Létrehozva: 2021.07.25.

További részleteket sejtet az Anonymous-álarcos alak: volt már, aki majdnem rájött, miért nevezte kétszínűnek a politikust

Ismét jelentkezett Anonymous.

Az Anonymous-álarcos alak megerősítette, hogy a Momentum politikusára, Cseh Katalinra utalt korábbi videóiban. Arra is utalt, hogy a pályázati anyagokban további leleplező részletek vannak elrejtve.

Fotó: YouTube
Ezúttal nem motorosfutárral érkezett az újabb videó, hanem szerkesztőségünk emailcímére egy névtelen emailt kaptunk, melyben egy link volt elhelyezve, ami az új videóra mutatott – írja a bennfentes.net.
Az álarcos újabb videót küldött a bennfentes.net szerkesztőségének, amelyben azt állítja, a pályázati anyagokat átnézve újabb részletekre bukkanhatnak az érdeklődők.Az ismeretlen alak azt is megerősítette a videóban, hogy egy hete közzétett üzenetében Cseh Katalinra, a Momentum európai parlamenti képviselőjére célzott.

Mit lehet tudni eddig a Cseh Katalin körül kialakult ügyről?

Július 18-án vasárnap és 19-én hétfőn egy-egy videó jelent meg a Bennfentes.net című portálon, amely nagy leleplezést ígért, ám ekkor még csupán annyit tudhattunk meg, hogy egy baloldali politikus és köre több milliárd forintnyi uniós támogatásban részesült. Kedden napvilágot látott a Bennfentes.net-en egy részletes cikke, amelyből kiderült, hogy a szóban forgó politikus nem más, mint Cseh Katalin, a Momentum Mozgalom európai parlamenti képviselője.

A cégháló

Cseh egy nyomdaipari vállalkozás, a Pannónia Nyomda Kft. ügyvezetője volt 2013-tól 2018-ig. A céget a politikus édesapja, Cseh Tibor alapította 2010-ben. A Pannónia Nyomda ezekben az években indulhatott azon az európai uniós pályázaton is,

ahol több mint 68 millió forint támogatást nyertek el hologramos technológia kifejlesztésére. Majd később a cég 217 millió forintot nyert úgynevezett holografikus térinformatikai leíró nyelv és digitális holografikus nyomtató kialakítására. Az írás felfejtette a Pannónia Nyomda céges kapcsolatait. A NOVA-INN Kft., a Mondat Kft. és a Holotech Hungary Kft. egy időben ugyanarra a címre volt bejegyezve, ahol a Pannónia is elnyerte az előbb említett 68 milliós támogatást. Ezek a cégek egyébként szépen kaszáltak az uniós pályázatokon: a NOVA-INN kétszázmillió forintot nyert, a Mondat – 2004 óta – majdnem ötszázmilliót, a Holotech pedig 1,75 milliárd forintos európai uniós támogatáshoz jutott. Ha elődje adatait is figyelembe vesszük, akkor a Holotechnél 3,73 milliárdos támogatási összeget találunk. Az Uniotech Kft. 63 millióját is figyelembe véve a nyomdaipari cégháló tagjainál majdnem 4,8 milliárd forint uniós támogatás landolt. Az összefonódásokról a PestiSrácok.hu közölt szerdán terjedelmes összefoglalót. Az írás bonyolult céghálót rajzolt fel, amelynek központjai Vácon és Szirákon voltak és vannak, az ügyletekben részt vevő cégek székhelyei és telephelyei ugyanarra a címre voltak bejegyezve ezeken a településeken.

A vállalkozások együtt költözködtek, együtt mozogtak, együtt pályáztak. A PestiSrácok személyi összefüggéseket is felárt.

A közbeszerzés is jó dolog

Az ügy újabb részleteiről csütörtökön az Origó.hu számolt be, eszerint a Pannónia Nyomda Kft. eddig 168 millió forint értékben nyert idehaza közbeszerzéseket. Tehát az uniós pályázatok mellett a közbeszerzésekkel is szerencséjük volt.

A legtöbbször – három alkalommal – Budapest IX. kerületének önkormányzatától kaptak így megbízást, mégpedig a helyi lakosoknak készülő Ferencváros című újság nyomdai munkálataira.

Az Origó írása szerint az egyik ilyen pályázaton szerephez jutott a cégháló egy másik szereplője, a Mondat Kft. is, éppen a Pannópia Nyomda ellen indult a megrendelésért. Csakhogy akadt némi probléma: a cég egyszerre nyilatkozott arról, hogy nem vesz igénybe alvállalkozót és arról, hogy igen. Egy másik alkalommal pedig, 2013-ban a Pannónia Nyomda az Archidesign Kkt.-vel közösen nyújtott be pályázatot, és úgy diadalmaskodtak, hogy a két további ajánlattevő közül az egyik az Archidesignhoz volt kapcsolható (Visualia Kkt.), a másik pedig a Pannónia Nyomdához (Bunt 24 Kft.). – Mindez azt jelenti, hogy az említett cégek könnyen összejátszhattak az ajánlattétel során, hogy a legkedvezőbb feltételeket a Pannónia–Archidesign párosnak tudják biztosítani – következtetett az Origó.

Bejelentés, feljelentés

Ezen ügyek kapcsán az Origó egyébként bejelentést tett Gazdasági Versenyhivatalnál, a hatóság pedig vizsgálódásba is kezdett. Eközben Tényi István is bejelentést fogalmazott meg: a Cseh Katalinékhoz köthető cégek több milliárd forintos támogatásai miatt jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalást feltételezve fordult a Központi Nyomozó Főügyészséghez.

Cseh Katalin az elmúlt napokban többször is reagált a kialakult botrányra, egy alkalommal olyan valótlanságot is állított, hogy politikai karrierje és cégvezetői megbízása nem esett egy időpontra.

A politikust a cégiratok cáfolták meg: Cseh Katalin 2015-ben a Momentum Mozgalom alapítói között volt, később, 2017-ben elnökségi taggá választották. A nyomdaipari cégben viszont csak 2018 januárjában fejezte a munkát ügyvezetőként.

Az ügy érdekessége, hogy miközben milliárdokat tettek zsebre ezek a cégek az uniós támogatásokból,

Cseh Katalin és pártja évek óta azért lobbiznak, hogy az EU függessze fel a Magyarországnak járó európai uniós támogatások kifizetését,

sőt még azzal is kampányolt, hogy „adják a szegényeknek” az EU-tól érkező pénzeket. Nyomda. A Cseh Katalinékhoz kapcsolódó ügyet taglalta friss videójában Bohár Dániel. A Pesti Srácok újságírója rámutatott: nem ez az első alkalom, amikor a magyar sajtó a nyomdával foglalkozik, hiszen a Figyelő 2019 januárjában írt leleplező cikket, amelyből kiderült, hogy a 2018-as országgyűlési választások kampányidőszakára a Momentum 500 millió forint állami támogatást kapott. Gondok voltak az elszámolással, az Állami Számvevőszék vizsgálatot is indított a párt ellen, amelyből kiderült, hogy több óriásplakátot rendelt a párt, mint ahány plakáthely van az országban. Az újságíró szerint ennek egyik oka az lehetett, hogy közpénz százmilliókból családi és haveri cégeket tömtek ki. Bohár a videójában kiemelte: a politikus jelenleg is tulajdonos egy nyomással, nyomdai előkészítéssel foglalkozó cégben.

origo.hu

Nyaralni ment, mindenkit megvadít a fürdőruhás képeivel a szexi sportriporternő - galéria

ripost.hu

Mégsem a bíró a hibás! Egy mosdókagylóban dőlt el a magyarok sorsa az Eb-n

borsonline.hu

Ben Affleck megtörte a csendet házasságával kapcsolatban

mandiner.hu

Sokadjára ismétlik, hogy Magyarország a „legszegényebb” országa az EU-nak

ripost.hu

Sorsdöntő lesz a júniusi telihold, ennek a három csillagjegynek gyökeresen megváltozik az élete

magyarnemzet.hu

Miért épít luxusvillát Jürgen Klopp éppen Wiesbadenben? Jó oka van rá!

ripost.hu

Zseni vagy, ha meg tudod oldani, sokakon kifog ez a teszt

travelo.hu

Meteorit csapódhatott be a népszerű olasz üdülőparadicsomnál

ripost.hu

Botrányosan viselkedett Magyar Péter, péntek hajnalban biztonsági őrök kidobták egy belvárosi szórakozóhelyről

ripost.hu

Szemtanúk állítják: Magyar Péter megütött egy embert és erőszakkal ellopott egy telefont

ripost.hu

Beleszálltak a magyar válogatottba, keményen leszólták Marco Rossi csapatát

ripost.hu

A mai modern, sikkes nő frombrét visel, mutatjuk, hogy mi az

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

A háborúpárti Brüsszel azért szabott ki gigabüntetést hazánkra, mert a magyarok a a békére szavaztak

INSIDER

Top 5 hazugság: Magyar Péter folyamatosan hazudozik, saját híveinek is

INSIDER

Brüsszel bosszúja: Mi védjük Európát, mégis gigabüntetést kaptunk

INSIDER

Kormányinfó: kiderült, mit gondol a kormány a választás eredményéről

INSIDER

Felmérés bizonyítja: Baktériumokkal szennyezettek az éttermi jégkockák

INSIDER

Eddig tartott a nyár: hidegfront vet véget mindennek

INSIDER

A Vámpírok bálja budapesti előadásán a mélybe zuhant egy színész, súlyosan megsérült

INSIDER

A főboszorkány dermesztő jóslata: így forgatja fel életünket a nyári napforduló