Létrehozva: 2021.08.06.

Hét gyereket szült a népszerű háziorvos, pedig azt mondták, nem lehet gyereke

A feleségnek hét gyermeke van, a férjének is hét, de kettejüknek együtt tíz – ezt mondhatják dr. Mangó Gabrielláról és a férjéről. Ha a járvány idején népszerűvé vált háziorvoson múlt volna, több gyermeket is vállal, mert – mint mondja – a gyerekek az élet!

Dr. Mangó Gabriella, a közismert háziorvos tízgyerekes mozaikcsaládban él. A népszerű doktornőnek hét gyermeke van, a férjének is hét, de kettejüknek együtt tíz. Közülük négyen már kirepültek a családi fészekből, a három fiatalabb vele és férjével gyöngyösi otthonukban él. A hétgyermekes édesanya kész energiabomba: két praxisában majdnem háromezer pácienst lát el, „Facebook-rendelőjét” közel 60 ezren követik. Megjelent verseskötete, orvos-természetgyógyászati témájú könyve is, szépirodalmi műve, nemrégiben pedig diplomát szerzett a PTE forgatókönyv- és drámaíró szakán.

Háromezer pácienst lát el a praxisában (Fotó: Heves Megyei Hírlap / Czímer Tamás)

 

Gabriella a hét gyermekkel egy nyaraláson (Fotó: Dr.Mangó Gabriella)

„Egy gyermek nem margarinosdoboz, amiről eldönthetem, kell vagy nem”

Mangó Gabriella egyke, a szüleinek egészségügyi okokból nem lehetett több gyermeke.

Szüleivel a diplomaosztó ünnepségén (Fotó: Dr.Mangó Gabriella)

„Koraszülött voltam, többször kaptam vérátömlesztést, volt egy folt a derekamon, közel a petefészkemhez, akkor ezt sugarazták, ezért az orvosok azt mondták, 95 százalék, hogy nem lehet gyerekem. Így lettem várandós. Mindegyik gyermekemet vártam, de egyiket sem terveztem. Úgy voltam vele, amikor jöttek, hogy nincs jogom eldönteni, kell vagy sem, hiszen egy gyermek nem margarinosdoboz vagy ruhadarab” – avat be élete részleteibe a doktornő.

Ritkán tud így együtt lenni az egész család: a házaspár mind a tíz gyerekkel
(Fotó: Dr.Mangó Gabriella)

Második férjével, Keszthelyi Lászlóval négy közös gyerekük született.

Az első házasságukból mindketten három gyerekkel indultak az új házasságba. „Nálunk a matematika így szól, hogy nekem van hét gyerekem, a férjemnek van hét gyereke, kettőnknek pedig tíz”. A doktornő szerint mindig az első gyerekkel a legnehezebb, kettővel már könnyebb, a többinél már észre se veszi az ember a többletmunkát. „Mindegyik babámmal az első év volt a legnehezebb, 32 éve egy éjszakát sem aludtam végig”.

Férjével 23 évvel ezelőtt szerettek egymásba

Amikor Gabriella megismerkedett második férjével, még szó sem lehetett szerelemről, hiszen mindketten házasságban éltek. A doktornő háziorvosi állásra jelentkezett Ercsibe, ahol László volt a polgármester. 23 éve kötöttek házasságot (Fotó: Dr. Mangó Gabriella) „Már az első beszélgetésnél feltűnt, mennyire megért, még a kimondatlan kérdéseimre is választ adott” – emlékszik mosolyogva Gabriella. „Ráadásul piszok jóképű volt. A következő 4-5 évben csak messziről nézegettük egymást. Közben tönkrement a házasságom, amikor az ember már naponta sír, az nagyon nem jó. Úgy éreztem, belehalok, ha ebben a kiüresedett kapcsolatban maradok. Ekkor vallottam szerelmet Lacinak. Utána fél évig nem találkoztunk, nem akartuk, hogy miattunk váljon a másik. De kiderült: nekünk együtt kell lennünk, többek leszünk egymás által”.

 

Gabriella a hét gyermekével (Fotó: Dr. Mangó Gabriella)

„Nagyon furcsa, hogy már csak három van itthon”

„Mióta a nagyok kirepültek, hiányzik a nagy nyüzsgés. Amitől persze megőrülsz, amíg tart, mert még a vécére is utánad megy valamelyik gyerek és csak akkor jutsz vacsorához, amikor már mind jóllakott. Hullafáradtan mész dolgozni, miután hajnalban megfőztél, és ha hazaérsz, be nem áll a szájuk. Most meg hiányoznak! Akkor telik meg élettel a ház, amikor hazajönnek. Büszke vagyok rájuk, amivé lettek, ők adnak erőt, minden pillanatot imádok velük.”

Végtelenül boldogok voltak, amikor megszületett az első közös gyermekük, aztán született még három (Fotó: Dr. Mangó Gabriella)

 

A családi ünnepek mindig fontosak számukra (Fotó: Dr. Mangó Gabriella)

„Lelkemben 11 gyermekem van”

„A lelkemben 11 gyermekem van” – osztotta meg titkát a doktornő a Ripost-tal. „Hét született meg és négyet még születése előtt elvesztettem. Ez borzalmas fájdalom. Annaróza után, aki ma már 12 éves, szerettünk volna még gyermeket, de lebeszéltek egy újabb terhességről: „Örüljön, hogy ennyit is ép bőrrel megúszott!” – mondta az orvosa.

Sok szájat kellett jóllakatniuk minden nap (Fotó: Dr. Mangó Gabriella)

„A gyerekek úgy tökéletesek, ahogy vannak”

”Mindig azt tartottam szem előtt, hogy ne rontsak a gyerekeken, mert ők úgy, ahogy vannak, tökéletesek„ – árulja el nevelési elveit. ”Persze korlátokat kell állítani, a saját érdekükben, de szabadnak neveltem és mindig támogatom őket. A nagyoktól visszakaptam, hogy mindig irányítottam az életüket, de hiába, orvos vagyok, nem tudok más lenni. A betegnek sem mondhatom, hogy tegyen, ahogy jónak látja. Nekem kell tudnom, mi jó neki, és ezt nehéz volt anyaként másképp kezelnem. Viszont mindenben partnerük voltam, rohangáltam velük a játszótéren és még most is lecsúsznék velük a csúszdán!”

Arról, hogyan egyezteti össze a munkáját a nagycsaláddal és mik jelentették számára a mélypontot és mi az, amivel a kevés szabadidejét tölti, a Ripost7 kedden megjelent számában olvashatsz!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Már ez a nagyhatalom is a harmadik világháborúra készül

metropol.hu

Benkő László fia megvédte az Omega Testamentumot

hirtv.hu

Most minden szem Iránra szegeződik: válaszcsapásától kitörhet a harmadik világháború + videó

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

mandiner.hu

A spanyolok szerint Magyarország már nem tartozik Európához

origo.hu

Pénzt lehet keresni a tilosban parkolók bejelentésével

travelo.hu

Hamarosan ennél az elbűvölő olasz tónál is fizetnünk kell, ha látni akarjuk

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

Idő előtt kiderült a Házasság első látásra egyik párjának döntése

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

"Éjszakai sötétség volt délután háromkor" – SMA Tomika és szülei így vészelték át az apokaliptikus vihart Dubajban

INSIDER

Nem fogsz örülni: mutatjuk, milyen hatással lesz a szervezetedre a közelgő telihold

INSIDER

A Nobel-díjas Krausz Ferenc is kitöltötte a zöld-párbeszéd kérdőívet

INSIDER

Orbán Viktor: Mi a béke pártján állunk