9 hónapja

Kettős gyilkosság történt a XV. kerületi étteremben, rendőrkézen a két gyanúsított

A bravúros rendőri munka során az egyik gyanúsítottat Pesten, a másikat külföldön fogták el.

Elképesztő nyomozói munka eredményeként egy 22 évvel ezelőtti kettős emberölés végére kerülhet pont. Ami az előzményeket illeti: 1999. február 2-án egy XV. kerületi vendéglőben rendkívül kegyetlen gyilkosság történt. Egy bolgár és egy magyar férfit lőttek agyon ismeretlen tettesek. A rendőrség évek óta nyomozott az ügyben és nemrégiben sikeresen nyomára bukkantak a lehetséges elkövetőknek.

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

A nyomozás során megszerzett bizonyítékok arra utalnak, hogy a kettős gyilkosságot két szlovák származású férfi, D. Alex és B. Karol követhette el. A rendőrség megtalálásuk érdekében európai elfogatóparancsot adott ki ellenük, aminek köszönhetően 2021. október 8-án D. Alexet Budapesten, míg B. Karolt ugyanazon napon Németországban sikerült elfogni.

A Németországban elfogott B. Karolt nemrégiben szállították Budapestre, amiről videofelvétel is készült:

Az egyik gyanúsított D. Alexet egy hónapra már letartóztatásba helyezte a rendőrség, most pedig az ügy másik gyanúsítottját is letartóztathatják. A már Magyarországon fogva tartott B. Karol letartóztatását most indítványozta a Fővárosi Főügyészség, amelyről a nyomozási bíró várhatóan csütörtökön dönt majd.

„A nyomozásban még számos körülményt kell tisztázni, és megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított az eredményes bizonyítást befolyásolná, veszélyeztetné” – fogalmazott az indítvány kapcsán a Fővárosi Főügyészség.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!