11 hónapja

Így van most a 91 éves néni, aki a világon elsőként kapta meg a Covid-elleni oltást

Margaret Keenan volt az első, aki nem a kísérlet részeként kapta meg a Pfizer-vakcinát.

Az első ember a világon, aki nem kísérleti alany volt, hanem a tömeges oltás részeként kapta meg a vakcinát jól van és örül annak, hogy inspirálhat másokat.

Margaret Keenan 12 hónapja, 2020 december 8-án kapta meg a Pfizer-vakcinát és csodaként tekint vissza az elmúlt egy évre. Azóta megkapta az emlékeztető oltást is, és nem lett beteg.

Fotó: MTI

„Abban az időben nem éreztem jól magam, de miután megkaptam ezt az oltást, minden jobb lett, csodálatos évem volt” – mondta az idős nő.

„A legjobb karácsonyi ajándék, amit kaphattam, az volt, hogy egészséges vagyok” – tette hozzá Margaret Keenan.

Arra kéri az embereket, hogy bízzanak a tudományban és az egészségügyben, és oltassák be magukat. Ne gondolkozzanak sokáig, pár perc alatt védettséget szerezhetnek. Aki nem oltatja be magát, az szerencsejátékot játszik az életével – állítja. „Azt javaslom, hogy mindenki éljen az oltás lehetőségével! Ha én 90 évesen beadathattam magamnak, és nem lett semmi bajom, akkor bárki nyugodtan beadathatja.”

Sokan felismerik és megállítják az utcán a 91 éves nőt, még fiatalok is, ez pedig örömmel tölti el.

A nagymama, aki egy ékszerésznél dolgozott és csak hat éve ment nyugdíjba, több mint 60 éve él Coventryben, de az észak-írországi Enniskillenből származik – írja a DailyMail.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!