1 éve

Eszméletlenségig verték a 12 éves Martint az iskolájában, azóta is kórházban van

A nagymama megrendülten szaladt az orvoshoz unokájával, miután megverték az iskolában. Ám az intézmény egészen mást állít.

Megvertek egy 12 éves lepsényi kisfiút, aki emiatt kórházba került.

A kisfiú törvényes gyámja, egyben nagymamája kereste meg a Feol.hu-t, majd beszámolt a szörnyű tragédiáról. Állítása szerint szerda délután a Fekete István Általános Iskola és AMI területén zajlott összetűzés miatt kórházba került unokája, Nikolics Martin, aki még csak hatodik osztályos tanuló.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Az iskola ebédlőjében négy lebukott, idősebb iskolatársa esett neki. Senki nem segített Martinon, végül pedig a konyhán dolgozó hölgy fenyegette meg a nagyobbakat, hogy hívja az igazgatót, mire abbahagyták az ütlegelést. Olyan súlyos állapotban volt, hogy alig volt magánál, kisebb testvéreinek kellett hazavinni.

Nagymamája azonnal Polgárdiba vitte az ügyeletre Martint, ám onnan egyből beküldték a Siófoki Kórházba. Másnap már nyakmerevítőben láthatta családja a fiatalt, akit továbbra is bent tartottak.

Az idős hölgy elárulta a lapnak, nem először fordult elő, hogy hasonló miatt az ügyeletre kell vinnie unokáját, ám ez volt eddig a legsúlyosabb eset.

Korábban már jelezték a problémájukat az iskolának, ám nem kaptak mást, csupán sajnálatot. A lap is próbálta felkeresni az intézményt, de nem kívánt az igazgatónő nyilatkozni.

Az esettel kapcsolatban megkeresték a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatóját, akinek az iskola lényegesen más információval szolgált.

Az intézmény azt állítja, hogy az ebédlőben a tanulószoba idején 4 felső tagozatos diák között szóváltás alakult ki, majd az udvaron megdobálták egymást almával. Az épületbe visszatérőben az egyik lakásotthonban élő diák adott egy pofont 6. osztályos társának, Nikolics Martinnak.

A pedagógusok jelen voltak és közbeavatkoztak, a helyzet nem fajult el. A sértett gyermeken nem láttak sérülésekre utaló nyomokat. Orvosi beavatkozásra nem volt szükség, mivel a gyermek nem panaszkodott, írta tovább a házi feladatát.

„Az intézményvezető ki fogja vizsgálni az ügyet. A Székesfehérvári Tankerületi Központ azonnal elindította az eset munkáltatói kivizsgálását” – mondta a tankerületi igazgató.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!