1 éve

A PCR tesztnél van egy apró betűs rész – a Ripost olvasója mesélte el történetét

A Ripost olvasója hívta fel a figyelmet egy apró betűs részre. Főként azokat érintheti, akik hétvégén utaznának az Egyesült Királyságba.

A Ripost egyik olvasója azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy PCR tesztet szerettek volna csináltatni, ám ezt végül le akarták mondani, ami nem sikerült. Az általános szerződési feltételekben ott lapul az a rész, hogy ha legalább 48 órával – vagyis két nappal – hamarabb lemondjuk a tesztet, akkor csak 6 ezer forint adminisztrációs díjat számítanak csak fel.

„Ha akár 24 órával korábban szeretnéd lemondani a Covid-tesztet, azt már nem tudod megtenni, sőt átfoglalni sem lehet egy másik időpontra„ – hívta fel az apró részletre a figyelmet olvasónk. „Nekünk késő délutánra szólt a tesztelés időpontja, házhoz jöttek volna. Reggel nyolckor hívtuk őket, hogy törölnénk vagy átfoglalnák a tesztet, de már 48 órán belül voltunk, így buktuk a majd' 20 ezer forintot. A cég az apróbetűs részre hivatkozik, hogy abban ez le van írva. Valóban, viszont érdekes, hogy a közel 18 ezer 900 forintos szolgáltatás ára akkor is ugyanannyi, ha nem jönnek házhoz, tehát nincs benzinköltség és az eszközt sem használják el. A cég arra hivatkozik, hogy az ápolónak már megvan a beosztása, azon módosítani nem lehet.”

Mint mondja, sokan, akik Angliába utaznának hétvégén, lehet, hogy átfoglalnák a jegyüket és a tesztidőpontjukat, mivel hétfőtől nincs karanténkötelezettség az Egyesült Királyságban. Így viszont, hogy a PCR teszt időpontja nem átfoglalható, a törlésért pedig ugyanúgy fizetni kell, marad a karantén, ha megérkeznek.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!