Létrehozva: 2021.10.20.

Döbbenetes részletek a táci gyilkosságról: Megszólalt a késelő anyja

A 22 éves Roland több késszúrással sebesítette meg a 62 éves Árpádot. A kiérkező mentősök már nem tudták megmenteni az életét.

Napok óta nem tér magához a falu: a 22 éves Roland a házában ölte meg jótevőjét, B. Árpádot. A férfi otthona előtt több mint félszáz mécses ég. De újabb és újabb emberek érkeznek gyertyával a kézükben, miközben az ablak mögött a gyilkos édesanyja, Zsuzsa figyel.

„Vasárnap ebéd után arra riadtam, hogy Árpi a nevemet kiabálta. 'Panni, hívj mentőt, megölt engem a Roli.' Kinéztem az utcára, hát a szomszédom a vérében fürödve ült a háza előtti padon” – mesélte könnyes szemmel a Blikknek a szomszéd, Panni néni. „Nyolc szúrást láttam Árpin, a nyakából ömlött a vér, törölközőt szorítottam rá. Aztán éreztem, hogy lassan elernyedt. A karjaimban halt meg Árpi. Közben a gyilkosa azt kiabálta, hogy 'Én voltam, én voltam, leülöm a büntetést érte'„ - tette még hozzá az asszony.

Fotó: police.hu

Perceken belül három mentőautó fékezett Árpád Ady Endre utcai háza előtt. Majd egy mentőhelikopter landolt, de az orvosok már nem tudtak segíteni rajta. Panni néni úgy tudja, Roland a gyilkosság előtt a Teri büfénél azzal kérkedett, hogy ma megöl egy férfit. Még a rendőröket is kihívta magára.

„Árpi befogadta magához Zsuzsiékat. Szállást, ételt, munkát adott nekik, azok pedig így hálálták meg a jóságát” – kesergett Panni néni. Kötöttek ugyan eltartási szerződést egymással, de szerintem a gyilkosság miatt most Zsuzsa és a másik gyereke utcára kerül. Mert Árpi rokonai nem hagyják annyiban a dolgot.„

Roland édesanyja, Zsuzsa a lapnak elárulta: tizenegy éve Vácról költözött Tácra. Eleinte albérletben élt, közben Árpádnak takarított, dolgozott a ház körül.

„Hét és fél éve kezdődött a terror, amikor Árpival eltartási szerződést kötöttünk. Azóta pokol az életünk” – állította Zsuzsa. A befogadónk közölte, hogy annyi munkát kell végeznem, amennyit mond, vagy szedhetem a sátorfámat. De soha nem volt elég neki, amit dolgoztunk.„

Az asszony szerint az volt az utolsó csepp a pohárban, hogy Árpád vasárnap délben hazaparancsolta Rolandot, majd közölte vele, hogy takarodjon a házából. Zsuzsa szerint ezt nem kellett volna, mert a fia nagyon részeg volt.

„Két éve idegösszeomlást kaptam a verbális terror miatt, még a pszichiátriára is bevittek” – folytatta Zsuzsa. Hogy ki temeti el Árpit? Fogalmam sincs. Azért, mert más üti agyon, én temessem el? Azt már nem. Tizenegy éve dolgozom ezért a házért, biztos nem fogok utcára kerülni„ – fogalmazott az asszony.

A Fejér Megyei Főügyészség szerint a gyanúsított tudta, hogy a sértett halála esetén a ház az anyjáé lesz. Kérdés, a történtek tükrében valóban így történik-e.

Roland megszállottként gyűjtötte a késeket, különösen a taktikai fegyvernek minősülő darabokért rajongott. Édesanyjának mindig azt bizonygatta, hogy a horgászathoz kellenek, de az a kés, amivel megölte a szállásadóját, rendkívül alattomos és veszélyes fegyver, amit alvilági bandaharcokhoz használnak.

Gondozásért cserébe fedél Az eltartási szerződésnek több jellegzetessége van. Ilyen például az, hogy az eltartó, tehát a kötelezett nem ingyen ápolja, gondozza az eltartottat, vagyis a jogosultat, hanem bizonyos ellenérték fejében. Ez nem csak ingatlan átruházása lehet, hanem akár ingóságé is. Persze nincs akadálya annak sem, hogy a felek ingyenes tartásban állapodjanak meg. Sőt közeli hozzátartozóknál egyenesen vélelmezik az ingyenességet, ha a körülményekből más nem következik.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt a NATO-főtitkár drámai fenyegetése: még egy lépéssel közelebb a világháború

origo.hu

Megszólalt a Bőnyben megkéselt diák édesanyja - ezt mondta a támadóról

borsonline.hu

Figyelmeztet a szakértő: erre az 5+1 dologra soha ne keress rá a neten

magyarnemzet.hu

Megvan a bűnbak, szétszedik a Bayern sztárját a Real elleni iksz miatt

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

magyarnemzet.hu

Szoboszlai Dominiknek megüzenték, mire számíthat Klopp távozása után

origo.hu

A pornómodell Molnár Anikó még több pénzt akar keresni a meztelen képeivel

travelo.hu

Ilyen lett az ország első kutyabarát közparkja a Balaton mellett

ripost.hu

Ez kínos, valami nagyon nem stimmel Berki Mazsi szerelmes fotóján

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

magyarnemzet.hu

Cseh Katalin budapesti városokról beszél, belezavarodott a mondanivalójába + videó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Vonatbaleset: így van most a vagonból kizuhant lány

INSIDER

A szüleink még emlékeznek rá: így vásároltunk régen, a szupermarketek előtt

INSIDER

Újra akcióban a banki csalók: ezek az ügyfelek érintettek

INSIDER

Megrohamozták az emberek Orbán Viktort: Kaposváron is mindenki vele akart fotózkodni