatatlan bizonyítékok kerültek nyilvánosságra, hogy a Soros-hálózat intézményesen manipulálja az Európai Unió alapintézményeinek tevékenységét, az Újságok és Hírkiadók Világszövetségének vezérigazgatója ugyanis maga vallotta be, hogy a Soros-hálózat szervezetei gyártanak nyilvánvalóan hazug, manipulatív, lejárató anyagokat Magyarországról és Lengyelországról, és ezek a cikkek ezen a szervezeten keresztül a nyugat-európai, fősodratú médiában jelennek meg - mondta a fideszes politikus.

    Kiemelte, annak érdekében, hogy ne maradjon következmények nélkül ez a lelepleződés, és hogy minden létező uniós fórumon ezt a külső beavatkozást állítsák középpontba, levélben kereste meg az összes európai parlamenti képviselőt.

    

Fotó: Koszticsák Szilárd

Deutsch Tamás az úgynevezett jogállamisági rendelet elbírálása kapcsán kijelentette, az Európai Bíróság politikai döntést hozott, és ezt előre jelezte a bíróság elnöke, ugyanis több sajtónyilatkozatában is elmondta, hogy a Magyarország és Lengyelország által benyújtott kereset kapcsán nem a jogkérdés a fontos, hanem az a politikai kérdés, hogy milyen irányba fejlődik tovább az európai együttműködés.

    "Kereskedelmi televíziós valóságshow-t" csináltak az ítélethirdetésből, és egyúttal "kampányhirdetést adtak fel" ezzel a szerepléssel annak érdekében, hogy a magyar választások ügyébe való beavatkozást el tudják érni - fogalmazott a politikus.

    Azt is mondta, hogy az Európai Parlamenten belül az ítélethirdetés kapcsán "hangosan hörögtek" a baloldal képviselői, ugyanakkor elhangzott jó néhány olyan felszólalás is, amely - a magyar és lengyel álláspontot osztva - politikai döntésnek minősítette a határozatot, és arra hívta fel a figyelmet, hogy az uniós intézmények politikai zsarolóeszközként kívánják ezt a jogállamisági rendeletet alkalmazni, ami elfogadhatatlan, illetve arra, hogy a jogállamiság megítélésénél kettős mércét alkalmaznak az EU-s intézmények.

Levélben fordult Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője az európai parlamenti képviselőtársaihoz, amelyben arról ír: végérvényesen lelepleződött a Soros György amerikai pénzügyi spekuláns által finanszírozott hálózat valódi működési mechanizmusa.

A SorosLeaks cikksorozat azok számára is megcáfolhatatlan bizonyítékokkal szolgál, akik eddig kitalációnak vagy összeesküvés-elméletnek minősítették a Soros-hálózattal kapcsolatban megfogalmazott állításokat - mutatott rá levelében Deutsch a Magyar Nemzet vonatkozó cikksorozatát ismertetve. A politikus kiemelte: a napvilágra került felvételeken ugyanis a Soros György érdekkörébe tartozó NGO-k és lobbiszervezetek vezetői, kutatói, valamint újságírók és politikusok számolnak be zavarba ejtő őszinteséggel és részletességgel a Soros-hálózat által alkalmazott kettős mércéről, álhírterjesztésről és manipulációról, amely Magyarországot és Lengyelországot éri, azok egyes politikai ügyekben képviselt patrióta álláspontja miatt.

"A leleplezés által bemutatott jelenség azonban jóval túlmutat a két országot ért támadásokon, hiszen valójában egy összeurópai problémáról van szó, ugyanis a manipulációs gépezet nem csupán a nyugati fősodratú médiában alakított ki meghatározó befolyást, ahol így aztán kritikátlanul visszhangozzák a Soros-féle NGO-k elfogult és hamis értékeléseit, hanem az Európai Unió alapintézményeinek tevékenységét és döntéseit is egyre növekvő mértékben befolyásolja, vonja irányítása alá a Soros-hálózat a Soros-féle NGO-kból különböző uniós pozíciókba ejtőernyőztetett politikusok és bürokraták, valamint a függetlennek hazudott think-tank és NGO világ intézményesített befolyása által" - hangsúlyozza Deutsch.

A fideszes politikus szerint a szóban forgó felvételek alapjaiban kérdőjelezik meg a média objektivitásába és függetlenségébe vetett hitet, és teljesen új nézőpontba helyezik az Európát, az Európai Uniót érő külső beavatkozás problémakörét is. "A Soros-féle hálózat uniós intézményekre gyakorolt hatása mára intézményeink integritását veszélyezteti. Elég csupán az Európai Parlament e heti plenáris ülésének napirendjén szereplő Lagodinsky-jelentésre utalni, amely nem kevesebbet javasol, minthogy a civilnek álcázott Soros-féle politikai lobbiszervezetek kerüljenek ki a tagállamok joghatósága alól, aláásva ezzel az átlátható gazdálkodásra és elszámoltathatóságra vonatkozó legalapvetőbb elvárásokat is. A Soros-hálózat önérdekét megjelenítő abszurd elképzelés ebben az esetben is mint kés a vajban megy át most éppen az Európai Parlamenten" - mutat rá Deutsch, aki szerint eljött az idő, hogy ezzel a kérdéssel, a Soros-hálózat uniós intézményekre gyakorolt külső befolyásának ügyével végre érdemben foglalkozzanak a politikusok is. "Megengedhetetlen, hogy bármely érdekcsoport által finanszírozott hálózat a fentihez hasonló befolyásra tegyen szert akár az európai médiára, akár az uniós intézmények működésére, akár az egyes tagállamokról alkotott külső megítélés kialakítására. A Soros-hálózat uniós alapintézményekre gyakorolt külső befolyása elleni megfelelő fellépés elmulasztása könnyen a tagállamok és az uniós intézmények közötti feszültségek növekedéséhez, egyszersmind az európai együttműködés további elnehezüléséhez vezethet" - szögezte le levelében Deutsch.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Krumpliszsákként dőlt el a brutálisan fejberúgott focista - videó

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

metropol.hu

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

mandiner.hu

A húsvéti szent három nap: ebben a felfokozott állapotban jó lesz elcsendesedni

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

hirtv.hu

Magyar Péter akciózásai bepörgették a mém-gyárakat

origo.hu

Megható sorokkal üzent a barátjának Tóth Gabi

travelo.hu

Hozd vissza ezt a finom hagyományt a húsvéti asztalra!

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

Ismét tetten érték az uniós pénzek ellen lobbizó baloldalt

INSIDER

Terrorpánik Európában: Zárják a német határokat, stadionok elleni dróntámadásoktól tartanak

INSIDER

Különleges akciót jelentett be az Élelmiszermentő Központ: több száz rászoruló családot segítenek húsvétkor

INSIDER

Gyászol a Magyar Közút: "Már indultak volna, amikor megtörtént a tragédia"

INSIDER

Pizsamában tűnt el egy néni a XIX. kerületből, szerettei rettenetesen aggódnak érte

INSIDER

Kiadták a riasztást, brutális, ami az országra vár