Létrehozva: 2022.01.02.

A kutyapárt rendesen kiosztotta Márki-Zayt, aki szerint a Fidesz-szavazó nyugdíjasokat megtizedelte a járvány

Kovács Gergely azért fogalmazott meg kritikát, mert a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról beszélt, hogy szerinte „nem támogatják a Fideszt most többen, mint 2018-ban, sőt, a Fidesz-szavazó nyugdíjasokat megtizedelte a koronavírus”.

Már fél napja 2022 van, kellett is gyorsan egy parasztság

– így reagált a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke Márki-Zay Péter újévi beszédében elhangzottakra.


Fotó: Török János TJ DM Délmagyarország

Márki-Zay újévi beszédében többek közt arról beszélt, hogy szerinte soha ilyen jól nem állt az ellenzék, mint most, és azt kérte az emberektől, hogy higgyenek annak, amit látnak és ne a Fidesznek. Szólt arról is, hogy bizakodó, mert az ezeréves történelem során példátlan méretű osztogatás azt mutatja, hogy a Fidesz fél. Továbbá beszélt arról, hogy a koronavírus-járványban rekord szinten van a halálozás. Erről szólva úgy fogalmazott úgy, hogy a „megtizedelt” időskorú lakosság nagy arányban szavazott a Fideszre, míg az előválasztáson részt vevő fiatalok kormánykritikusak.

Márki-Zay Péter nem hajlandó bocsánatot kérni azért, mert újévi – szokásához híven terjengős – beszédében arról értekezett, hogy a baloldal azért nyerhet a választáson, mert a nyugdíjasokat „megtizedelte” a járvány. Gyurcsány jelöltje az ATV Egyenes Beszéd című műsorában sértődötten utasította el, hogy visszavonja a kijelentést, és kitartott mellette.

Márki-Zay úgy véli, az idősekre tett korábbi megjegyzése nem volt félreérthető. Ami valójában igaz is: tényleg nem volt félreérthető. Arról szólt, hogy Gyurcsány jelöltje az idősek halála árán akarna nyerni a választáson. Márki-Zay sértődötten beszélt arról, hogy voltak, akik bírálták, még a baloldalról is. Szerinte őt nem lehet kritizálni, mert ezzel csak a baloldal esélyeit rontják, és megint arról kezdett értekezni, hogy a koronavírus-járvány miatt „pusztulnak a nyugdíjasok”, és persze ezért – szerinte – a Fidesz a hibás. A műsor közben az ATV riportere is kénytelen volt elhatárolódni, és jelezni, hogy Márki-Zay Péter véleménye nem tükrözi az ATV álláspontját.
A baloldal miniszterelnök-jelöltjének bocsánatot kell kérnie az idősektől!
A baloldal kijelölt miniszterelnök-jelöltjének egyetlen dolga lenne: nagyon gyorsan bocsánatot kell kérnie az idős emberektől. Embertelen és szégyen, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje nyíltan arról beszél, hogy szerinte az jó irány, hogy a koronavírus-járványban idősek halnak meg, mert az idős szavazók halálával neki és a baloldalnak nő az esélye a hatalom megszerzésére – írja a Fidesz közleménye.
„A Fidesz-féle rezsicsökkentés hatalmas átverés” – mondta Márki-Zay Péter november végén egy Facebook-videójában. A baloldali politikus volt, hogy azt mondta a rezsicsökkentésről, hogy mindent lehet jól csinálni, okosan csinálni, meg lehet ostoba módon csinálni, lehet néphülyíteni.
A baloldal üdvöskéje nem először agitált a rezsicsökkentés ellen, már 2020 őszén a Gellért Szállóban beszélt elképzeléseiről: „Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni. Át kell térni megújulókra. Persze, lehet rezsit csökkenteni: le kell szigetelni a házakat.”
A politikus szerint az embereknek érezniük kell az árakat, mert különben nem spórolnának.
A baloldal jelöltjének természetesen a benzinár befagyasztásáról is hasonló véleménye volt. Márki-Zay egy interjújában kijelentette: az Egyesült Államokban azt látta, hogy amikor emelkedni kezdett a benzin ára, akkor az emberek kisebb autókra váltottak, „s nem egyesével, hanem akár hárman mentek együtt munkába”. Üzemanyagár-stop helyett kisebb autó – üzeni tehát a karrierista.
Márki-Zay Péter, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje azokat is lenézi, akik hisznek a rezsicsökkentésben: „olyanok, mint a sötétben tartott, trágyával etetett gombák” – sértette vérig a társadalom jelentős részét akkor is. A multik oldalán álló politikus újévkor még messzebbre ment, gusztustalan módon gyalázta a koronavírusban elhunyt idős honfitársainkat.
A valóság pedig ez: a rezsi­csökkentéssel a családok évente átlagosan 386 ezer forintot, a lakosság pedig összesen már több mint kétezermilliárd forintot spórolt meg.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb fogadást tartott Pressman, mutatjuk kiket hívott meg

origo.hu

A TV2 a legnézettebb csatorna, óriási siker volt a Házasság első látásra

borsonline.hu

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

magyarnemzet.hu

Az Iszlám Állam radikális rendszerét hoznák el Európába? – szakértőt kérdeztünk + videók

life.hu

Cher elárulta, miért bukik a nála sokkal fiatalabb férfiakra: mostani szereme csak 38 éves

vg.hu

Átadták a forgalomnak Magyarország legújabb autópályáját – de előtte még biciklisek használták

origo.hu

Szijjártó Péter: Józan észre alapozott együttműködésre van szükség

mindmegette.hu

Ragyog édesanyja, Katalin hercegné fotóján a szülinapos Sarolta

ripost.hu

Itt vége! Fekete-fehér képpel búcsúzott a TV2 sztárja

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Tragédia a Gyáli úton: Porsche gázolt el egy férfit - helyszíni fotók!

INSIDER

Kínzó izom- és ízületi fájdalom, kimerültség: új járvány terjed Magyarországon?

INSIDER

„Szép lány volt, nagy álmokkal” – Halálra gázolták az 5 éves hercegnőt egy iskola előtt

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria