11 hónapja

Meglepő pozícióba került a kis Jézus az óbudai jászolban – fotó

Az embereket is meglepte az óbudai jászol sajátos látványa.

Közeleg a karácsony, a hétvégén már advent első vasárnapját ünnepelhettük. Az ünnepi időszakban egyre több helyen találkozhatunk betlehemi jászolokkal, melyek hagyományosan Jézus születését ábrázolják.

Óbudán azonban egy kicsit máshogy értelmezték a hagyományt, ami meglepő gondolatokat ébresztett az emberekben.

Fotó: Facebook

A képen a kis Jézus pozíciója miatt olyan, mintha azért fohászkodna, hogy a szülei felvegyék, de ők kéztartásuknak miatt úgy tűnnek, mintha nem értenék a szituációt. A Facebookon megosztott fotó sok ember arcára csalt mosolyt, és sokan próbáltak érdekes történeteket kreálni a képhez.

A jászol misztériuma

Maga a jászol kifejezés a latin „munducare” szóból származik, ami tükörfordításban azt jelenti, hogy „enni”. A jászol vagy a kiságy hagyományos értelemben fából vagy kőből készült etetővályú vagy etetődoboz, amelyben szénát tárolnak a nagyobb haszonállatok számára. A Szentírás szerint amikor Mária és József Betlehembe érkeztek és nem kaptak helyet a fogadóban, kénytelenek voltak máshol szállást találni, és csak a város határában, egy istállóként használt sziklaüregben leltek nyugalomra az állatok mellett. Amikor Jézus megszületett, Mária – bölcső híján – a szénával bélelt jászolba fektette bepólyált gyermekét.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!