Létrehozva: 2022.01.07.

Sírtak a szülők: az orvosok sem tudják, milyen betegségben szenved a kis Lilla

Lilla mindössze 8 napos volt, amikor életében először epilepsziás rohamot kapott. A rohamok azóta is gyötrik, súlyos formában.

A most két és fél éves Lilla szülei elsőszülött gyermekeként jött világra. Az anyuka és az apuka felhőtlenül boldog volt, hiszen végre megérkezett hozzájuk szemük fénye, ráadásul a szülés közben is minden jól ment. Sajnos Lilla 10 naposan bekerült a kórházba, ekkor kezdődtek nála a görcsök, s még aznap megkapta az első antiepileptikumot vénásan.

„Akkor még azt hittük, hogy ez valami gyorsan múló dolog, hisz a gyógyszertől elmúltak az akkori görcsök, nem is sejtettük, hogy ez hosszú távú lesz, hiszen sem apa, sem anya családjában nem fordult elő semmilyen betegség, így epilepszia sem. Egyáltalán nem tudtunk semmit a betegségről. Mára viszont már tudjuk, hogy sajnos egy nagyon súlyos betegséggel állunk szemben„ - magyarázta az anya a CsodaCsoport Alapítvány oldalán. „Lilla epilepsziával él, generalizált hipotón. Nem szeretem szavak: SNI-s, súlyosan, halmozottan fogyatékos, ezért csak annyit mondok: fejlődésben megkésett. Feltételezik, hogy genetikai eltérés áll a háttérben és legszerencsésebb esetben is „csak” rohammentesíteni lehet, de a betegség megmarad„

Lilla súlyosan és halmozottan fogyatékos, ami értelmi- és mozgásszervi fejlődését is érinti. Mivel terápiarezisztens, azaz nem reagál teljesen a terápiákra, gyógyszerekre, így már annak is nagyon örülne a család, ha sikerülne jelentősen csökkenteni a kislány rohamainak számát. Az első genetikai vizsgálat negatív lett, jelenleg a második eredményére várnak, ugyanis még mindig nem tudni, miféle genetikai rendellenesség okozza a fejlődésbeli elmaradását.

„Jelenleg több gyógyszert szed és speciális diéta szerint étkezik, de így is hetente több rohama van. Ilyenkor görcsoldót adunk be, mert spontán nem szűnik a roham, sőt egyre erősödik. Egy évvel ezelőtt még azzal biztattak minket, hogy a fogyatékosságot – mivel egy fejlődésben lévő kisdedről van szó – kinőheti, amennyiben sikerül mihamarabb drasztikusan csökkenteni a rohamok számát, és sikeresen haladunk a fejlesztésekkel. Ezért minden kezelést, terápiát kipróbálunk, ami esélyt ad arra, hogy imádott kislányunk minél teljesebb életet élhessen” – folytatta az anya.

„Lillát az első időkben nagyon intenzív rohamok gyötörték, ami a hangulatát is meghatározta. Egyáltalán nem mosolygott (szociális mosoly azóta sincs). Amikor kicsit javult az állapota egy kis mosolyt sikerült csalni az arcára, aminek mi apával sírva örültünk, hisz azelőtt nem láttuk nevetni. Azóta szerencsére már többet mosolyog, nevet, ha valami tetszik neki. Imádja a zenét, a zenélő játékokat, a hintázást, ugrálást és amikor a levegőbe dobáljuk. Lilla nagyon szorgalmassá vált az utóbbi hónapokban, kitartó, hatalmas akaraterővel. Ő egy nyugodt, türelmes, szeretni való kis tündérke„ – tette hozzá az asszony.

A kislánynak rengeteg komplex terápiára van szüksége, mivel nagyon nehezen reagál a fejlesztésekre, így most arra gyűjtenek neki a szülei 1,5 millió forintot, hogy a következő évre biztosítani tudják számára mindezt. Ide kattintva tudsz segíteni.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megalázta Szoboszlai csapatát a sportvilág 17 éves szupertehetsége

origo.hu

Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

borsonline.hu

Az unokatestvérem nem hívott meg az esküvőjére - bosszúból 700 ezer forintot számláztam ki neki

hirtv.hu

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

magyarnemzet.hu

Oroszország egy jóval nagyobb háborúra készül + videó

origo.hu

Mellbimbóit mutogatta az ismert énekesnő

astronet.hu

Májusi angyalhoroszkóp 2024.: a Fény angyalai üzennek nekünk

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Íme, itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

INSIDER

Édesanyja fedte fel a gyerekgyilkos Katalin szörnyű titkát

INSIDER

Botrány Bécsben: hullarészeg magyar késelt az utcán, még a rendőröket sem kímélte

INSIDER

Ócsai horror: Elképesztő pofátlanság, mit kértek a patkány harapta kislány anyukájától az albérletért