Létrehozva: 2021.08.16.

A halott buszsofőr fia: Nem igaz hogy apám elaludt a volánnál

Szétszórt tárgyak, sikolyok és törmelékek között támolygó emberek – így írták le a szemtanúk a borzalmas buszbalesetet, amely nyolc ember életét követelte az M7-es autópályán tegnap hajnalban.

Egy utazási iroda különjárata éppen Horvátországból tartott hazafelé, amikor irányíthatatlanná vált, felborult és egy hídpillérnek ütközött. A buszon utazó 56 ember közül nyolcan meghaltak, negyvennyolcan megsérültek. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. A Bors úgy tudja, defekt okozta a tragédiát.

Nem aludt el a sofőr

Laptársunk megtalálta az elhunyt buszvezető, M. László családját. Lackó, a férfi fia a Borsnak elmondta: felháborítónak tartja, hogy egyesek kegyeletsér­tő módon kezdtek találgatásokba a tragédia körülmé­nyeit illetően.

„Hiába írogatták a fórumon, hogy szerintük a buszvezető elaludt a volán mögött, ebből egy szó sem igaz. A baleset előtt 15-30 perccel álltak meg pihenni Balatonlellénél, hogy az édesapám leválthassa a társát, Jánost.” – fogalmazott a fiatal férfi, aki sosem felejti el a szerettével való utolsó találkozását.

„Pénteken reggel felöltözött a rá jellemző eleganciával, és elköszönt tőlünk. Még otthon lakunk a testvéremmel, ezért mindannyian jelen lehettünk. Ugyanúgy mosolygott ránk, mint bármikor máskor.”idézte fel Lackó, aki könnyen lehet, hogy csak egy véletlen döntésnek köszönheti az életét. „Apu engem is el szeretett volna vinni Horvátországba, ám az utolsó pillanatban valamiért elment a kedvem az utazástól. Nem tudom megmondani, hogy mi jött rám, mert már régóta szerettem volna eljutni a tengerhez.” emlékezett vissza a gyászoló fiú, aki saját bevallása szerint tegnap kora hajnalban megérezte, hogy baj történt.

Így indult el otthonról utolsó útjára László, aki a balesetkor a buszt vezette

„Felriadtam és képtelen voltam visszaaludni.Látszólag ok nélkül rosszkedvem lett és fájni kezdett a hátam. Nem sokkal később egy ismerősömtől kaptam egy hírt, mely szerint baleset ért egy buszt az M7-esen. Akkor már sejtettem, hogy a mi buszunkról van szó. Hiába próbáltuk felhívni az édesapámat, már nem vehette fel a telefonját. Elértük viszont Janit, aki azonnal elmondta, mi történt. Ezek után elindultunk a helyszínre. Már úton voltunk, amikor a szomszédok felhívtak minket, hogy a rendőrök a házunknál csöngetnek. Nyilván ők akarták közölni a tragédia tényét.” – zokogta a fiatal férfi. „Senkinek nem kívánhatnék jobb apát! Az utasok is szerették, mert megbízható vezető is volt. Körülbelül 15-20 éve dolgozott sofőrként.”

Szörnyethalt az édesanya, ajándékba kapta az utat

A buszt két tapasztalt sofőr vezette, K. János alig 15-30 perccel a tragédia előtt adta át a kormányt idősebb kollégájának, M. Lászlónak, akivel egyébként barátok is voltak, évek óta sofőrként dolgoztak, korábban Volánbuszt is vezettek, méghozzá baleset nélkül. A Bors elérte János édesapját, aki nem szeretett volna nyilatkozni, csak annyit mondott, a fia életben van.

„Ellátták a kórházban, jelenleg pedig hazafelé tart.” – mondta a férfi elcsukló hangon. Úgy tudjuk azonban, hogy a családot borzalmas tragédia érte, ugyanis János magával vitte az útra édesanyját, aki életét vesztette a balesetben. Információink szerint az asszony a 70. születésnapjára kapta a túrát fiától, ugyanis még sosem járt Horvátországban, és már régen látta a tengert. János, miután kikászálódott a buszból, gondolkodás nélkül az utasok megmentésére sietett, hősként próbált segíteni a bajbajutot­taknak. Ekkor szinte azonnal meglátta édesanyja holttestét.

„Úgy hallottuk, hogy ő találta meg az anyukáját, akkor már nem élt. Azóta is csak zokogni tudunk. Félünk, Jani sosem fogja feldolgozni a történteket. Nagyon szerették egymást az anyukájával.” – mondta egy ismerős.

Borzalmas látvány volt

A busz eleje teljesen megsemmisült
MTI/Vasvári Tamás

Egy szemtanú valóságos apokalipszisként írta le a baleset helyszínét.

„Akkor kezdtek érkezni a rendőrök, amikor odaértünk, borzalmas látvány volt.”– mesélte egy arra autózó asszony.

„Mindenhol a szétszóródott személyes holmik hevertek a törmelékek közt, a buszból kikászálódó emberek pedig keresgették a cuccaikat, valaki pedig a busz alá szorulhatott. A sofőrfülke szinte megsemmisült. Azoknak, akik az első sorban ültek, valószínűleg esélyük sem volt.” – ingatta a fejét a sokkos szemtanú. Információink szerint több utast valóban a busz alól kellett kimenteni, többeket pedig feszítővágó­val segítettek ki a roncsból.

A sérültek egy részét az Országos Baleseti Intézetbe szállították. A kilenc érintett közül többeket már haza is engedtek. Két hölggyel a kórház folyosóján találkoztunk.

Mindenhol a szétszóródott személyes holmik hevertek a törmelékek közt
MTI/Mihádák Zoltán

„Éppen aludtam, amikor a busz a betonoszlophoz csapódott. Szörnyű élmény volt! Mindenhol törmelékek vettek körül, de igazából akkor még fel sem fogtam, mi történt. Nekem a szám repedt fel kívül és belül, nagy fájdalmaim vannak, de most annak is örülök, hogy élek. Soha többé nem fogok semmiért elégedetlenkedni!” – mondta az egyik hölgy.

Egy Bea néven bemutatkozó másik sérült hangsúlyozta: azok haltak meg, akik a sofőr mögötti oszlopban ültek.

– Igazából a társaságból senki nem ismert senkit, mégis bánt, hogy egyelőre azt sem tudom, hogy a mellettem ülő társam túlélte-e a balesetet. Semmihez nem tudnám hasonlítani, amit most érzek – tette hozzá az utas erős zúzódásokkal a fején.

B. B.–KKP

Bérelték az autóbuszt

A Rolitúra alapítója, Szabó Roland is csak vasárnap, háromnegyed tízkor értesült a tragédiáról. „Sokkoltak minket a történtek.” – mondta a Borsnak a férfi. Hozzátette, hogy bár az ő cégük szervezte a túrákat, nem az ő buszaikkal utaztak a kirándulók. „A személyszállítást egy alvállalkozó végzi, a sofőrök is az ő alkalmazásukban álltak.” – magyarázta a cégalapító.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Opitz Barbi megvált a hatalmas, göndör hajától

origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

life.hu

Íme, azok a csillagjegyek, akik kiváló anyává válnak

mandiner.hu

Váratlan helyről kapott támogató szavakat Varga Judit

life.hu

Az igazi répatorta titka: ez a recept még a Nyuszikának is ízlene

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 28.: Mély és nagyon erős érzések járnak át csütörtökön

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

"Ha lenne kiben hinni, akkor még ma is élne" – kiderült, ezért halt meg a miskolci lépcsőn Zoltán

INSIDER

Pusztított a tűz Pilisen: percek alatt hatalmas terület állt lángokban

INSIDER

Démon akarta felfalni Tímea lányát: retteg az éjszakáktól a veszprémi család

INSIDER

Dráma Szombathelyen: nyílt utcán élesztették újra a nyugdíjast