11 hónapja

Hatalmas fordulat az időjárásban: tavaszias napokkal búcsúzik 2021!

A szerdai időjárás nem lesz kedvező hatással a melegfrontra érzékenyekre, az idősekre és a krónikus betegekre. Idén már hóra sem nagyon számíthatunk.

Szerző ripost

Óriási fordulat várható az időjárásban, miután szerdára egy melegfront érkezik hazánkba.

Időjárás: erre számíthatunk szerdán
Fotó: Pixabay

Bár kedden még több megyére első- illetve másodfokú figyelmeztetést adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat, december 29-ére mindet visszavonta.

Napközben az idő erősen felhős, borult, párás lesz, és sűrű ködfoltok nehezíthetik a közlekedést, a hőmérséklet akár +6, +7 fok köré enyhülhet – írja a köpönyeg.hu meteorológiai portál.

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá a fizikai és szellemi teljesítő-képesség is romolhat.

Emiatt sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki – figyelmeztet dr. Pukoli Dániel a köpönyeg.hu oldalán.

Ami a folytatást illeti:

Csütörtök

Csütörtökön marad a borús, párás, néhol tartósabban ködös idő. Hajnalban, majd estétől várható több helyen gyenge eső, északkeleten akár ónos eső, fagyott eső. 5-10 fok között alakul a hőmérséklet általában, de ÉK-en beragadhat a hidegebb levegő. Élénk lesz a délnyugati szél.

Pénteken reggelig még szórványosan, majd inkább már csak keleten lehet eső, záporeső. Szilveszterkor a megerősödő ÉNy-i szél hatására csökken a felhőzet, előbukkan a nap. 5 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk. Tavaszias idővel búcsúzik az év.

Szerző ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!