Létrehozva: 2021.12.26.

Ebben a faluban meg lehet kóstolni a házakat!

Adventre nyitott ki és január közepéig várja látogatóit a geresdlaki mézeskalács falu, amit idén már húszan sütöttek és raktak össze. Egy helyi lakos, Kettné Schmidt Tímea 14 évvel ezelőtti ötlete mára turistalátványossággá nőtte ki magát.

Szerző Ripost

Geresdlakon minden évben kisütik a falut mézeskalácsból.

Nagyon szeretek sütni. 2007-ben kitaláltam, mi lenne ha sütnék egy kis falut” – mesélte a kezdetekről Kettné Schmidt Tímea a Borsnak. „Több ismerősöm is csatlakozott és a mézeskalácsfalu osztatlan sikert aratott. Két évvel később merült fel: inkább a saját falunkat süssük ki! Egyre többen csatlakoztak, idén húszan dolgoztunk a mézeskalács falunkon a helyi Közösségi Ház konyháján.”

Fotó: Ria Zahn

A mézeskalácshoz helyi termelőktől szerzik be az alapanyagokat Geresdlakon, így a felhasznált tojás és méz is kivétel nélkül geresdlaki.

A tésztát a sütés előtt bekeverjük, összegyúrjuk, és két napig állni hagyjuk. Amikor többen összegyűlünk, kisütjük az épületek elemeit, majd amikor kihűltek a darabok, kidíszítjük őket. Ha a díszítés is megszáradt, akkor rakjuk össze a házakat” – magyarázta Tímea.

Fotó: Ria Zahn

Több ezren nézik meg

A mézeskalácsfalunak saját múzeuma van, ami január közepéig látogatható. A látogatókat megvendégelik egy kis mézeskaláccsal, ugyanabból a tésztából, amiből a falu is készült. Évente több ezren tekintik meg a kiállítást, köztük iskolai és óvodai csoportok.

Fotó: Ria Zahn

A mézeskalácsfalu előzetes egyeztetést követően nézhető meg.

Telefonszám: 06-69/349-101

Cím: 7733 Geresdlak, Hunyadi u. 21.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek