12 hónapja

„A szívem összetört, nekünk most fekete karácsonyunk lesz” – sokan gyászolnak a Covid miatt

Rengeteg család ünnepét beárnyékolja a koronavírus.

Tombol Magyarországon a negyedik hullám, sokan halnak meg a koronavírus következtében, ezért sokaknak fekete lesz az idei karácsony.

Az internetes csoportokban próbálják egymást támogatni azok, akiknek szerettük kórházba kerül vagy éppen meghal a vírus miatt. Egy szívszorító történetet osztott meg egy hölgy az egyik ilyen csoportban.

Leírja, hogy szeretett apósát vesztette el, akit az unokákkal együtt nagyon vártak haza. De már soha többé nem jön... A tragédia az ünnepek előtt még szörnyűbb, így nem lesz igazi karácsonya a családnak.

Forrás: Facebook

Nem ők az egyetlen család, akiknek az ünnepét beárnyékolja a vírus és a halál, többen írták, hogy nekik is fekete karácsonyuk lesz.

„Sajnos mi is így voltunk áprilisban a 49 éves egészséges drága páromat is legyőzte a vírus, itt maradtam három kisgyerekkel, ez nagyon kegyetlen, soha nem tud az ember belenyugodni. Nekünk sem lesz igazi karácsonyunk” – írta Kata.

„Tudom, mit éreztek, hogy ez nem lehet igaz, ez nem velünk történt. Drága szerelmemet és édesanyját is elragadta tőlünk ez a kegyetlen vírus márciusban, úgyhogy a kislányommal nekünk is fekete karácsonyunk lesz így Apa és a Mama nélkül” – írta Brigitta.

„Sajnos mi is így vagyunk, már 8 hónapja nem enyhül a fájdalom, szeretett édesanyám elvesztése után semmi sem lesz a régi, a karácsony sem. És sajnos még mindig van sok ember, aki ezt a vírust nem veszi komolyan.” – írta egy másik együttérző.

Forrás: Facebook

„Mi mindig a nagymamánál gyűltünk össze szenteste. Ő főzött, várta a gyermekeit és az unokáit. Ő szervezett meg mindent, mindig csodás hangulatot teremtett. Már egy hónapja nincs köztünk. Még bele sem gondoltunk, hogy idén más lesz a karácsony” – írta Eszter, akinek szintén fekete lesz az idei karácsonya.

„Az én nagyapám tegnap került lélegeztető gépre. Nem tudjuk, mi lesz karácsonyig, reménykedünk, de 87 éves és betegsége is van. Nem merünk igazán készülni a karácsonyra” – osztotta meg félelmeit Attila.

Fotó: MTI

Mély együttérzésem, az én anyukámmal is ez történt. Amikor hasra vagy oldalra fordították, akkor javultak az értékek, aztán csökkentették az oxigént és 2 nap múlva összeomlott a szervezete. Itt hagyott minket karácsony előtt, nekünk is fekete lesz a karácsonyunk” – osztotta meg saját történetét Csilla.

Sok elhunyt családtag oltatlan volt

A történetekről beszélgetve megkérdezték egymást az emberek, hogy az elvesztett szerettük be volt-e oltva. Sok esetben nemleges válasz érkezett, nagyon sokan arról számoltak be, hogy az a családtag, akit elragadott a koronavírus, nem volt beoltva.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!