Létrehozva: 2021.09.08.

Megjöttek a friss adatok: ennyi új fertőzöttek igazoltak az elmúlt 24 óra alatt

A koronavírus továbbra is jelen van az országban.

A beoltottak száma 5 825 831, közülük 5 530 279 fő már a második oltását is megkapta, 438 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 246 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 814 064 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 3 beteg, így az elhunytak száma 30 077 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 778 401 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 5 586 főre emelkedett. 208 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 26-an vannak lélegeztetőgépen. A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, és a beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, ezért kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, az jelentkezzen háziorvosánál vagy regisztráljon és foglaljon időpontot az interneten – írja a koronavirus.gov.hu.

Fotó: Getty Images

A betegség súlyos lefolyása ellen továbbra is a védőoltás jelenti a legerősebb védelmet. A beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt, aki még nem, annak sem késő. A regisztrációs honlap és az internetes időpontfoglaló is folyamatosan nyitva van.

koronavirus.gov.hu

A koronavírus és annak variánsai továbbra is jelen vannak Európában, a gyorsan terjedő delta vírusmutáns miatt több országban újra emelkedik a fertőzöttek száma. A betegség súlyos lefolyása ellen továbbra is a védőoltás jelenti a legerősebb védelmet. A beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb.

Ugyancsak az oltás felvételére kérik a még beoltatlan egyetemi hallgatókat és oktatókat.

A harmadik oltásra is lehet időpontot foglalni az interneten vagy az a háziorvostól is kérhető. Az időseknek, krónikus és legyengült immunrendszerű betegeknek különösen ajánlott a harmadik oltás.

Több, mint 1,4 millióan töltötték ki a járvány utáni életről szóló nemzeti konzultációt. Az első eredmények alapján egyetértés mutatkozik a családi adóvisszatérítés, a minimálbér 200 ezer forintra emelése és a hitelmoratórium ügyében. A további kérdésekre vonatkozó eredményeket a napokban témakörönként ismerteti a kormány.

Az internetes időpontfoglalással és az iskolai oltásokkal együtt már 225 ezer 12-17 év közötti diák vette fel eddig az oltást, így tovább növekedett az oktatás biztonsága. A 18-19 éves korosztály 60%-a már beoltatta magát, ebben a korosztályban 121 ezer fiatal élt már az oltás lehetőségével. Múlt héten több mint kétezer helyszínen szerveztek iskolai oltást és ott és közel 47 ezer diák jelent meg, a második oltást szeptember második felében kapják meg a diákok. Emellett továbbra is folyamatosan nyitva az internetes regisztráció és időpontfoglalás lehetősége minden 12 év felettinek.

A kormány célja, hogy az iskolák továbbra is zavartalanul, jelenléti oktatásban működjenek, hiszen a munkába járó szülőknek és a gyermekeknek is ez a legjobb. Ezért továbbra is az oltást javasoljuk a diákoknak és a pedagógusoknak is, hiszen az oltás adja a legerősebb védelmet a vírus ellen.

A 12 év feletti gyerekeket, fiatalokat továbbra is könnyedén lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu holnapon, majd a regisztráció érvényesítését követően időpontot is lehet foglalni a kórházi oltópontokra a www.eeszt.gov.hu honlapon. Ugyanez még azon pedagógusra és iskolai dolgozóra is igaz, aki esetleg még nem vette fel az oltást. A már korábban beoltott pedagógusok és iskolai dolgozók akár már a harmadik oltásra is tudnak időpontot foglalni.

A világon 221 069 535 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 4 574 662 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint kedd reggeli adatai szerint. Egy nappal korábban 220 643 330 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 4 574 662 volt. A fertőzés 192 országban és régióban van jelen. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek. A hivatalos adatok szerint a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegségnek az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzöttje, 40 018 318 fő eddig a napig. A halálos áldozatok száma 649 072. Indiában 33 027 621 fertőzöttet és 440 752 halálos áldozatot jegyeztek fel. Az Egyesült Királyságban 7 051 516 a fertőzöttek száma, és 133 598-an haltak meg a betegségben. Brazíliában 20 899 933 fertőzöttről és 583 810 halálos áldozatról tudni. Franciaországban 6 924 325 fertőzöttet és 115 563 halálos áldozatot regisztráltak. Oroszországban 6 929 862-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké 184 672-re emelkedett. Törökországban 6 412 247 fertőzöttet regisztráltak eddig, a halálesetek száma a hivatalos adatok szerint 57 000. Spanyolországban 4 887 112 fertőzöttet és 84 928 halálos áldozatot regisztráltak. Németországban 4 020 587 a fertőzöttek száma, 92 419 a halottaké. Argentínában 5 207 695 a fertőzöttek és 112 673 a halottak száma. Olaszországban 4 574 787 fertőzöttet tartanak nyilván, a halálos áldozatok száma 129 567. Lengyelországban 2 890 666 fertőzöttet és 75 379 halálesetet tartanak nyilván. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2020. március 11-én nyilvánította világjárványnak a koronavírust, amely Vuhan kínai nagyvárosból terjedt el.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Véres orosz megtorlás indul Ukrajnában

origo.hu

G.w.M elmondta, mitől érzi nőnek magát egy nő

metropol.hu

Házasság első látásra: kiderült, mi van Bogi és Csabi között

magyarnemzet.hu

Mutatjuk, mennyi idő alatt gyűjtötte össze a Fidesz–KDNP a szükséges aláírásokat

ripost.hu

Ez bizony BL-történelem: szenzációs magasságokba emelkedett a magyar edző

mandiner.hu

Kevesellte a magyar pénzt, most román állampolgárságot kapott a magyar sportoló

origo.hu

Rengeteg ukrán embert mészárolhatnak le az új ukrán taktika miatt

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 20-26.: Nehézségeket jeleznek a bolygók

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Orvosra lehet szüksége: fiatal, kék szemű lány tűnt el Budapesten

magyarnemzet.hu

Az Orbán-gyűlölő Lilu hatalmas öngólt lőtt, ezt nagyon benézte

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

„Minden esése emlékeztet minket arra, hogy fogy az időnk" – Alig merik kivinni az udvarra szülei az izomsorvadásos Ádint

INSIDER

Ezt nem hiszed el: emberi ürülékkel és konyhai szeméttel repül a magyar légitársaság gépe

INSIDER

Rekordgyorsasággal összegyűjtötte a budapestiek ajánlásait Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Menczer Tamás: Néhány óra alatt összegyűlt a 20 ezer aláírás az EP-választásokhoz