Létrehozva: 2021.12.18.

Müller Péter ezt üzente advent alkalmából

Belső derű nélkül nincs semmi, még szeretet sem – mondja Müller Péter, akit boldoggá tesz a 85. születésnapja alkalmából felé áradó hihetetlen szeretethullám.

Müller Péter többre értékeli a felé áradó szeretethullámot, mint az összes kitüntetést, eladott könyvet és hírnevet.

Müller Péter Fotó: Ripost

Egyetlen hónap alatt több mint másfél millió ember látogatta meg Müller Péter honlapját, miután megjelent legújabb kötete Anyám titkos könyve címmel és újra kiadták Isten bohócai című, először 11 éve megjelent művét. Az írót rengetegen köszöntötték 85. születésnapja alkalmából.

Fotó: Ripost

„Hihetetlenül jólesik az a nagy szeretethullám, ami felém árad, ez nekem mindennél többet ér„ – mondta a Ripost7-nek. „Úgy érzem, 85 évesen egyben vagyok testileg-lelkileg-szellemileg, megtaláltam a belső békém, azt a belső derűt, amiből a szeretet fakad. Mert belső derű nélkül nincs semmi, szeretet sem” – fogalmazott.

Arra a kérdésre, mit üzen advent alkalmából a Ripost7 olvasóinak, Müller Péter azt mondta: minden vidám pillanatért adjunk hálát Istennek és önmagunknak.

„A derűt ne kívülről várjuk, az belülről fakad, szeretet pedig nincs belső derű nélkül„ – tette hozzá. „Mindkettő ott lakik minden ember szíve mélyén, ott, ahol Isten van, csak el kell találnunk hozzá. Az én Istenem derűs, boldog isten, aki örömében hozta létre a világot, hiszen a teremtés boldogság. Amikor például szeretsz valakit és abból születik egy gyermek... az is teremtés, de ahogy körbenézel a természetben, a lények minden szintjén az a cél, hogy az összetartozó pólusok megtalálják és szeressék egymást, ez adja az örömet. Minden ember lelke mélyén ott van az öröm, ott van Isten, és ha nem fér hozzá, az tragikus. Aki a kívülről megszerezhető boldogságban reménykedik, csalódásra van ítélve. Ha megkapom ezt, ha megszerzem azt, ha szeretni fog valaki, majd akkor leszek boldog… Nem! Ha megtalálod önmagadban Istent, a belső derűt, a szeretett– és ezek voltaképpen egymásból fakadnak -, csak akkor lehetsz boldog.”

Mint mondta, nem könnyű ez manapság. Egy példát is hoz: Madách Imre Az ember tragédiája című művében 14 színen keresztül boldogtalan Ádám és Éva, a tragédiájuk, hogy hiába keresik, nem ismerik fel egymást. Az egyetlen kivétel a Falanszter, ott felsejlik az Édenkert kései emléke és az igaz szeretet, amikor Ádám azt mondja: hagyjátok az anyjánál a gyermeket, és ismét szerelemre lobban Éva iránt. Sok színárnyalata van egy szónak, a szeretet az én számomra egyenlő az örömmel, a belső derűvel.

Az író születésnapját családi körben is megünnepelték.

„Nálunk sok Nyilas van, így egyszerre ünnepelünk több születésnapot. A mostani számomra arról emlékezetes, hogy Péter unokámmal és a kedvesével lementünk a bokszterembe és vagy egy órán keresztül ütöttük a bokszzsákot, marháskodtunk és nagyokat nevettünk – emlékszik Müller Péter. „Kár, hogy nem készült kép, nem is gondoltunk rá, csak önfeledtek voltunk és boldogok. Minden egyes pillanatot, amit örömben és szeretetben tölthet az ember, nagyon meg kell becsülni.”

Müller Péter szereti a bokszot is Fotó: Müller Péter

Az évek során Müller Péter számos díjat kapott. 1997-ben felesége kíséretében vette át az Onasszisz díjat. Ugyanebben az évben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemren tisztikeresztjét, majd József Attila-díjat és 2019-ben a Kossuth-díjat. Kitüntetéseit dolgozószobája sarkában őrzi a róla készült mellszobor másolatával együtt, melynek alkotója Kocsis András Sándor. „Furcsa érzés szembenézni a szoborral: a halhatatlan jövőből nézek vissza magamra.”

Nagy megtiszteltetés volt számára, amikor december 4-én a BVSC birkózó szakosztály örökös tagjává választották.

Nagyon büszke rá, hogy a BVSC birkózó szakosztályának tiszteletbeli tagja lett Fotó: Müller Péter

Ha szeretnél az íróról még több érdekességet olvasni és fotókat nézegetni, keresd a Ripost7 hetilap december 14-én megjelent számát az újságosoknál és egyéb árusítóhelyeken!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hihetetlen titkok derültek ki a legnagyobb világsztárokról

origo.hu

Kegyetlen embervadászat zajlik Kárpátalján

borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

vg.hu

Otthon-felújítási program: jönnek a részletek, változnak a feltételek

metropol.hu

Kiadta a jelszót az Eb-re a Chelsea-hez hívott magyar focista: „Minél tovább ottmaradni!”

vg.hu

Jóllakott az OTP-vel a legnagyobb román bank

origo.hu

Összeomlott a Házasság első látásra egyik botrányos szereplője

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Megható: Közterület fogja viselni a 21 éves elhunyt hős rendőr nevét

INSIDER

Megdöbbentő: fiatalok karamboloztak Salgótarjánban, itt állt meg az autójuk – Fotók

INSIDER

Megint nagyot fog esni az üzemanyag ára, eddig érdemes várni a tankolással

INSIDER

Már látni a végét a rossz időnek, de nem örülhetünk önfeledten