Létrehozva: 2021.08.13.

Nocsak, teli vannak a balatoni szállodák, még sincs zsúfoltság a parton

Szállást már szinte lehetetlen találni a nyár hátralevő részére a Balatonon, de a jó hír az, hogy a parton, a büfékben nincs akkora zsúfoltság, mint tavaly.

Szerző Ripost

„A szálláshelyek 85 százaléka már nem foglalható az adott dátumra az adott településen” – ilyen üzenet fogad minket a legtöbb augusztusi dátumra, ha a balatoni szállodák vagy apartmanok közül szeretnénk foglalni a booking.com oldalon. A legalsó értékhatár 85 százalék volt, de gyakran írt ki a rendszer 90 százalék fölötti foglaltságot is, a felkínált szálláslehetőségek pedig méregdrágák vagy lehetetlen helyen vannak.

Beszédes adat, hogy míg az augusztus 16-ai hétre 158, az augusztus 23-ai hétre 1104, míg az augusztus 30-ai hétre 1983, a szeptember 6-ai hétre pedig 2283 balatoni szállás közül tudott választani egy háromtagú család a booking.com-on.

Fotó: Veszprém Megyei Napló

A Ripost7 felhívott a balatoni szállodák közül többet is, ahol megerősítették: a balatoni hotelek többsége telt házzal üzemel.

„Augusztus végéig telt ház van nálunk”

Siófokon a 4 csillagos Hotel Azur recepciósa elmondta lapunknak: teljesen telt házzal üzemelnek, de mivel nagy szállodáról van szó, náluk abszolút nincs zsúfoltság. „Bocsánat, de le is teszem a telefont, mert sokan várnak becsekkolásra” – szabadkozott a hölgy.

Gyenesdiáson a szintén 4 csillagos Wellness Hotel Katalinban hasonló a helyzet. „Nálunk nemcsak most, hanem a foglalások alapján augusztus végéig telt ház lesz. Mindez abszolút nem jár semmilyen kényelmetlenséggel a vendégek számára, hiszen a szálloda szolgáltatásai biztosítják, hogy ne legyen zsúfoltság. A wellnessrészlegünk például 2000 négyzetméteres” – mondta a telefonunkat fogadó alkalmazott.

A balatonföldvári 3 csillagos Hotel Jonathan munkatársa telefonos érdeklődésünkre szintén azt mondta, hogy nemcsak most, hanem egészen augusztus 20-áig telt házzal működnek.

„Már csak pár üres szobánk van a nyárra, de folyamatosan jönnek a foglalások”

Körképünkből egyedül a Balatonalmádiban található 3 csillagos NEREUS Park Hotel recepciósa mondta azt, hogy csupán néhány üres szobájuk van jelenleg, így majdnem telt ház van náluk is. Mint megtudtuk, elsősorban családok érkeznek hozzájuk, a foglalások folyamatosak.

A parton nincs akkora zsúfoltság, mint máskor

Zamárdiban és Balatonföldváron tett körképünk szerint viszont a strandokon, büfékben kisebb a zsúfoltság, mint tavaly.

Fotó: Ripost

A part menti büfések, vendéglátósok egyöntetűen azt mondják: jó a forgalom, de az idei szezon nem annyira durva, mint a tavalyi, amikor már túl nagy volt a tömeg. „Ez most egy közepesen erős szezon, jó a forgalom” – mondta Szili Zsolt, egy zamárdi parti étterem tulajdonosa újságírónknak, hozzátéve: „A mostani forgalom optimális, mert jobban eloszlanak a vendégek, és nincs akkora zsúfoltság. Az a strandolóknak se jó, hogy félórákat kell várni a büfé előtt. A tavalyi szezon annyira túlzsúfolt volt, hogy nem volt hely a strandon, ami az embereknek se jó, és a személyzetet is megterhelte, az idei szezon viszont optimális. De sajnos a nyersanyag­árak emelkedtek, így minimálisan mi is emeltünk az étterem árain.”

Fotó: Ripost

Juhos Viktória, akinél vízi eszközöket lehet bérelni, elmondta: évről évre nagyobb divat a SUP, vagyis az „állva evezős” deszka. Hozzátette: úgy érzi, a tavalyi év jobb volt, mint az idei, és sajnos árat is kénytelenek voltak emelni.

Juhos Viktória (Fotó: Ripost)

Czakó Viktor, aki éppen az ötéves kisfiát tanította horgászni, úgy vélekedett: idén mintha kevesebb ember lenne a Balatonon, mint tavaly, és kicsit drágább a lángos és a sör, meg a horgászjegy is.

Czakó Viktor horgászni tanítja az ötéves fiát (Fotó: Ripost)

Tribol Norbert, egy fagyizó eladója szerint az idei szezon gyérebb, mint a tavalyi, ami érthető, mert mindenki kivette a járvány miatt a szabadságokat, és kevesebb a pénzük az embereknek. „Mi nem emeltünk az árakon, hogy ezzel támogassuk az embereket” – tette hozzá.

Tribol Norbert (Fotó: Ripost)

A tanulság: ha balatoni szállodák vagy szállások között nem találunk foglalhatót, akkor is érdemes egy-egy napra is elugrani a Balaton-partra idén…

Az oltásnak köszönhetően rekordot dönthet idén a turizmus

„A tavaly belföldi rekordot hozó nyár után idén júliusban tovább emelkedett a hazai turisták vendégéjszakáinak száma Magyarországon” – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese. Könnyid László azt mondta: az előzetes adatok szerint több mint 5,2 millió vendégéjszaka várható júliusban a hazai turisták részéről, de augusztusra is meghaladja már a 3,2 milliót a foglalások száma. Ez alapján várható, hogy a múlt évi rekordhoz képest akár tizedével is bővülhet a belföldi vendégéjszakák száma júliusban.

A magyarok nagy átoltottságának köszönhetően biztonságosabb az idei nyár, mint a tavalyi. Ez a foglalásokon is látszik: amint bejelentették, hogy megvan az 5,5 millió beoltott, ugrásszerűen, negyedével nőtt a belföldi foglalások száma. Egy friss kutatás szerint a válaszadók mindössze 4 százaléka mondta azt, hogy idén nem tervez nyaralást.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

origo.hu

Ez az európai ország is háborúra készül

borsonline.hu

3 csillagjegy, akiket az áprilisi rózsaszín hold alapjaiban változtat meg

mandiner.hu

Eddig szidták érte, most fél Európa Magyarország útját választotta

ripost.hu

Okosabb vagy, mint egy általános iskolás? Ebből a tesztből kiderül!

vg.hu

A kormány akkor csökkenti az üzemanyagok adóját, amikor akarja

origo.hu

Hatalmasat hazudott Magyar Péter - lebukott

travelo.hu

Bemutatkozott Malaika, a Magán Zoo legfiatalabb bundás lakója

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Három csillagjegy, akikre még áprilisban rátalál a nagy szerelem

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Győr belvárosában járt Orbán Viktor, folytatódott az országjárás

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: kapjanak vállalati országbérletet a BKK-BKV munkatársai is

INSIDER

Hihetetlen trükkel szöknek át a kárpátaljai férfiak Magyarországra - így úszta meg a háborút öt férfi

INSIDER

Dráma Szegeden: vezetés közben lett rosszul a buszsofőr, kollégái élesztették újra

INSIDER

Európai-színvonalú húsüzem látja el az országot