KÜLFÖLD

„Ez a legszebb születésnapi ajándék„ – ő az a 90 éves nagymama, akinek a világon először adták be a vakcinát

A világon elsőként kapta meg az idős asszony a vakcinát, amikor a kórházak elkezdték ilyen módon is felvenni a harcot a koronavírussal szemben.
  • Szerző: Ripost

Az idős nagymama, Margaret Keenan, aki a jövő héten tölti be a 91. életévét, a világon elsőként kapta meg az Egyesült Királyságban a Covid elleni vakcinát – írja a Daily Mail. A nagymamának a Pfizert adták be Coventryben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Miközben ruhájának ujját feltűrte, hogy beadhassák neki az ellenanyagot, azt mondta, „ez a legszebb születésnapi ajándék„. Maggie néni mosolygott a maszkja alatt, mikor megkapta az oltást. Örül, hogy újra családjával lehet, hiszen van egy lánya, egy fia és négy unokája is, akik már nagyon hiányoztak neki.

„Kiváltságosnak érzem magam, hogy elsőként oltottak be a Covid-19 ellen, ez a legjobb korai születésnapi ajándék, amelyet csak kívánhatok, mert ez azt jelenti, hogy végre együtt lehetek a családommal és a barátaimmal az új évben. A 2020-as év nagy részében egyedül voltam” – mondta Maggie. „Nem tudom eléggé megköszönni Maynek, az ápolónőnek, aki beadta a szert, és az NHS személyzetének, akik mindig is figyeltek rám! Azt javaslom, hogy bárki, akinek felajánlják az oltás lehetőségét, éljen vele! Ha én, 90 évesen beadathattam magamnak, akkor bárki!„

A brit Országos Egészségügyi Szolgálat (NHS) megkezdte történelmük egyik legnagyobb vakcinázási akcióját 50 kórházban, ezt a napot már V-dayként emlegetik. Az Egyesült Királyság így egy új fegyverrel küzd a Covid-19 ellen. A vakcinát egyelőre a 80 év felettiek, a veszélyeztetett csoportok és a kórházi dolgozók kapják meg.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?