Létrehozva: 2021.07.13.

Megjelent a Ripost7 legújabb száma!

Soros fia irányítja a hazánk elleni akciókat, ő akarja megmondani, hogyan neveljük a gyerekeinket! – írja a Ripost7 keddi száma, amelyik beszámol arról is, hogy rejtett képet találtak egy Szinyei Merse-festmény alatt.

Míg az idősebb Soros a migráció kapcsán hergelte az európai közvéleményt Magyarország ellen, fia a gyermekvédelmi törvény kapcsán teszi ugyanezt. Ez számára feltehetően személyes ok. A Soros-birodalom trónörököse, Alex Soros ugyanis nyíltan vállalja homoszexualitását. De ahogy másokat, úgy őt sem zavarja, hogy a pedofilellenes törvény egyáltalán nem irányul a melegek ellen.

A magyar kormány elleni kommunikációs hadjárat mögött álló erők a gyermekvédelmi és pedofilellenes törvényt úgy próbálják beállítani, mintha az a homoszexuálisok ellen szólna. Pedig a jogszabály-módosítások nem terjednek ki a 18 év feletti felnőttek életére és szexuális szokásaira.

A magyar gyermekvédelmi törvény körül kialakult nemzetközi össztűz megmutatta: a Soros-birodalom továbbra is rendkívüli erővel támadja a hagyományos, konzervatív értékrendű országokat, elsősorban Magyarországot. Míg Soros György számára a migránsok befogadása jelentett személyes ügyet, addig fia, kijelölt utódja számára a gyermekvédelmi és pedofilellenes küzdelem kiemelten fontos.

Évek óta készül a trónra

Soros Alex, a spekuláns kisebbik fia évek óta készül már a trónra. A 90 éves papa utáni korszakban nyilvánvalóan minden az ő kezébe kerül majd. De nem egyedül fog uralkodni. Vezető szerepet szán az élettársának, a New York-i éjszakai élet koronázatlan királyának a híres-hírhedt divattervező Maxwell Osborne-nak is.

Soros György fia ugyanis nyíltan vállalja homoszexualitását, rengeteg fotót posztol magáról és Osborne-ról, aki egyben harcostársa is. Egyértelmű, hogy Alex Sorosnak rendkívül komoly befolyása van az európai és a tengerentúli LMBTQ-lobbira. Emiatt támad egy olyan törvényt, amely semmilyen alkotmányos elvet nem sért, sőt, csak erősíti a gyermekek alkotmányos védelmét.

Arról, hogyan működik a Soros-féle LMBTQ-lobbi és az ifjú „trónörökösről” olvashat a Ripost7 kedden megjelent legfrissebb számában.

És még egy szenzáció a Ripost7-ből: a lap munkatársai a szemtanúi voltak és meg is örökítették, ahogyan rejtett képet találtak egy Szinyei Merse-festmény alatt!

A Ripost7 arra volt kíváncsi, hogyan dolgoznak az új Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központban (OMRRK), hol raktározzák a híres műkincseket és miként folyik a munka a hipermodern restaurálási műhelyekben. A világszinvonalú múzeumi háttérintézmény, a Liget Budapest Projekt keretében épült fel a Szabolcs utcában, az egykori kórház területén. A 37 ezer négyzetméteres épületegyüttesben múzeumi raktárak, restaurátor-műhelyek, laborok és kutatószobák működnek, de itt kapott helyet a Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézet és látogatóközpont is. Az épületben Kónya Béla főrestaurátor kalauzolta végig a stábot.Itt, a restaurátormúhelyben történelmi pillanat tanúja lehetett a Ripost7 egy Szinyei Merse-mű kapcsán.

A fotótechnikai eljárások során érdekes dologra derült fény: úgy tűnik, hogy egy másik festmény is megtalálható a festékréteg alatt, ezért bánnak vele még körültekintőbben – magyarázta a főrestaurátor. Először azt hitték, hogy ugyanarra vászonra volt festve korábban egy kép, de az egyik restaurátor, aki már vizsgálta a képet azt kérte, hogy vegyék le a keretről, mert szerinte két vászon van egymás alatt. Neki lett igaza! Miután óvatosan kivették a képet, a restaurátor csipesszel felemelte a vásznat és ekkor nyilvánvalóvá vált, hogy alatta van egy másik kép is. A szélen zöld festék nyomai látszottak, s mivel a felső kép teljesen más színvilágú, egyértelmű, hogy egy újabb festményre bukkantak.

A festmény, ami a másikat rejtette, 1866-ban készült Jernyén és a festő öccsét, Zsigmondot ábrázolja piros sapkában, csibukkal. Fotó: Ripost

- Úgy néz ki, hogy nem ragasztózták be teljesen, hanem foltokban kapott egy-egy ragasztóréteget – mutatta a főrestaurátor. – Vélhetően a korábban gyakran alkalmazott viaszgyanta keverékkel dolgoztak, ami könnyen elválik, az öregedés hatására is gyengül.

Időbe telik, amíg megállapítják, hogy a festmény alá rejtett kép egy új, eddig ismeretlen Szinyei Merse-mű vagy valami más. Fotó: Ripost

A képet nem bontották le azonnal a másikról, így nem láthattuk meg, mit ábrázol az alsó kép.

- Ilyenkor több szempontot mérlegelni kell, de valószínűleg külön fogjuk szedni – magyarázta a főrestaurátor. Ilyen esetben a gyűjteményi osztályokkal közösen hozzák meg a döntést, a természettudományos és művészettörténeti háttér tanulmányozásával, úgyhogy még időbe telik, mire megtudhatjuk, mit rejtett a piros sapkás fiút ábrázoló festmény.

További részletek és képek a Ripost7 kedden megjelent számában!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szívszorító titkok és keserűségek Haumann Péter életében és halálában

origo.hu

Újabb drámai részleteket árult el kapcsolatukról Marics Peti új barátnője

borsonline.hu

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

vg.hu

Átadták a forgalomnak Magyarország legújabb autópályáját – de előtte még biciklisek használták

ripost.hu

Ezt nem látták jönni: ledöbbentek Majka legújabb dalán a rajongói

mandiner.hu

Megvan Magyar Péter pártjának első fővárosi jelöltje, Karácsony Gergely és Kunhalmi Ágnes egyből reagált

origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

travelo.hu

Kiskacsákat mentettek meg a tűzoltók

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Tragédia a Gyáli úton: Porsche gázolt el egy férfit - helyszíni fotók!

INSIDER

Kínzó izom- és ízületi fájdalom, kimerültség: új járvány terjed Magyarországon?

INSIDER

„Szép lány volt, nagy álmokkal” – Halálra gázolták az 5 éves hercegnőt egy iskola előtt

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria